مهم ترین مؤلفههای قدرت در دفاع از حقوق ملت
بصیرت و هوشمندی، وحدت و انسجام ملی، تبعیت از ولایت و رهبری، مقاومت و ایستادگی، خودباوری و رویکرد اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی و روحیه استکبارستیزی ازجمله مهم ترین مؤلفه های قدرت نظام است.
به گزارش پارس متن یادداشت حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزاده با عنوان «مهم ترین مؤلفههای قدرت در دفاع از حقوق ملت» را در ذیل می خوانید:
قال الله تعالی: «یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقو الله لعلکم تفلحون» (آل عمران؛ 200)
بصیرت و هوشمندی، وحدت و انسجام ملی، تبعیت از ولایت و رهبری، مقاومت و ایستادگی، خودباوری و رویکرد اقتصاد مقاومتی، مدیریت جهادی و روحیه استکبارستیزی ازجمله مهم ترین مؤلفه های قدرت نظام است که در دفاع از حقوق ملت، اساسی ترین نقش را می تواند ایفا نماید.
در زمانی که قدرتهای زورگو و استکباری با استفاده از حربه قدرت در صدد سلطه بر منابع ثروت کشورها و ملت ها می باشند و در اینراستا از هرگونه ظلم و تعدی دریغ نمی نمایند، عنصر قدرت میتواند همواره بهمنزله پشتوانه ای برای استیفای حقوق ملتها مطرح باشد. چه آن که قدرت و اقتدار ملی که متکی بر انسجام و یکپارچگی داخلی و استحکام مبانی مکتبی و ایستادگی بر استقلال و ارزشها و آرمانهای جامعه و انقلاب اسلامی است، در جهت عزتمندی و موفقیت های ملت ایران حرف اول را به دنبال داشته است.
نمونه ای از این عزتمندی را در توفیقات هرچند نسبی مردم ایران در هماورد هسته ای و جبهه دیپلماسی شاهد بوده و هستیم. اگرچه آنچه از رهگذر مذاکرات هسته ای به دست آمده در حدی نبوده است که ذوق زده گردیده و جشن های هسته ای را منطقی جلوه بدهد اما در میان دنیای جنگل گون امروز که گرگهای تیزدندان، حقوق ملتها را در پوشش ریاکارانه حقوق بشری و یا ائتلاف و مبارزه دروغین با تروریسم، با محوریت شیطان بزرگ آمریکا، پایمال کرده و اندک پیشرفت علمی و فن آوری را برای کشورهای جهانسومی برنمی تابند، این میزان توفیق در عرصه مذاکرات هسته ای را هم باید مغتنم شمرد و از تلاشهای خالصانه فرزندان شجاع و با ایمان ملت، ممنون و سپاسگزار بود.
تحمیل پذیرش حق هسته ای برای ملت ایران و تثبیت این حق از ناحیه قوم زیاده خواهی که حتی چرخیدن یک عدد سانتریفیوژ نسل قدیم ما را تحمل نمی کردند و آرزوی بازکردن پیچ و مهره آن را در سر می پروراندند، بهنوبه خود موفقیت قابل توجهی است که ضمن تضمین چرخیدن حدود 6000 سانتریفیوژ در پایگاه نطنز و فردو، ادامه حیات مجموعه آب سنگین اراک و در نهایت تحمل ایران اسلامی در باشگاه هسته ای جهان را به صورت رسمی به دنبال داشته است و این موفقیتی است که باید در این شرایط حساس بهخوبی آن را پاس داشت.
اگرچه متن جمع بندی برجام به سان قطعنامه صادره شورای امنیت سازمان ملل، با همه ابهامها و ضعف هایی که دارد، اکنون در کش و قوس بررسی و نقد محتوایی و در مسیر تایید، فرایند قانونی خود را در پایتختها می گذراند و معلوم نیست سرانجام آن به تایید و یا عدم تایید بیانجامد، ولی شواهد نشان می دهد که کلیات آن از دو طرف مورد پذیرش قرار میگیرد و از این پس باید مراقب حیله ها و ترفندهای طرف مقابل بود که از مسیر توافقات عدول نکرده و یا به عبارتی دبه درنیاورند که البته ملت غیور ایران بارها و بارها ثابت کرده است پای معاهداتی که بههر دلیل طبق مصالح کشور پذیرفته باشد اگرچه هزینه هایی هم برایش همراه داشته باشد، صادقانه ایستاده است و این طرف مقابل است که باید آوارهای بی اعتمادی را که در گذشته با سوء عملکرد و سوابق پلشت و ظالمانه اش به وجود آورده و در خاطره ملت ایران چهره کریه و زشتی از خود بهجای گذارده است و بنا هم نیست تا زمانی که خوی استکباری و سلطه گری در سران کشورهای غربی و اروپایی وجود دارد از حافظه ها پاک گردد، ترمیم نماید و ضمن تسلیم در مقابل اراده پولادین ملت شریف و مقاوم ایران، بنای جدیدی از اعتماد و اقدام و انسانیت به وجود آورد. چه آن که اعتماد و احترام، اکسیری است که با شعارهای توخالی و عوامفریبانه و اقدامات تشریفاتی و فتنه های مرموز، امکان تحقق نمی یابد بلکه صداقت و وفاداری در عمل به تعهدات را طلب می نماید و ما امیدواریم برخلاف رویه همیشگی سران غرب و اروپا، این بار در بستر توافقات وین (برجام) شاهد آن باشیم.
حال در این شرایط حساس آنچه که نخبگان و تریبون داران و حتی آحاد مردم باید به آن توجه ویژه داشته باشند، چند نکته مهم است که ذیلاً یادآوری می نماییم:
1. هدف اصلی دشمنان انقلاب و ملت ایران، فروپاشی، تغییر ذائقه مردم و در نهایت مهار قدرت جمهوری اسلامی است که در فضای کنونی جهان به دلیل داشتن مبانی و منطق قوی توحیدی و انسانی و عقلانی، رو به رشد و گسترش است و لذا موضوعاتی همچون پرونده هسته ای و ادعای دسترسی به ساخت بمب اتم، بهانه ای بیش نبوده و نیست. از این روی بر همگان است که ضمن درک و تبیین نیات شوم دشمنان و هدفها و انگیزه های اصلی آنان، هرگز دچار غفلت نگردیده و ذوق زدگی نسبت به توفیقات نسبی، ما را از روحیه استکبارستیزی و آرمانی باز ندارد هرچند که آرزوی شیطان بزرگ همواره این معنا بوده باشد زیرا از دشمن گرگ صفت، جز دشمنی و درنده خویی انتظاری نمی رود. چنان که پروین اعتصامی در قصیده ای تحت عنوان «گرگ و شبان» به زیبایی این مفهوم را تبیین نموده است، آن جا که می گوید:
نشاید وقت بیداری غنودن
شبان بودن، ز گرگ آگه نبودن
شبانی باید ای مسکین شبان را
توان شب نخفتن، پاسبان را
نه هر که گله ای راند، شبان است
نه هر که چشم دارد، پاسبان است
تو عیب کار خویش در خود نهفتی
به هنگام چرای گله، خفتی
شدی پست، این نه آئین بزرگی است
ندانستی کار گرگ، گرگی است
2. ازجمله اهداف کهنه و شومی که دشمنان ملت ایران از همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی به شیوه های مختلف دنبال کرده اند، ایجاد دوگانگی و شکاف بین خواص و توده مردم ایران بوده است، کافی است نیمنگاهی دوباره از سر عبرت و درس به فتنه هایی همچون فتنه بنی صدر، منتظری، هیجدهم تیر و سالهای 78 و 88 و... که در هر کدام با القائات بیگانگان و همراهی کج اندیشان فتنه گر، موضوعی هرچند کوچک، بهانه و دست آویزی برای تشدید اختلاف و دوگانگی در کشور در دستور کار قرار گرفت که به فضل الهی با هوشمندی رهبری عزیز انقلاب و بصیرت توده مردم و با حربه اتحاد و انسجام ملی در هم شکسته شد، اما نباید فراموش کرد که دشمن هم چنان در انتظار فرصت و غفلتی است و لذا آنچه فراتر از هسته ای باید مورد توجه قرار گیرد، حفظ اتحاد و یکپارچگی و پرهیز از زمینه های دوگانگی در جامعه است. در این راستا فرقی نمی کند بسترسازان دوگانگی، منتقدان افراطی باشند و یا بهاصطلاح حامیان دولت که متأسفانه برخی بدون توجه به این که در سال همدلی و همزبانی هستیم و همه آحاد مردم، حامی نظامند و دولت هم عضوی از بدنه نظام و نباید مرزبندی بین حامیان دولت و دیگران صورت پذیرد، به این امر ناخواسته دامن می زنند و یا حتی با راه اندازی موج جشن های هسته ای که هنوز نه به بار است و نه به دار و بلکه اصل برجام در حال بررسی است، خطکشی بین مردم می نمایند و قطعاً به لحاظ مصالح کلی نظام به مصلحت نبوده و نیست چه آن که نه ذوق زدگی منطقی است و نه نگرانی و دلواپسی!
3. برای ملت ایران که نگاهش به قله هاست، موضوعاتی همچون هسته ای اگرچه با توفیقات آرمانی و صددرصدی هم همراه باشد، پایان و هدف نهایی نیست و لذا نه ذوق زده می گردد که در همین نقطه خود را متوقف نماید و نه نسبت به هزینه های احتمالی نگران است، بلکه از رهگذر فراز و فرودها و تلخ و شیرینی حوادث و پدیده های گذشته، آموخته است که با افزودن بر استحکام داخلی، مسیر رو به جلو را با امید به پیشرفتهای بیشتر با صلابت و استقامت بپیماید.
4. مدیریت انتظارات و توقعات مردم به ویژه با توجه به شرایط پس از نیل به توافق و یا حتی عدم توافق؛ زیرا ممکن است با سوءاستفاده دشمنان و بدخواهان و عوامل نفوذی آنان در داخل کشور، باعث ایجاد و یا تشدید نارضایتی های اجتماعی گردد. در این راستا شایسته است متناسب با ظرفیت برجام و آثار مترتب بر لغو تحریمها، امیدواری به مردم داده بشود. بر کسی پوشیده نیست که با همه موفقیتها و پیشرفتهای نظام در بخشهای گوناگون، هنوز مشکلات و معضلاتی در حوزه های اقتصادی وجود دارد که ممکن است درصدی از آن به تحریمها برگردد و بسیاری از آن ها عوامل داخلی ازجمله سوءمدیریتها و رویکردها داشته باشد، لذا گره زدن تمامی معضلات به نتیجه مذاکرات امری غیرمنطقی و نادرست است، ضمن این که طبق تأکیدات رهبری فرزانه انقلاب امام خامنه ای(مدظله العالی) و ریاست محترم جمهوری، سیاستهای کلی در حوزه های اقتصادی باید مبتنی بر اقتصاد مقاومتی رقم زده بشود تا از این رهگذر با نگاهی صددرصد ملی، در جهت تقویت بنیه های داخلی چه به لحاظ تولید و چه توزیع و چه مصرف، گامهای اساسی برداشته شود. انشاءالله تعالی .
تسنیم
ارسال نظر