به گزارش پارس ، روزنامه اعتماد در گزارشی پیرامون وضعیت اسف بار انسانی و کشته هزاران پناهجو در راه رسیدن به اروپا نوشت:

بحران سوریه تا آب‌های یونان پیش رفته است. در این سال‌های اخیر بی‌خانمان‌هایی که عمدتا سوری هستند و دیگر راهی به سوریه، ترکیه، لبنان و اردن ندارند، خود را به آب می‌سپارند تا وارد مرزهای اروپا شوند. البته سوری‌ها تنها بخشی از سیل پناهجویان به یونان را تشکیل می‌دهند. هرروزه ده‌ها قایق کوچک مملو از پناهجویان از کشورهای گرفتار جنگ‌ و بحران مانند سوریه و عراق، افغانستان یا کشورهای شمال آفریقا به جزایر کوچک یونان می‌رسند. این پناهجویان شب‌ها از جزایر بخش شرقی دریای اژه با قایق‌های لاستیکی سعی می‌کنند خود را به یونان برسانند، غافل از اینکه سرنوشتی نامعلوم در آن سوی سرزمین بحران زده در انتظار آنها است. یونانی که با بحران اقتصادی، بیکاری و تورم روبه‌رو است، به دلایل گوناگون نمی‌تواند پذیرای این مهمانان ناخوانده باشد و اکنون نه تنها اتهام عدم سازماندهی به این پناهجویان از سوی مجامع حقوق بشری به یونان وارد شده بلکه برخی منابع اتهام سهل‌انگاری تعمدی مرگبار را نیز در این رابطه متوجه آتن کرده‌اند.

آتن می‌گوید جزایر کوچک این کشور برای اسکان پناهجویان درنظر‌گرفته شده‌اند اما این جزایر دیگر ظرفیت پذیرش این جمعیت را ندارند چرا که شمار پناهجویان رو به افزایش است. بر اساس آمارهای منتشر‌شده توسط مقامات یونان، ۱۷۰۰ پناهجو در ماه ژانویه، ۳۱ هزار نفر در ماه ژوئن و ۵۰ هزار نفر در ماه جولای از این طریق خود را به یونان رسانده‌اند. براساس یک آمار کلی ۱۲۴ هزار پناهجو از ابتدای سال میلادی جاری از همین مسیر خود را به یونان رسانده‌اند. با این حال دولت یونان همچنین می‌گوید برای عبور امن این مهاجران یک کشتی‌ برای انتقال آنها به جزایر اختصاص داده است.

وضعیت اسفبار انسانی

بنابر گزارش یکی از سازمان‌های امدادرسانی مستقر در یکی از جزایر یونان، حدود ١٠ تا ١٥ روز طول می‌کشد تا پناهجویانی که به این جزیره رسیده‌اند توسط پلیس ثبت‌نام شوند. آنها پس از گذران مرحله ثبت‌نام برگه‌ای دریافت می‌کنند که با آن می‌توانند جزیره را ترک کنند. براساس این گزارش پناهجویان در این جزیره در یک استادیوم کوچک اسکان داده‌ شده‌اند که دوش، سرویس بهداشتی و حتی سایبانی در آفتاب داغ تابستان یونان ندارد. این ورزشگاه هرروز شاهد درگیری نیروهای پلیس و پناهجویان است. سازمان پزشکان بدون مرز که تیمی برای ارایه خدمات پزشکی به پناهجویان در جزیره فرستاده، خواستار آن است که اروپا راهی امن و قانونی برای آوارگان خواستار پناهندگی فراهم کند تا آنها مجبور نباشند دست به سفری پرمخاطره زنند و با گذر از دریای مدیترانه، خود را به اروپا برسانند. پناهجویان در این سه جزیره آب، امکانات بهداشتی و محل اقامت ندارند.

اتهام غرق عمدی علیه گارد ساحلی یونان

به گزارش یورونیوز اخیرا یک ویدیو توسط ماهیگیران ترکیه در آب‌های حد فاصل سواحل ترکیه و جزایر دودکانیز یونان گرفته شده که صحنه تکان‌دهنده‌ای از مواجهه یک کشتی متعلق به یونان با قایق پناهجویان را به تصویر کشیده است. این ماهیگیران ادعا کرده‌اند، هنگامی که قایق پناهجویان در حال ورود به آب‌های یونان بوده است کشتی یونانی به قایق نزدیک شده و با شیئی نیزه‌مانند قایق پناهجویان را سوراخ می‌کند که باعث غرق شدن قایق می‌شود. در ویدیوی منتشرشده تصاویر این شی‌ء که برای سوراخ کردن قایق پناهجویان به‌کار می‌رود، دیده نمی‌شود. ماهیگیران ترکیه‌ای که شاهد این صحنه بودند، مدعی شده‌اند تا رسیدن گارد ساحلی ترکیه سعی کردند زنان و کودکان را نجات دهند و مدتی بعد از این تلاش، گارد ساحلی ترکیه از راه می‌رسد و تمام مهاجران شناور در دریا را نجات می‌دهد. در صورت اثبات این واقعه، اتهام جدی متوجه گارد ساحلی یونان است.

فاجعه جدید در مرز آبی ایتالیا

یک قایق دیگر از مهاجران غیرقانونی در دریای مدیترانه طعمه امواج شد. نیروی دریایی ایتالیا از کشته شدن دست‌کم ۴۰ نفر در یک قایق حامل صدها مهاجر در دریای مدیترانه خبر داده‌اند. گفته می‌شود قربانیان در محفظه بسته زیر عرشه قایق گیر افتاده و خفه شده‌اند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بیش از ٣٠٠ نفر از مسافران این قایق که از مقصد لیبی به قصد اروپا در حرکت بود، نجات یافته‌اند. اما احتمالا شمار قربانیان افزایش خواهد یافت. دریای مدیترانه در سال‌های اخیر به خطرناک‌ترین مسیر مهاجرتی دنیا تبدیل شده است. به گفته سازمان ملل متحد از ابتدای سال جاری میلادی بیش از ۲۰۰۰ مهاجر در راه رسیدن به اروپا جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که سازمان جهانی مهاجرت هم گزارش داده است که اروپا در سال ۲۰۱۵ شاهد بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی خواهد بود که تلاش می‌کنند از طریق دریای مدیترانه وارد این قاره شوند.