واشنگتن و سلطنتهای وهابی خلیج فارس
حادثه تروریستی اخیر در هتلی در تونس نشان داد که علیرغم این مساله که تونس تا پیش از سال 2011 باثبات ترین کشور در منطقه محسوب میشد، اما اکنون نه تنها چنین ثباتی وجود ندارد بلکه به فعالترین کشور در زمینه پیوستن به داعش در عراق و سوریه تبدیل شده است.
به گزارش پارس، پایگاه تحلیلی «نیز ایسترن آوت لوک» (چشم انداز جدید شرق) در یادداشتی به قلم «ولادیمیر اودینتسوف» گزارش داد: حمله تروریستی داعش به یکی از هتلهای تونس با 39 کشته مرگبارترین حمله در طول تاریخ این کشور به شمار میآید. مقامات تونسی در واکنش به این حمله، 80 مسجد را تعطیل و این اماکن را مهد پرورش خشونت نامیدند. هنوز شوک این حادثه از بین نرفته بود که انفجاری نیز در خودروی پلیس استان کف روی داد. در مارس نیز حملهای به موزه باردو انجام شد که طی آن نیز 20 توریست خارجی کشته شدند.
از سال 2011 تاکنون درگیریهای مسلحانه میان نیروهای پلیس و افراطگرایان به امری عادی در تونس تبدیل و موجب مرگ صدها غیرنظامی شده است. فعالیتهای تروریستی نیز از سال 2013 بطور ویژه در این کشور آغاز شد بگونهای که دو سیاستمدار در روز روشن به قتل رسیدند. در سال 2014 و به دنبال موجی از انتقادات درباره عدم مبارزه موثر با تروریسم، مقامات سیاسی تونس حملاتی را علیه تروریستها به راه انداختند. علیرغم دستگیری تعداد زیادی از تروریستها، القاعده همچنان در بخشهایی از این کشور فعال بود.
نویسنده در ادامه افزود: تونس تا سال 2011 یکی از باثباتترین کشورهای منطقه محسوب میشد اما اکنون و با ظهور تروریسم در این کشور آفریقایی، چنین ثباتی هرگز وجود ندارد. اقدامات واشنگتن در کشورهای مسلمان به منظور تغییر شکل خاورمیانه و افزایش وابستگی این کشورها به آمریکا نتوانست معضلات مدرن در جوامع عربی راحل و فصل نماید. در حال حاضر نظام «سوسیال دموکراتیک عربی» با داعشی جایگزین شده که توسط آمریکا و سلطنتهای وهابی خلیج فارس تامین مالی و تسلیحاتی میشوند.
این پروژه (غربی-عربی) موجب تشدید افراط گرایی در تونس شد؛ افراطگرایانی که همچنان در رسانههای غربی با عنوان «نیروهای میانه رو» معرفی میشوند. به شورشیان سوری نیز همین برچسب داده شده است. در حالی که این «نیروهای میانه رو» نهایت تمایل خود برای مشارکت با غرب را نشان میدهند، چیزی بیشتر از جمعی شبه نظامی وحشی نیستند. تائید چنین سخنی نیز این است بزرگترین گروه داوطلبین پیوستن به داعش در عراق و سوریه اصلیتی تونسی دارند. بیثباتی تونس و براندازی حکومت آن یکی از اهداف این افراط گرایان است.»
تحلیلگر سیاسی این گزارش تاکید کرد: «ایالات متحده به نوبه خود مشتاق ارائه راه حل برای چنین پدیده ای است: دولتهای خاورمیانه و آفریقا اجازه ورود و استقرار نیروهای آمریکایی بیشتری را به خاک کشورهای متبوع خود دهند. جاکوب والس، سفیر آمریکا در تونس چنین پیشنهادی را به دولت این کشور داد که با مخالفت تونس مواجه شد. حمله تروریستی و وحشیانه اخیر در تونس کاملا منطقی است چرا که حضور توریستهای غربی در این کشور وجه اشتراک (میان دولت تونس و غرب) بوده؛ در عین حال گروههای افراط گرا نیز علیه اروپا و آمریکا اعلان جنگ کردهاند.
غرب حاضر است تا زمانی که داعش علیه دولت بشار اسد در سوریه میجنگد از جنایات این گروه در سایر کشورها چشمپوشی کند؛ حتی اگر جان شهروندان غربی بهای این چشم پوشی و سیاست های متکبرانه و کوته بینانه سیاستمداران آنها باشد. کشورهای عربی از جمله تونس نیز در حال پرداخت غرامت اشتباهی هستند که کس دیگری انجام داده است. از دست دادن صنعت توریسم که منبع درآمد اصلی این کشور آفریقایی محسوب میشود، یکی از این غرامتهاست.
در چنین شرایطی تنها می توان امیدوار بود که نخبگان اروپایی بازیهای تحریمی خود را متوقف کنند؛ در حالی که فوران آتش (تروریسم) گوشه گوشه دنیا را تخریب کرده و در راه اروپا نیز هست. به همین دلیل هر سیاستمدار عاقلی باید بپذیرد که اتحاد میان بازیگران بینالمللی است که میتواند موجب پیروزی بر تروریسم، طاعون قرن 21 شود.»
ارسال نظر