جواد ظریف وزیر امور خارجه در گفتگو با پارس:
آمریکا هیچ وقت تردیدی نداشته که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است/ سه پایه طراحی ایران در مذاکرات

اگر دولت امریکا بخواهد خلاف جریان توافقات بینالمللی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل عمل کند حمایت بسیار محدودی از سوی دیگر کشورها خواهد داشت.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا هیچ وقت تردیدی نداشته که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است. این مساله بهانه ای برای اعمال فشار برایران بوده و هست.
دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: در حال حاضرموضوع هسته ای ایران پوششی برای به فراموشی سپردن چالشهای واقعی مثل سیاستهای اشغالگرانه، سرکوبگرانه و توسعه طلبانه رژیم صهیونیستی از یک طرف و سیاستهای کوته بینانه حمایت از گروههای تکفیری و فرقه گرا از سوی دیگر است.
وی افزود: اگر دولت امریکا بخواهد خلاف جریان توافقات بینالمللی و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل عمل کند حمایت بسیار محدودی از سوی دیگر کشورها خواهد داشت چرا که پایه مقبولیت اقدامات امریکا در قبال ایران با توافق جامع شکسته میشود.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سه پایه طراحی کشورمان در مذاکرات هسته ای گفت: طراحی ما برای حل پرونده هسته ای بر اساس حذف موانع پیشرفت هسته ای و حفظ دستاوردهای علمی کشور در کنار اقدامات اطمینان سازی که مخل اصل برنامه هسته ای ایران نباشد بوده است.
وزیر امور خارجه کشورمان خواستار انسجام و یکپارچگی عمومی در داخل کشور برای مقابله با زیاده خواهی های بین المللی شد و گفت: در حال حاضر ما در داخل ایران باید یک جبهه متحد واحد باشیم و در برابر کسانی که می خواهند به کشور ما و مردم ایران زور بگویند و خواست خودشان را تحمیل کنند جبهه ای منسجم ایجاد کنیم.
ظریف افزود: معتقدم که امروز زمان کشمکش های سیاسی و ایراد گرفتن از همدیگر نیست و همه همان گونه که مقام معظم رهبری امسال را سال همدلی و همزبانی نامیدند، باید باید یک دل و یک زبان برای رسیدن به یک راه حلی که مورد حمایت رهبری باشد و منافع مردم را داشته باشد به سمت حل پرونده هسته ای و تحقق منافع ملی حرکت کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان درخصوص بحث های انجام شده درخصوص پروتکل الحاقی گفت: اهمیت پروتکل الحاقی صرفا در این نیست که یک خواسته طرف مقابل است. این پروتکل جزو سازوکارهای بینالمللی است.
ظریف افزود: در حال حاضر ١٢٤ کشور این پروتکل را اجرا میکنند و تعدای از این ١٢٤ کشور مثل ژاپن و آلمان برنامه هستهای وسیعی دارند. اینها هم دارای اسرار هستهای هستند اما با پذیرفتن پروتکل الحاقی برنامه های هستهایشان توسعه یافته است. چرا که پروتکل الحاقی یک سازوکار مذاکره شده بینالمللی است.
وی اضافه کرد: این پروتکل در داخل خودش سازوکارها و تضمین هایی دارد که اجازه نمیدهد از کشورهایی که آن را پذیرفته اند سوء استفاده شود.
ارسال نظر