به گزارش پارس به نقل از فارس، به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد شهادت سردار رشید اسلام شهید مرتضی خانجانی فرمانده گردان کمیل لشگر 27 محمد رسول‌الله، امروز یادواره‌ای با حضور سردار محسن کاظمینی فرمانده سپاه محمد رسول‌الله، سردار ذوالقدر، محمد کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، خانواده شهید خانجانی، همرزمان و پیشکسوتان جهاد و شهادت و خانواده معظم شهدا برگزار شد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رابطه با بحث شهید و شهادت هرچقدر مطلب بگوییم زبان‌مان قاصر است، اظهار کرد: چرا شهدا کاری کردند، کارستان و ما هنوز اندرخم یک کوچه هستیم و معلوم نیست که عاقبت‌مان چه شود.

کوثری به خاطره‌ای از مرحوم اشراقی داماد حضرت امام  اشاره کرد و گفت: مرحوم اشراقی در خاطره‌ای گفته بود روزی با حضرت امام در جماران قدم می‌زدیم که امام بی‌مقدمه به من گفتند اگر الان به شما بگویند خداوند می‌خواهد هدیه‌ای به شما بدهد شما چه دوست دارید. من در جواب ایشان گفتم دوست دارم که یک علم بسیار زیاد و قدرت بالایی به من بدهد که به کرات و سیارات احاطه پیدا کنم و ببینم که برچه اساسی اینقدر منظم و دقیق هستند. مرحوم اشراقی گفت دو سه قدم که جلوتر رفتیم من از امام همین سؤال را پرسیدم که امام در جوابم پاسخ دادند دوست دارم خدا عاقبت‌ به خیری به ما بدهد.

وی در ادامه افزود: امام که 60 سال نماز شب خواند و مجاهدت می‌کرد و تمام وجودش برای خدا بود ولی باز هم عاقبت‌ به‌خیری از خداوند خواست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشاهده کرده‌ایم خیلی‌ها بعد از جنگ کم آورده و بریده‌اند، خاطرنشان کرد: این واقعیت وجود دارد اگر ما ماندیم اراده خداوند بود که بمانیم و هر لحظه باید از خدا بخواهیم ما را به خودمان وانگذارد. خیلی‌ها به دلایل مختلف کم آوردند و لذا شهدا زرنگ بودند.

کوثری گفت: جنگ فی‌نفسه چیز خوبی نیست و انسانی که دارای عقل سلیم باشد هیچ‌گاه جنگ را نمی‌پسندد به همین خاطر است که نظام ما که ولایت دارد هیچ‌گاه تهاجم نخواهد کرد اما دفاع، دفاع محکم و همه جانبه است.

وی افزود: ما در 8 سال دفاع مقدس از حیثیت، ارزش‌های الهی، اسلام ناب محمدی، حریم مؤمنین و مؤمنات و حریم مردم کشورمان دفاع کردیم و لذا این دفاع یک آزمایش و امتحان الهی بود که چه کسانی به میدان می‌آیند و به ولایت لبیک می‌گویند.

این نماینده مجلس یادآور شد: در آن مقطع از زمان سن بسیاری از فرماندهان جنگ حدود 20 سال بود مرتضی خانجانی چهره‌ای شبیه طلبه‌های به تمام معنا داشت و با اخلاق و رفتار خود و بیان بسیار جذاب بچه‌ها را اداره و مدیریت می‌کرد.

کوثری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: زمانی که عده‌ای معترض شدند جواب خون شهدا را چه کسی می‌دهد محسن رضایی به تازگی فرمانده سپاه شده بود که این موضوع را به او منتقل کردند وی در نهایت با دفتر امام هماهنگ کردند به دفتر ایشان رفتند و سؤال را مطرح کردند. امام در جواب این سؤال فرموده بودند شماها به تکلیف خود برسید اسامی تک‌تک شهدا در لوح خداوند نوشته شده است و بچه‌ها با خیال راحت برگشتند. امام (ره) برای خود کوچکترین امتیاز از رهبری نخواست و همچنین مقام معظم رهبری هم همین‌طور هستند. و اگر صحبت‌های ایشان به دل می‌نشیند این است که خودشان اول عمل می‌کنند.

وی با اشاره به زمانی که مصطفی فرزند حضرت امام به شهادت رسیده بودند، اظهار کرد: حضرت امام در این هنگام فقط إنا لله و إنا إلیه راجعون می‌گویند چون می‌دانستند همه اینها امانت بوده و باید به خدا برگردد.

کوثری با اشاره به خاطره‌ای از شهید علی‌اصغر رنجبران یادآور شد: علی اصغر رنجبران فرمانده محور سوم ابوذر لشکر بود او بچه میدان خراسان بود وی یک پسر دو ماهه به نام امیرعباس داشت. رزمنده‌ها در والفجر 4 از پشت بی‌سیم او را اذیت می‌کردند و می‌گفتند علی‌اصغر علی اصغر، امیرعباس که وی در جواب می‌گفتند مفهوم نیست. این نشان می‌دهد شهدا از همه چیز کنده شده بودند و با خدای خود معامله می‌کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملیات کربلای 5 خاطرنشان کرد: چهره معصومانه شهید خانجانی را به خصوص در عملیات کربلای 5 فراموش نمی‌کنم. در این عملیات عراقی‌ها هرچه داشتند آوردند ولی بچه‌ها ایستادگی کردند. عراقی‌ها در این عملیات 135 تیپ آورده بودند و یک زمانی مهمات در حال تمام شدن بود ولی بچه‌ها با صلابت ایستادگی کردند.

وی با اشاره به پذیرش قطعنامه 598 خاطرنشان کرد: زمانی که قطعنامه پذیرفته شد امام (ره) پیش‌بینی کرده و فرمودند که جبهه‌ها باید پر باشد چون می‌دانستند که دشمن چقدر خبیث است. در واقع دید امام وسیع و آینده‌نگر بود. بعد از پذیرش قطعنامه عراقی‌ها حمله کردند وقتی که امام می‌فرمایند به دشمن اطمینان ندارد به همین دلایل ذکر شده است.

کوثری گفت: بعد از پذیرش قطعنامه آقا از رزمندگان و مسئولین خواستند که به طرف جبهه‌ها حرکت کنند و بیشترین نیروها در طول دفاع مقدس بعد از پذیرش قطعنامه آمدند. به قدری نیرو آمده بود که در دوکوهه جا نبود. عراق نیز گسترده‌تر از روزهای اول جنگ آمد و منافقین هم آنها را همراهی کردند و به خودشان امیدوار بودند و خیال می‌کردند امام از روی ضعف قطعنامه را پذیرفته است. عراقی‌ها با حمایت آمریکایی‌ها و شوروی سابق به جاده اهواز - خرمشهر آمده و می‌خواستند خرمشهر را بگیرند که گردان‌ها و یگان‌های ما وارد شدند و با مبارزه‌ای که کردند آنها را به عقب راندند.

وی گفت: آن زمان به آقای هاشمی فشار آوردیم که حرف امام را فقط صدام عمل می‌کند یعنی دولت خود را در جنگ آورده اما دولت ما کجا است که بعد از آن دولت را در ستاد آورد و همین موضوع باعث شد که قطعنامه را بپذیرند. در آن زمان به موسوی که نخست‌وزیر بود گفته بودند که چطور می‌توانید کمک کنید در جواب گفته بود یک دلار هم نمی‌توانم کمک کنم. به خاتمی که وزیر ارشاد و معاون فرهنگی قرارگاه خاتم بود گفته بودند چقدر نیرو می‌توانید بفرستید که او نیز گفته بود مردم خسته شده‌اند و به جنگ نمی‌آیند. ولی بعد از پذیرش قطعنامه وقتی آقا خواستند که نیروها به جبهه‌ها بروند بیش از دوران 8 سال دفاع مقدس نیرو آمد. امام (ره) فرموده بودند اگر می‌دانستم اینچنین بود که من قطعنامه را نمی‌پذیرفتم.

وی در ادامه سخنانش افزود: الان مسئولیت ما به مراتب از زمان دفاع مقدس سنگین‌تر است زمانی که پیامبر از یکی از عملیات‌های خود برمی‌گرشتند به سپاه خود خسته‌نباشید گفت و فرمودند جهاد اصغر را پشت‌سر گذاشته و جهاد اکبر را پیش‌رو داریم.

کوثری با تأکید براینکه زمان حاضر به مراتب سخت‌تر از دوران جنگ است، خاطرنشان کرد: مسئولیت ما سنگین است و اگر شهید مرتضی و امثال مرتضی‌ها جان خود را در دست گرفته‌اند باعث شدند امروز امنیت داشته باشیم و فرهنگ فداکاری و ایثار را در کشورهای مسلمان و غیر مسلمان ترویج دهیم و مسئولیت ما سنگین و بسیار پیچیده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمن بسیار پیچیده عمل می‌کند تصریح کرد: بحث هسته‌‌ای یک موضوع است زمانی که حضرت آقا علنی این موضوع را مطرح کردند که هیچ چیز محرمانه‌ای نداریم برای این بود که بایستیم و اختلاف هم به وجود نیامد.

وی اظهار کرد: به روح همه شهدا مخصوصاً شهید خانجانی و به بزرگواری و عظمت این خانواده شهید درود می‌فرستیم که چنین دسته گلی را تقدیم خدا کردند و ان‌شاءالله بتوانیم ادامه‌ دهنده راه آنها باشیم.

کوثری گفت: باید پشت‌سر مقام معظم رهبری حرکت کنیم و به فرمان ایشان کاری کنیم که پرچم برافراشته اسلام ناب محمدی از دست ایشان به دست صاحب اصلی‌ سپرده شود و با ظهور خودشان این پرچم بر فراز کاخ‌های ظالمین به اهتزاز درآید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: امام قبل از فوت خود نوید داده بودند که قرن آینده قرن اسلام است و اسلام ابرقدرت‌ها را به خاک ذلت خواهد نشاند اما مبارزه و مجاهدت می‌خواهد و باید با صلابت در صحنه باقی بمانیم.