فتاح:برنامهای برای فقرای افغانستان نداریم
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) ضمن اشاره به اینکه کمیته امداد برنامهای برای فقرای افغانی و سایر اتباع خارجی در ایران ندارد، گفت: افراد و ارگانهای مختلفی برای خریداری ساختمان اعلام آمادگی کردهاند و این ساختمان بر اساس مزایده به فروش میرسد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، سید پرویز فتاح در نشست صمیمانه با خبرنگاران که در محل برگزاری جشن رمضان(فرهنگسرای بهمن در جنوب تهران) برگزار شد، با اشاره به تغییر مکان برگزاری مراسم جشن رمضان کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: توصیهای که امسال به مسئولان کمیته امداد داشتم این بود که مکان برگزاری جشن رمضان را از بالای شهر به پایینشهر منتقل کنند و به همین خاطر امسال شاهد برپایی مراسم جشن رمضان کمیته امداد در فرهنگسرای بهمن هستیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با ارائه آماری از تعداد زنان سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) بیان داشت: در حال حاضر نزدیک ۶۰ درصد سرپرستان خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) را زنان تشکیل میدهند و زنانه شدن فقر در کشور حکایت بسیار مهمی است که باید موردتوجه مسئولان قرار گیرد.
وی اضافه کرد: طی صحبتهایی که با مسئولان کمیسیونهای تخصصی مجلس و دولت داشتهایم قرار شده در این رابطه همفکری صورت گیرد و معتقد هستیم که راهکارهای موقت برای ساماندهی زنان سرپرست خانوار پاسخگو نخواهد بود.
فتاح اعتیاد را یک معضل پیچیده برای جامعه ایران دانست و بیان کرد: هماکنون زنان و کودکان ۱۰۰ هزار خانواده ایرانی به دلیل اعتیاد همسرانشان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) قرارگرفتهاند و معضل اعتیاد، آسیبهای اجتماعی زیادی را به همراه خواهد داشت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر اینکه موازی کاریها میان کمیته امداد و سازمان بهزیستی باید به حداقل برسد، افزود: هفته گذشته دیداری را با رئیس سازمان بهزیستی و مدیران این سازمان داشتیم و در این دیدار تأکید شد که فصل مشترک کمیته امداد و سازمان بهزیستی و موازی کاریهای این دو نهاد به حداقل برسد.
وی گفت: آمادگی این را داریم که در صورت تصویب قانون از سوی مجلس در رابطه با تفکیک وظایف کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی، بر اساس قوانین جدید وظایف کمیته امداد را پیش ببریم.
فتاح در خصوص تغییرات اعمالشده جدید در بدنه کمیته امداد امام خمینی (ره) اظهار داشت: با تغییر رئیس، اعضای هیئتامنا و اعمال تغییرات در اساسنامه کمیته امداد، شاهد رقم خوردن فصل جدیدی از اقدامات در کمیته امداد امام خمینی (ره) هستیم و معتقد هستیم که کمیته امداد در گذشته نیز عملکرد موفقی داشته است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) بابیان اینکه " برخورد با مقوله فقر باید متناسب با زمان تغییر کند" تصریح کرد: در شرایط کنونی شاهد فقر علمی در کشور هستیم و اکنون مانند دهه ۶۰ نیست که مردم به دلیل گرسنگی به کمیته امداد رویآورند.
وی ادامه داد: در جامعه کنونی ما رفع فقر، گران شده و درخواستهای مددجویان از کمیته امداد امام خمینی (ره) تغییریافته است.
فتاح با اشاره به تأثیرات مستقیم نوسانات اقتصادی بر دهکهای ضعیف جامعه بیان داشت: مددجویان تحت پوشش سازمانهای حمایتی واقعیتهای نظام هستند و اگر قرار است نسخه کارآمدی برای فقر در جامعه پیچیده شود باید بر تأثیرات نوسانات اقتصادی بر دهکهای پایین جامعه توجه شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: در اقتصاد باید به نحوی عمل شود که شاهد تولید فقر نباشیم اما متأسفانه در جامعه کنونی ما فقیر تولید میشود و یکی از راهکارهای کاهش فقیر در جامعه، همگانی کردن تأمین اجتماعی است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کمیته امداد امام خمینی (ره) برنامهای برای بازتوانی معتادان دارد یا خیر؟، گفت: بازتوانی معتادان جزو وظایف کمیته امداد نیست و دولت هم این وظیفه را بر عهده کمیته امداد نگذاشته است.
فتاح در خصوص حمایتهای صورت گرفتهشده از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) از خانوارهایی که سرپرست آن معتاد است، بیان داشت: کمیته امداد به زنان و فرزندان خانوارهایی که سرپرستان آن معتاد است کمک میکند تا آنها از اعتیاد سرپرستانشان متأثر نشوند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اقدامات صورت گرفتهشده بهمنظور فروش ساختمان کمیته امداد امام در سوهانک گفت: برای پاسخگویی به افکار عمومی در این رابطه که چرا ساختمان یکنهاد حمایتی باید در بالای شهر باشد، قرار شد ساختمان کمیته امداد در سوهانک فروختهشده و ساختمان جدید این نهاد در منطقهای در مرکز و یا نقطهای پایینتر از مرکز پایتخت خریداری شود.
وی افزود: افراد و ارگانهای مختلفی برای خریداری این ساختمان اعلام آمادگی کردهاند اما ساختمان کمیته امداد بر اساس یک مزایده و به قیمت کارشناسی که اعلام میشود، فروخته خواهد شد.
فتاح در خصوص برنامههای کمیته امداد امام خمینی (ره) در رابطه با ساماندهی مراکز خیریه تصریح کرد: در اساسنامه کمیته امداد امام خمینی (ره) ذکرشده که این نهاد باید برای ساماندهی خیریههای کشور کاری کند اما متأسفانه برای عملیاتی شدن این اتفاق به وضع قوانین جدید از سوی مجلس نیاز داریم.
وی ادامه داد: باید به کمیته امداد امام خمینی (ره) تکلیف شود که نظارت بر خیریهها را در دستور کار قرار دهد زیرا اکنون برای دادن مجوز به خیریهها، کمیته امداد کوچکترین نقشی را ندارد و در این رابطه ما خارج از گود هستیم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با تأکید بر آمادگی کمیته امداد برای کمک به خیریهها اضافه کرد: درصورتی که ساماندهی مراکز خیریه به کمیته امداد واگذار شود ما آمادگی این را داریم که بخش زیادی از حوزه مددجویی کمیته امداد را به خیریهها واگذار کرده و در مقابل از این مراکز حمایت مالی کنیم.
فتاح با رد شایعات مطرحشده در رابطه با ارائه صدقات جمعآوریشده در ایران به مردم کشورهای لبنان، فلسطین، عراق و سایر کشورها خاطرنشان کرد: نظام ما اکنون از مردم غزه، لبنان، سوریه، عراق و برخی کشورهای دیگر حمایتهای لازم را میکند و دیگر نیازی نیست که صدقه و زکات مردم برای مردم این کشور هزینه شود.
وی افزود: در کمیته امداد امام خمینی (ره) مجاز نیستیم که از طریق صدقههای مردم به مردم سایر کشورها کمک کنیم و باید به این موضوع توجه شود که کمیته امداد امام خمینی (ره) درآمدهای متفرقه و منابع اقتصادی زیادی دارد و اگر قرار است کمکی به مردم کشورهای نیازمند شود، قطعاً این کمکها از طریق این درآمدها صورت خواهد گرفت.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با ارائه آماری از کشورهایی که اکنون کمیته امداد در آنها راهاندازی شده است،بیان داشت: کمیته امداد تنها به کشورهای دیگر کمک میکند که بتوانند این نهاد را در کشور خود راهاندازی کنند و اکنون در ۱۰ کشور شاهد راهاندازی کمیته امداد هستیم.
وی ادامه داد: به تمام نمایندگان ایران در کشورهایی که کمیته امداد در آنها راهاندازی شده اعلام کردهایم که به کشور بازگردند و از طریق سیستمهای الکترونیک، آموزشهای لازم را به مسئولان کمیته امداد دیگر کشورها ارائه دهند.
فتاح با تأکید بر اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) برای اتباع خارجی برنامهای ندارد، بیان کرد: برنامهای برای فقرای افغانی و سایر اتباع خارجی که اکنون در ایران هستند نداریم و قرار نیست از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) به اتباع خارجی کمک شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص مستمریهای پرداختی از سوی کمیته امداد به مددجویان تحت پوشش این نهاد تصریح کرد: میزان مستمری که کمیته امداد امام خمینی (ره) در طول یک ماه به تمام مددجویان تحت پوشش خود پرداخت میکند از میزان یارانهای اکنون دولت به مردم میپردازد بیشتر است و این نشاندهنده آن است که میزان اقشار آسیبپذیر و نیازمند حمایت در کشور بسیار زیاد است.
وی بابیان اینکه « دامنه فقر در کشور باید مشخص شود» بیان داشت: مشکل ما این است که اکنون در کشور تعریف درستی از فقر وجود ندارد و بسیاری از مددجویان کمیته امداد اکنون از این نهاد درخواست داشتن تبلت و یا تلفن همراه را دارند و دامنه نیازها تغییریافته است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تأکید کرد: هماکنون نظام جمهوری اسلامی ایران در حد توان خود به کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک میکند اما نیاز و تقاضاهای مردم از کمیته امداد تمامشدنی نیست.
ارسال نظر