به گزارش پارس به نقل از فارس، فؤاد ایزدی عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در شانزدهمین اجلاس سالیانه سازمان بسیج اساتید و همایش «الزامات سفیر جمهوری اسلامی به قدرت بین‌المللی» که بعد از ظهر امروز دوشنبه در سالن همایش‌های صدا و سیمای مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: در آمریکا سه گروه وجود دارد که مخالف توافق هستند. گروه اول مجموعه جمهوری‌خواهان هستند که از ابتدا مخالف سیاست اخیر دولت اوباما بوده‌اند که بعد از توافق نیز این سیاست عوض نشده است. همه کاندیداهای ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه آمریکا گفته‌اند که مخالف این توافق هستیم.

وی افزود: مشکل اصلی این گروه سیاسی است چون می‌خواهد در دور بعدی ریاست جمهوری برنده باشد به همین خاطر باید بگوید اوباما در سیاست داخلی و خارجی موفق نبوده است. اگر نماینده جمهوری‌خواه با توافق مخالفت کرد نباید در ما اینگونه تصور شود که توافق خوب بوده است.

این کارشناس مسائل آمریکا پیرامون گروه دوم مخالف توافق هسته‌ای در آمریکا گفت: این گروه در حوزه سیاست‌گذاری با دولت اوباما و توافق اختلاف نظر دارند. این گروه در آمریکا معتقدند روش صحیح برخورد با ایران تحریم و فشار بیشتر است و معتقدند این تحریم‌ها بود که ایران را پای میز مذاکره آورد. البته جواب تیم اوباما این است که ما تحریم و فشار را انجام دادیم اما در عمل جواب نگرفتیم و ایران قدرتمندتر شد. تیم اوباما معتقد است ما با ایران دعوا داریم اما می‌خواهیم با ایرانی برخورد کنیم که اهرم هسته‌ای نداشته باشد.

ایزدی گروه سوم مخالف توافق را نتانیاهو و لابی صهیونیست عنوان کرد و گفت: اینها هم دعوای سیاسی دارند هم در حوزه سیاست‌گذاری با دولت اوباما اختلاف نظر دارند البته در آمریکا اکثر یهودی‌ها موافق توافقند چون اکثر آنها دموکرات هستند و به اوباما رای دادند. البته در درون جامعه صهیونیست نیز نسبت به برجام اختلاف نظر وجود دارد.

عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در ادامه گفت: هم موافقان و هم مخالفان توافق هسته‌ای با ایران هیچ گاه عنوان نکردند که می‌خواهند با ایران تعامل کنند. بلکه طراحی آنان براندازی جمهوری اسلامی است. طرف آمریکایی اعلام کرد اگر توافق نمی‌کردند نمی‌توانستند تحریم‌ها را نگه دارند البته تحریم‌های علیه ایران اصالتا غیرقانونی هستند.

وی افزود: در نامه 150 دموکرات به اوباما این موضوع بیان شده بود خوب است توافق شود وگرنه آنان دیگر نمی‌توانند تحریم‌ها را نگه دارند و یکی از دلایلی که آمریکا با ایران به توافق رسید این بود که تحریم‌ها در حال سست شدن بود.

ایزدی در ادامه سخنان خود گفت: گروه‌های مخالف توافق مشکل و نگرانی اصلی‌‌شان این است که نکند تحریمی تعلیق شود. آنان می‌خواهند فضا را آنقدر سنگین کنند تا رئیس‌جمهور بعدی نتواند قدمی در راستای تعلیق تحریم‌ها بردارد. رژیم صهیونیستی علاوه بر این هدف می‌خواهد به بهانه توافق هسته‌ای پول بیشتری از آمریکا بگیرد.

عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با اشاره به وضعیت داخل کشور و نظرات گوناگون پیرامون توافق هسته‌ای گفت: در داخل کشور مجموعه‌ای وجود دارد که معتقد است سال‌هاست که انقلاب تمام شده و باید با آمریکا به تعامل برسیم. ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در این رابطه می‌گویند ارزش آغاز تعامل ایران با آمریکا بیش از پرونده هسته‌ای است.

ایزدی با بیان اینکه برخی معتقدند وضعیت فعلی ایران و آمریکا مانند رابطه آمریکا و چین در دهه 70 میلادی است، گفت: این عده بر این عقیده‌اند که چین با آمریکا به توافق رسید و به خاطر روابطش با آمریکا  وضعیت اقتصادی‌اش بهتر شد.

وی افزود: اما دو اختلاف جدی بین ما و چین دهه 70 میلادی وجود دارد. اول آنکه چین زمانی با آمریکا به تعامل رسید که بمب اتم داشت و آمریکا هیچ وقت آن کشور را تهدید به حمله نظامی نکرد. آمریکا قدرت چین را در حوزه نظامی در سطحی می‌دانست که قادر حمله به آن نبود حال چگونه فردی در ایران بیان می‌کند که سلاح برای ما قدرت نمی‌آورد.

عضو هیأت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران تفاوت دیگر ایران و چین را اینگونه عنوان کرد: تفاوت دیگر این است که چین مشکلی به نام رژیم صهیونیستی ندارد. رابطه رژیم صهیونیستی و چین سال‌هاست که خوب است. حال ما نباید نسخه پیروی از مدل چینی را برای کشور بنویسیم. چرا که ما هنوز در کشور برخی افرادی را داریم که به دولت اوباما نامه می‌نویسند که در فتنه 88 از ما حمایت کنید. تا زمانی که آمریکا فکر کند می‌تواند ایران را براندازی کند مدل چینی در کشور ما نمی‌تواند پیاده شود.

ایزدی با بیان اینکه برخی در داخل معتقدند آمریکا به دنبال تعامل با ماست، گفت: این افراد دشمنی آمریکا با ما را باور نمی‌کنند و می‌گویند اگر با آمریکا نرم سخن بگویید آنان اجازه حکومت به ما می‌دهند. البته این تفکر مختص به دوستان ما نیست. تفکر قذافی، مرسی، صدام وعرفان نیز همین گونه بود.

وی افزود: اگر طرف مقابل واقعا می‌خواهد با ما تعامل کند پس چرا صدمیلیون بودجه‌ای که برای براندازی نظام ما در نظر گرفته را قطع نمی‌کند.

ایزدی تصریح کرد: زمانی ما نگران بازرسی از مراکز هسته‌ای بودیم. برهه‌ای دیگر نگران بازرسی از مراکز دفاعی‌مان بودیم حال نگران بازرسی از دانشگاه‌هایمان هستیم. دوستانی که برای برجام جشن و پایکوبی می‌کنند باید به این نکات توجه کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شیفتگی بی‌اساسی که در فکر بعضی‌ها نسبت به آمریکا وجود دارد، صحیح نیست. اتفاقی که در تیر 94 می‌افتد اتفاقی است که شبیه آن در آبان 58 افتاد که یک نسل متاثر از یک توافق خواهد بود. خوب است مجلس و شورای نگهبان زمانی که می‌خواهند نظر رسمی کشور را در خصوص برجام مطرح کنند، این جمله را که ایران فقط محدودیت در حوزه هسته‌ای می‌پذیرد را بیان کنند که این جمله از نظر سیاسی می‌تواند به ما کمک کند.