حضور وزاری دفاع، خارجه و کشاورزی فرانسه هفته بعد در تهران
روزنامه فرانسوی 'ون مینوت' از تدارک و برنامه ریزی مقام های ارشد فرانسوی برای سفر به ایران در هفته آینده، پس از توافق هسته ای خبر داد
به گزارش پارس به نقل از نسیم، تارنمای این روزنامه نوشت: سفر 'ژرار لاشه' رییس سنا و 'ژان پییر رافران' نخست وزیر سابق فرانسه به ایران برای 19 ژوئیه (28 تیر) پیش بینی شده است.
روزنامه فرانسوی 'ون مینوت' نوشت: 'لوران فابیوس' وزیر امور خارجه فرانسه نیز 20 ژوئیه (29 تیر) به تهران خواهد رفت. پس از آن نیز انتظار می رود 'اروه مورن' وزیر سابق دفاع و 'استفان لو فول' وزیر کشاورزی فعلی پاییز امسال به ایران سفر کنند.
براساس این گزارش، تنها نگرانی شرکت های فرانسوی 'تصمیم ایران به تلافی کردن سخت گیری های فرانسه در جریان مذاکرات' است. برای جلوگیری از این امر، دیپلماسی فرانسه، سفر مقامات این کشور را به ایران برنامه ریزی کرده است.
این گزارش حاکی است: مذاکرات هسته ای تنها برای دیپلمات ها طولانی شده و شرکت های فرانسوی پایان تحریم ها را جلو می اندازند. شرکت های چندملیتی و نیز بنگاه های کوچک و متوسط بی صبرانه سرمایه گذاری در بازار فوق العاده امیدبخش ایران را انتظار می کشند.
'تییری کوویل' کارشناس مسائل ایران و پژوهشگر موسسه روابط بین الملل و راهبردی پاریس معتقد است، ایران 80 میلیون نفر جمعیت دارد که بیشتر آن جوان هستند. 70 درصد جمعیت آن نیز در شهر زندگی می کنند و بیشتر آن ها در طبقه متوسط قرار دارند. این کشور بدهی اندکی دارد و توان بازپرداخت آن را داراست. ایران چهارمین ذخایر جهانی نفت و دومین ذخایر گازی را داراست. اما این کشور به دلیل تحریم سال های اخیر در همه زمینه ها به سرمایه گذاری نیازمند است.
روزنامه ون مینوت افزود: شرکت های فرانسوی به این مساله آگاهند و به همین دلیل همگی رسما از انتظارشان برای پایان مذاکرات و آغاز حرکت سخن می گویند. اما تماس ها با مسئولان ایرانی از پیش آغاز شده و تمایل فراوان به این ارتباط ها، آنان را به برنامه ریزی برای سفر به این کشور واداشت. از این رو هیاتی متشکل از صاحبان شرکت های فرانسوی ماه فوریه (بهمن/ اسفند) سال 2014 میلادی به تهران سفر کردند. برای بسیاری از این شرکت ها، ایران جذابیتی تاریخی داشته و فرانسوی ها مجبور به ترک آن شده اند.
روزنامه فرانسوی 'ون مینوت' نوشت: شرکت 'توتال' در صف نخست این شرکت ها قرار دارد. این شرکت چندملیتی فرانسوی به خوبی ایران را می شناسد. در سال 1995 میلادی، این شرکت با تحریم های آمریکا علیه ایران مخالفت کرد و تا سال 2008 میلادی که از ایران رفت، توانست از شرکت های دیگر پیشی گرفته و چهار طرح استخراجی گاز را در دست بگیرد.
'فرانسیس پرن' مدیر مسوول مجله 'نفت و گاز عرب' معتقد است: ایران خاطره بسیار خوبی از توتال دارد. از طرف دیگر این شرکت دفتر نمایندگی خود را در تهران حفظ کرد.
این کارشناس افزود: با این حال این شرکت باید وارد رقابت دشواری شود؛ از شرکت 'بی پی' گرفته تا 'گس پروم و 'انی' تا 'شل' معتقدند برای اثبات عملگرایی می توان روی مسوولان شرکت ملی نفت حساب کرد.
این گزارش در مورد بازار خودرو به نقل از کوویل، آورد: امروز برای هر هزار نفر یکصد خودرو وجود دارد. این رقم در فرانسه 800 دستگاه است.
در این گزارش آمده است: شرکت 'پ اس آ پژو سیتروئن' پیش از ترک تقریبا شتابزده ایران در سال 2012 میلادی سالانه بیش از 450 هزار دستگاه خودرو را به ایران می فروخت. امروز این شرکت در ایران مذاکره با ایران خودرو، شریک تاریخی خود را آ غاز کرده و این شرکت آماده افزایش همکاری و ساخت خودرو در کوتاه ترین زمان ممکن است. قراردادهای دیگری نیز با سایر شرکت ها از جمله رنو بسته شده و تبادلات محدودی نیز توسط واسطه ها صورت گرفته است.
ون مینوت با اشاره به این که 'این نمونه ها تنها زمینه همکاری فرانسه با ایران را تشکیل نمی دهد'، آورد: ایران در بخش های خدمات عمومی و ساختمان نیازهای قابل توجهی دارد و شرکت 'لافارژ – اولسیم' و نیز شرکت 'کارفور' نیز با همکاری 'ماجد الفطیم' به طور غیرمستقیم فعالیت خود را در ایران آغاز کرده اند. نمایندگان شرکت های 'آنژی'، 'آلستوم' ' شندر الکتریک' در بخش انرژی نیز به ایران سفر کرده اند و زمینه برای همکاری این شرکت ها در این کشور مهیاست.
نمایندگان اتاق بازرگانی و صنعتی شهرهای بزرگ فرانسه و از جمله 'مارسی'، ' استراسبورگ'، 'گرونوبل' و ... با هدف بررسی امکان همکاری های شرکت های تولید کننده مواد غذایی کشاورزی و نساجی جداگانه به ایران سفر کرده اند.
این گزارش در پایان آورد: در هر صورت باید صبور بود؛ حتی اگر فردا توافقنامه امضا شود، برای بازگشایی بازار حداقل شش ماه زمان لازم است.
ارسال نظر