نویسنده کتاب «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران» در گفتگو با پارس:
تفسیر ایرانی از توافق شبیه کاخ سفید باشد/ تنها صحبت از توقف برخی تحریمهاست
قطعنامه ای که در شورای امنیت تصویب شده راه را برای فرار طرف مقابل باز گذاشته است. به این معنا که اگر ایران به تعهدات خود عمل کند طرف مقابل می تواند از زیر بار اجرای تعهداتش فرار کند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان و نویسنده کتاب «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران» گفت: نه در حوزه روابط ایران و آمریکا اتفاق خاصی افتاده و نه در حوزه سیاست های راهبردی ایران نسبت به این کشور. هیچ کدام تغییری نکرده و تفسیر طرف مقابل نیز این نیست. تفسیر ما هم از توافق انجام شده نباید این باشد.
دکتر فواد ایزدی عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: سیاست آمریکا نسبت به ما عوض نشده و هدف اصلی آنها یعنی سرنگونی جمهوری اسلامی تغییر نکرده است ما باید نسبت به این کشور همان قدر که پیش از مذاکرات اخیر محتاط بودهایم، احتیاط پیشه کنیم.
وی افزود: از این جهت در حوزههای نظامی نباید کوچک ترین محدودیتی بپذیریم چون احتمال حمله طرف مقابل همچنان وجود دارد.
وی اضافه میکند: در حوزههای اطلاعاتی و امنیتی نباید به آنها دسترسیهای درخواستی به سایتهای نظامی بدهیم و خیال کنیم پس از توافق، طرف مقابل میتواند اجازه بازدید از هر جایی را داشته باشد. در این موارد احتیاطهای بیشتری نسبت به گذشته لازم است.
عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان با اشاره به مباحثی که در خصوص لغو تحریم ها ابراز می شود گفت: در حوزه های اقتصادی باید به ادبیات اقتصاد مقاومتی به طور ویژه توجه شود، چون قرار نیست تحریمی لغو شود.
ایزدی افزود: تنها صحبت از توقف برخی تحریمهاست که آن هم تجربه نشان داده است در صورتی اتفاق خواهد افتاد که طرف مقابل نخواهد مانند گذشته «دبه» درآورد یا اصطلاحا «بازی» کند.
وی اضافه کرد: قطعنامه ای که در شورای امنیت تصویب شده راه را برای فرار طرف مقابل باز گذاشته است. به این معنا که اگر ایران به تعهدات خود عمل کند طرف مقابل می تواند از زیر بار اجرای تعهداتش فرار کند.
عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان در خصوص نحوه برخورد آمریکاییها با ایران در حین مذاکرات و بعد از جمع بندی وین گفت: ما نباید کوچکترین اعتمادی به طرف مقابل داشته باشیم. این خطا خواهد بود که ما فکر کنیم آمریکاییها در ادامه این روندی که در پیش گرفته اند اشکال ایجاد نمیکنند.
ایزدی افزود: سیاست خارجی آمریکا نه نسبت به کشور ما تغییر کرده و نه سیاست های اشتباه آنها در منطقه عوض شده است. آمریکا بر سر مواضع خود ایستاده و قرار هم بر این است که روی همین مواضع باشد.
وی اضافه کرد: آمریکا را همان طور که هست باید شناخت و همان طور که هست باید درباره آن مطالعه و صحبت کرد. در حوزههای مختلف نظامی، اقتصادی و سیاسی نیز باید به همان اندازه احتیاط داشته باشیم که پیش از توافق محتاط بودهایم.
عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان تصریح کرد: در شرایطی که شواهد نشان از تغییری در روابط ایران و آمریکا ندارد ذوق زدگی و تصورات ساختگی درباره بهبود روابط با ایالات متحده چندان اصولی به نظر نمی رسد.
ایزدی افزود: توجه به اظهارات خصمانه و بدبینانه مقامات آمریکایی در کنار همه سوابقی که از رفتار آنها در برابر ایران سراغ داریم باید ما را متوجه این نکته کند که واقع گرایی در شرایط کنونی بیش از همیشه در روابط ایران و آمریکا مورد نیاز است.
نویسنده کتاب «دیپلماسی عمومی آمریکا در قبال ایران» اضافه کرد: تصوراتی که نشانههای خارجی آن به سختی پیدا میشوند نمیتوانند بر پیچیدگی های روابط با آمریکا غلبه و بیاعتمادی حاکم بر این روابط را کمرنگ کنند. تغییر زیادی اتفاق نیفتاده است و نباید دچار اشتباه تحلیلی شد.
ارسال نظر