به گزارش پارس، روزنامه العرب چاپ لندن در شماره امروز خود در يادداشتي با اشاره به سفر جانشین ولی عهد عربستان سعودی به روسیه نوشت: مسئولان روسیه، توجه و اهتمام ویژه ای برای سفر شاهزاده محمد بن سلمان جانشین ولی عهد عربستان و وزیر دفاع این کشور به مسکو قائل شدند. این در حالی است که پیش بینی ها حاکی از آن است که این سفر به ذوب شدن یخ روابط میان دو کشور و امضای قراردادهای نظامی و اقتصادی ارزشمند میان دو کشور منجر شود.
تحللیگران در مسکو پایتخت روسیه بعید ندانستند که سفر شاهزاده محمد، انقلابی در روابط دو جانبه میان ریاض و مسکو از یک سو و از سوی دیگر انقلابی در نوع تعامل دو کشور در قبال مسائل مختلف خاورمیانه (غرب آسیا) به وجود آورد؛ کما اینکه این سفر پیام های پر اهمیتی بویژه برای آمریکا دارد.
این تحلیلگران خاطر نشان کردند: گرایش عربستان سعودی به سمت روسیه از برخی جوانب به تردیدهایی برمی گردد که گریبانگیر سیاست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در قبال منطقه خلیج (فارس) شده است بویژه تمایل به تعامل باز با ایران بدون در نظر گرفتن منافع کشورهای خلیج (فارس) بویژه عربستان سعودی که در ترازوی منافع آمریکا، دارای وزن سنگینی است.
بر پایه این گزارش، روزنامه «کامرسنت» به نقل از ناظران نوشت: سفر شاهزاده عربستانی به مسکو، با هدف ذوب کردن یخ روابط میان دو کشور پس از بروز اختلاف نظرها میان این دو در قبال سوریه در اوایل سال دو هزار و یازده بوده است. این سفر با توجه به روابط میان ریاض و واشنگتن،یک غافلگیری بزرگ برای آمریکاست که دائما از هم پیمانان اصلی خود می خواهد به سیاست تحریم های علیه روسیه پایبند باشند .
مسئولان عربستان خشم و نارضایتی خود را از اظهارات باراک اوباما که با مذاکرات مربوط به موضوع هسته ای ایران همراه شده است، مخفی نکردند؛ اظهاراتی که اوباما در آن نشان داده کاخ سفید از تمایلات ایران برای برانگیختن فتنه فرقه ای در کشورهای پیرامونی خود در منطقه چشم پوشی می کند.
پیش تر عربستان اعلام کرده بود که چه در زمینه های مربوط به قراردادهای اقتصادی ویا قراردادهای نظامی، به سمت تنوع بخشی بازارهایی که با آنها تعامل دارد، پیش خواهد رفت.
سفر چند هفته پیش فرانسو اولاند رئیس جمهور فرانسه به ریاض، تائیدی بر این مساله است که عربستان در دوری از سیاست تکیه بر فقط یک منبع در روابط اقتصادی و نظامی خود، جدی است.
قبل از سفر جانشین ولی عهد عربستان به مسکو که عادل جبیر نیز وی را همراهی می کند، هیات نظامی عربستان برای شرکت در کنفرانس «ارتش -2015» که در حومه مسکو برگزار شده بود، به روسیه سفر کرد. خبرگزای ایتار تاس روسیه به نقل از منبعی در هیات نظامی عربستان نوشته بود که آنها در صدد خرید موشک های «اسکندر-ا» هستند .
در ادامه گزارش العرب آمده است: حالا امروز ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در حاشیه کنفرانس اقتصاد بین الملی در سن پترسبورگ با شاهزاده محمد بن سلمان دیدار می کند.
پیش بینی ها حاکی از آن است که مساله دارای اولویت در مذاکرات، فراهم کردن زمینه برای امضای توافقات بزرگ میان دو طرف باشد. تا اینکه این توافقات از یک سو به صورت مستحکمتری با تغییر موضع روسیه در قبال پرونده سوریه مرتبط و از سوی دیگر به مثابه دوری و فاصله گرفتن از اقدامات ایران در زمینه ایجاد پوشش بین المللی برای کودتای حوثی ها در یمن باشد.
ناظران پیش بینی می کنند که عربستان سعودی با توجه به برگه ها و ابزارهای وسوسه انگیزی که در اختیار دارد، بتواند مسئولان روسیه را به انصراف از حمایت بشار اسد رئیس جمهور سوریه که هم اکنون به سمت از دست دادن قدرت پیش می رود، متقاعد کند و این کشور به جنبش دیپلماتیک با هدف موفقیت راه حل سیاسی در سوریه ملحق شود. 

به نوشته العرب، بنا به گفته یکی از مخالفان سوری، پرونده سوریه یکی از مهمترین محورهای بحث در چارچوب مسائل سیاسی میان شاهزاده محمد بن سلمان و پوتین است بویژه اینکه تحولات فعلی، روسیه را به ملحق شدن به جبهه عربی که خواستار راه حل سیاسی مبتنی بر اصول کنفرانس ژنو وبه طور مشخص، تشکیل هیات انتقالی با داشتن همه اختیارات است، متمایل کرده است. 
عربستان سعودی در این دیدار، تلاش خواهد کرد تا روسها را به تثبیت مواضع شان در قبال اجرای کامل بیانیه ژنو تشویق کند که این به معنای خارج کردن بشار اسد از مرحله انتقالی است.

عربستان سعودی از پیشرفت های نظامی که مخالفان به دست آوردند، استفاده خواهد کرد تا روس ها را تشویق کند که به این مساله فکر کنند که اکنون آنچه از سوریه باقی مانده، خارج از نفوذ روسیه است. در کنار این مساله، فراگیر شدن پدیده افراط گرایی و انتشار شبه نظامیان وابسته به چندین گروهه تروریستی یا شبه نظامیان مرتبط با ایران، باعث شده که ادامه نبرد در سوریه در چارچوب منافع روسیه وعربستان نباشد.

از سوی دیگر ناظران پیش بینی کردند که ماموریت اصلی سفر جانشین ولی عهد عربستان به همراه وزیر خارجه این کشور به مسکو، توافق مشخصی بر سر دستور کار سفر آینده ملک سلمان بن عبد العزیز شاه عربستان به روسیه باشد. 
آنان بسیار احتمال دادند که در صورت حاصل نشدن توافقی مشخص بر سر پرونده هایی که جانشین ولی عهد و وزیر خارجه عربستان به مسئولان روسیه ارائه می کنند، سفر ملک سلمان به این کشور لغو شود. این ناظران همچنین گفتند: اگر در دیدار امروز نتایج قابل ملاحظه ای به دست آید، همه بندهای توافق اعلام نخواهد شد بلکه بخشی از نتایج اعلام می شود و اعلام نقاط مهم تر و برجسته به سفر آینده ملک سلمان موکول می شود.

العرب در ادامه نوشت: یک منبع آگاه به جزئیات دیدار امروز گفته که دو طرف امکان تحکیم همکاریهای اقتصادی و امضای توافقات دو جانبه در برهه های زمانی مختلف و در زمینه های گوناگون از جمله توافقات نظامی را بررسی می کنند. چرا که عربستان، تمایل خود را برای خرید سامانه موشکی «اسکندر ا» روسیه، ابراز کرده است.
در پایان گزارش این روزنامه آمده است: در موضوع نفت نیز انتظار می رود دو طرف عربستانی و روسی، بر سر تحقق ثبات در بازار نفت توافق کنند به طوری که این مساله از ظهور رقیب راهبردی برای نفت سنتی و به طور مشخص نفت صخره ای، جلوگیری کند؛ نفتی که تولید آن در صورت بالا رفتن قیمت نفت سنتی، به صرفه و مفید است. آنها همچنین درباره میزان قدرت مانور بر سر قیمت نفت بدون اینکه بر رشد اقتصادی دو کشور تاثیر منفی داشته باشد، گفتگو می کنند.