به گزارش پارس به نقل از ایسنا  آیت‌الله سیداحمدعلم‌الهدی در دیدار با فعالان رسانه‌ای خراسان رضوی که ظهر امروز در دفتر امام جمعه برگزار شد، نامگذاری روز شهادت یک شهید از تبار خبرنگاران به نام روز خبرنگار را دارای یک پیام سازنده دانست و افزود: اگر بناست روز خبرنگار روز شهادت، جان دادن و فدایی شدن در راه دین و اطلاع‌رسانی باشد، پس قداست خبرنگاری تا لحظه‌ی جان دادن باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اختصاص این روز به مناسبت شهادت شهید صارمی بیانگر این واقعیت است که عرصه رسانه عرصه قربانی شدن است نه عرصه کاسبی کردن و تامین منافع قدرت و ثروت‌.

علم‌الهدی با اشاره به ضرورت بروزرسانی فناوری‌ها و حرفه‌ها با زندگی انسان‌ها خاطرنشان کرد: حرفه‌ها و هنرمندی‌ها به عنوان یک ابزار برای معاش و گذراندن زندگی انسان‌هاست، اما برخی از حرفه‌ها غیر از این که به عنوان یک فرصت در هم‌زیستی انسان‌ها مطرح هستند و به عنوان یک ضرورت برای تامین معاش ایجاد می‌شوند، از قداست دینی نیز برخوردارند.

‌عضو مجلس خبرگان رهبری خبرنگاری و حرفه اطلاع‌رسانی را از جمله مشاغلی دانست که با این قداست همراه است و افزود: حفظ این قداست با عزیزانی است که این شغل را که در رهگذر جریان زندگی خود قرار داده‌اند.

وی با تاکید بر این که قداست خبرنگاری در بستر ترویج انقلاب و ارزش‌های اسلامی شکل می‌گیرد، تصریح کرد: شما برادران و خواهران به عنوان نخبگانی که نقش دندانه وصل را در شبکه‌های ارتباطات اجتماعی را ایفا می‌کنید به عنوان یک انسان با قدرت در جهت توسعه دینی و مبانی اعتقادی مکتب اسلام و تدوین ارزش‌های انقلاب در صف اول نقش‌آفرینی هستید.

وی ادامه داد: در تبارهای مختلفی که در این نظام فعالیت روزمره دارند، اگر بخواهیم رتبه‌بندی داشته باشیم و ببینیم چه کسانی ارتباط کاری‌شان با ترویج و تثبیت مبانی نظام ارتباط تنگاتنگ دارند، قطعا حرفه خبررسانی و خبرنگاری در صف اول این جبهه قرار خواهد گرفت.

علم‌الهدی با اشاره به این که شاید به دلیل مشغله‌هایی که شما عزیزان دارید، کمتر به نقش حرفه‌تان در ترویج و تثبیت ارزش‌های انقلاب فکر کنید، خاطرنشان کرد: نقش شما و برادران و خواهران که دندانه وصل ارتباط اجتماعی در حوزه توسعه دین هستید، از یک مبلغ رسمی در کسوت اسلام بالاتر است.

امام جمعه مشهد با اشاره به آیه‌ای از سوره احزاب اظهار کرد: نکته‌ای که در تفسیر این آیه باید مورد توجه قرار گیرد این است که افراد در مقام رسالت نباید محکوم به جبر شوند و جاهایی که لازم است باید جوشکن باشند و برخلاف فضای حاکم وظیفه خود را انجام دهند.

وی اضافه کرد: امروز در عرصه رسانه مشکلی که داریم همین است، رسانه باید جو ساز جامعه باشد، اگر قرار شد رسانه متاثر از عملیات روانی و جوسازی جامعه قرار گیرد، قطعا آن جامعه سقوط خواهد کرد.

علم‌الهدی با تاکید بر اینکه رسانه باید حاکم بر جو باشد، افزود: امروز مشکلی که به وسیله برخی از جریان‌های سیاسی غیر ارزشی داریم این است که این جریان‌ها در مقام قدرت‌یابی و قدرت‌طلبی مجهز به بی‌دینی هستند و در فعالیت‌هایشان از تهمت، دروغ و افترا، ترس و وحشتی ندارند.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: این جریان‌ها برای مسخره کردن ارزش‌ها، جو را در دست می‌گیرند و فضا را می‌سازند، اگر رسانه ارزشی ما در چنین شرایطی محکوم به جو شود، جامعه سقوط می‌کند.

امام جمعه مشهد تاکید کرد: تنها سنگر و دژ محکمی که در برابر این عملیات وجود دارد، رسانه‌های ارزشی و دینی ماست که اگر بخواهند متاثر از جو حاکم شوند، همه ارزش‌ها سقوط می‌کنند.

وی با بیان این که شما خبرنگاران سنگربانان سنگر پاسداری از ارزش‌ها هستید، گفت: اگر بنا باشد شما به عنوان سنگربانان، وظیفه خود را در این انقلاب و نظام ایفا نکنید، جامعه سقوط می‌کند.

علم‌الهدی با طرح این پرسش که آیا رسانه است که خواننده را می‌سازد و یا این خوانندگان هستند که به رسانه جهت می‌دهند، اظهار کرد: این مشکل را ما در صدا و سیما، روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری داریم و هنوز حل نشده است.

امام جمعه مشهد با بیان اینکه اگر حرکت ما در زندگی در هر رشته‌ای که هستیم با ابتکار همراه شود، پیشرفت می‌کنیم، عنوان کرد: اما اگر انفعالی عمل کنیم قطعا شکست می‌خوریم.

وی خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه ادامه داد: شما نیروهای متعهد و خبرنگار ارزشی کشور هستید، اما در کشور ما خبرنگاران غیرارزشی هم وجود دارند که وابسته به رسانه‌های خارجی هستند و متاسفانه این افراد با حرکت وزارت ارشاد مجوز فعالیت در کشور را گرفتند، این موضوع یعنی این‌که ما در خانه‌مان را باز کنیم که دشمن وارد آن شود، این تصمیم با کدام عقل و منطقی جو در می‌آید.

علم‌الهدی با بیان اینکه آیا ارزش دارد در دنیا ژست بگیریم تا ما را به عنوان یک عنصر دموکراتیک بشناسد، افزود: آیا دنیای زورگو و منافقی که ما را طرفدار تروریست می‌دانند با باز کردن درب‌های کشور بر روی یک عده دزد به بهانه خبررسانی، ما را دموکراتیک خواهند خواند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: عزیزانی که مسئولیت کشوری دارند و حرکت‌های بی‌منطق و بی‌حساب انجام می‌دهند با خودشان چه فکر کرده‌اند.

وی با اشاره به این که شما خبرنگاران باید برای پاسداری از قداست خبرنگاری دو اقدام مهم انجام دهید، گفت: شما خبرنگاران نباید متاثر از عملیات روانی جریان قدرت‌یاب و فرصت‌طلب قرار بگیرید و باید جوی را که آنان می‌سازند بشکنید و سپس از کارهای خودتان ارزیابی داشته باشید که این کار ما چقدر توانسته اسلام را ترویج دهد.

علم‌الهدی ادامه داد: این ارزیابی اگر وجود داشته باشد بهترین پاسداری از قداست کار شما خواهد بود که امیدواریم بسیج رسانه این موضوع را تقویت کنند.

امام جمعه مشهد در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد دوباره از اقدام وزارت ارشاد در خصوص دادن مجوز به خبرنگاران رسانه‌های خارجی، تاکید کرد: این اقدام جنگ رسانه‌ای به وجود آورده، در هیچ‌کجای دنیا حتی در قرون وسطی هم حتی چنین وضعی نداشتیم، این‌که مردم یک کشور درهای کشور خود را بر روی دشمنان‌شان باز کنند، به آنان بگویند که بیایید با هم در کشور خودمان بجنگیم، این کار اقدامی بی‌منطق بود.