به گزارش پارس به نقل از فارس، 60 تن از رهبران اسبق امنیت ملی آمریکا، سفیران، رهبران نظامی و وزرای پیشین این کشور روز دوشنبه با امضای نامه‌ای از حمایت خود را از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در وین اعلام کردند.

در این نامه که به امضای اعضای هر دو حزب آمریکا رسیده، نام نفراتی چون «مادلین آلبرایت»، وزیر خارجه اسبق آمریکا، «زیبیگنیو برژینسکی» و «برنت اسکاکرافت»، ، مشاوران اسبق امنیت ملی، «مایکل فلورنی»، مقام اسبق پنتاگون و «توماس پیکرینگ»، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل، روسیه و هند دیده می‌شود. 

در بخشی از نامه مزبور آمده است: «هیچ توافقی بین طرف‌های متعدد نیست که کامل و بدون مخاطره باشد.»

مقامات اسبق آمریکا می‌افزایند: «ما معتقدیم که بدون این توافقنامه، مخاطرات امنیت آمریکا و دوستان این کشور به مراتب بیشتر خواهد بود. ما از کسانی که مخالف اجرای این توافق هستند، هیچ راهکار جایگزینی نشنیده‌ایم.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که سند «برنامه جامع اقدام مشترک» موسوم به «برجام» را مورد تأیید قرار می‌دهد.

این قطعنامه یک هفته پس از پایان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ که به امضای «برجام» ختم شد به تصویب رسید.

قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران در قطعنامه جدید به‌صورت مشروط لغو شده اما با مکانیزم نسبتا ساده‌ای قابلیت بازگشت دارد.

تائید توافق بر اساس قطعنامه‌ای صورت می‌گیرد که در آن جزئیات مهمی در مورد مسئله ساز و کار بازگشت تحریم‌ها (موسوم به مکانیزم ماشه)، تحریم‌های تسلیحاتی و همچنین روند حل اختلاف تشریح شده است.

طی چند روز گذشته مواردی از این قطعنامه انتقادهایی جدی را در میان محافل سیاسی و رسمی ایران برانگیخته است. بندهای 11 و 12 این پیش‌نویس که به مکانیزم ماشه مربوط می‌شد، اصلی‌ترین کانون این انتقادات بود.