به گزارش پارس به نقل از تسنیم، آیت‌الله سیدمحمد واعظ موسوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به اینکه امام محسن مجتبی (ع) از ابتدا به صلح با معاویه بی‌اعتماد بودند اظهار داشت: امام حسن مجتبی (ع) در برهه‌ای از زمان زندگی می‌کردند که شرایط سخت حاکم بر مسلمانان آن حضرت را به قبول شرایطی با عنوان صلح با معاویه وادار کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام حسن مجتبی (ع) از ابتدا می‌دانستند که معاویه به شرایطی که در پیمان‌نامه صلح عمل نمی‌کند، افزود: اما برای اینکه نشان بدهند اهل‌بیت (ع) اهل منطق، گفت‌وگو و صلح‌اند و تا آنجایی که بتوانند جلوی خونریزی و درگیری فیزیکی را می‌گیرند به این صلح تن دادند.
آیت‌الله واعظ موسوی با اشاره به اینکه صلح تنها راه پیش روی امام حسن مجتبی (ع) بود، تصریح کرد: امام حسن مجتبی (ع) برای اثبات اینکه اهل‌بیت (ع) در صورتی‌ که شرایط مناسبی احراز بشود از سازش و صلح  استقبال می‌کنند، چاره‌ای جز صلح با معاویه نداشت.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بر اساس پیمان صلح باید شیعیان امام علی (ع) در ابراز عقیده و عمل به شعائر اسلامی خود در جامعه آن روز آزاد باشند، افزود: همچنین قیدشده بود که حکمای دربار حق توهین به امام علی (ع) را نداشته و معاویه حق موروثی کردن خلافت را ندارد و بعد از مرگ معاویه حاکمیت اسلامی به اهل‌بیت (ع) برگردد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امام حسن پس از امضای قرارداد صلح برای گذراندن زندگی خود به مدینه بازگشته و مشغول ارشاد و هدایت و ساختن جامعه شدند، تأکید کرد: معاویه نیز آن‌گونه که پیش‌بینی می‌شد مفاد عهدنامه را زیر پا گذاشته و هیچ احترامی برای امام علی و شیعیان وی قائل نشده و ولایت‌عهدی یزید را اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه معاویه با پاره کردند مفاد قرارداد در کوفه رسماً اعلام کرد که به هیچ‌کدام از مفاد قرارداد عمل نمی‌کند، تصریح کرد: در طول امروز بعد از 14 قرن هر ناظر منصفی متوجه می‌شود که دران شرایط سخت امام حسن مجتبی چاره که به نفع اهل‌بیت باشد جز پذیرش صلح نداشتند.
آیت‌الله واعظ موسوی با اشاره به اینکه تمام اهل‌بیتی که در آن زمان حضور داشتند ازجمله امام حسین (ع) تابعیت خود را از امام حسن مجتبی (ع) اعلام کرده و بر این قرارداد صلح پایبند بودند، صلح امام حسن مجتبی (ع) می‌تواند در زمان‌های مختلف و با توجه به شرایط حاکم سرلوحه کار ما قرار گیرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امروزه نیز بعد از گذشت قریب به 4 دهه از انقلاب اسلامی نظام اسلامی و رهبریت نظام به این نتیجه رسیدند که باید با استکبار و غرب پای میز مذاکره نشست، افزود: نظام و رهبری به این نتیجه رسیدند که باید از حقوق ملت ایران دفاع کرد و با حفظ کرامت، عزت و شرافت ملت بزرگ اسلامی این مذاکرات را انجام داد.
وی با اشاره به اینکه مذاکرات باید برای از بین بردن تحریم‌های ظالمانه یک‌طرفه‌ای که از سوی استکبار به ملت شریف ایران تحمیل‌شده است، تأکید کرد: در عین اینکه به پایبندی غرب علی‌الخصوص امریکا به مذاکرات امیدوار نیستیم اما برای نشان دادن حقانیت نظام اسلامی بهترین راه ادامه مذاکرات و در صورت فراهم بودن شرایط مناسب امضای پیمان صلح و به عبارتی توافق است.
آیت‌الله واعظ موسوی با اشاره اینکه امیدوار هستیم که این مذاکرات به توافق همراه با حفظ کرامت و عزت ملت ایران بیانجامد، تصریح کرد: در قرن بیست و یکم که قرن علم و تکنولوژی است امیدواریم اخلاق هم‌ جایی داشته باشد و با پایبندی به آنچه در معاهدات به امضا می‌رسد آینده روشنی برای جهان ترسیم کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امریکا بیش از ما به این مذاکرات و نتایج آن دل‌بسته‌اند و به آن احتیاج دارند، افزود: نتیجه این مذاکرات بیشتر به نفع مذاکرات است درصورتی‌که ملت ما با سال‌ها تلاش و صبر شبانه‌روزی و بی‌وقفه توانسته‌اند از عهده تحریم‌ها برآیند.
وی با اشاره به اینکه عزت ملت ایران همواره مهم‌ترین اصل است، تأکید کرد: ملت ایران می‌تواند با تکیه‌بر توانمندی‌های داخلی و استعدادهای موجود در نظام اسلامی بر بحران‌های پیش‌آمده و تحریم‌های تحمیل‌شده چیره شوند همان‌گونه تا امروز به این مهم دست‌یافته‌اند.