کدام کشورها در حال نابودی زمین هستند؟ + عکس
سازمان بین المللی «آکسفام» همزمان با برگزاری نشست گروه هفت، «قدرت های اقتصادی جهان» اعلام کرد که «اعتیاد» این کشورها به زغال سنگ تا سال ۲۱۰۰ هزینه ای معادل ۴۵۰ میلیارد دلار در سال به جهان تحمیل خواهد کرد و گرسنگی در جهان را تشدید خواهد نمود.
آکسفام تاکید کرده است، اعتیاد کشورهای عضو گروه هفت قدرت اقتصادی جهان به زغال سنگ تاثیر ویرانگری بر وضعیت آفریقا و دیگر کشورها و مناطق در حال توسعه جهان دارد.
در این گزارش همچنین تصریح شده: «وقت آن رسیده که رهبران گروه هفت قدرت اقتصادی جهان نسبت به زیان های سیاست هایشان در زمینۀ تولید انرژی و تاثیر ویرانگر آنها بر روند تشدید گرسنگی در جهان آگاه شوند.»
این سازمان اعلام کرده است، تنها زیان ناشی از مصرف زغال سنگ در نیروگاه های برق کشورهای گروه هفت در آفریقا به ۴۳ میلیارد دلار در سال تا پایان سال ۲۰۸۰ و ۸۴ میلیارد دلار تا سال ۲۱۰۰ خواهد رسید.
به نوشته «آکسفام» زیان ۸۴ میلیارد دلاری ناشی از مصرف زغال سنگ در نیروگاه های کشورهای پیشرفته ۶۰ برابر بیشتر از کمک مالی است که گروه هفت به توسعه کشاورزی آفریقا اختصاص می دهد.
در سال ۲۰۱۴ گروه ۸ پس از رای کشورهای دیگر برای تعلیق عضویت روسیه در این نهاد به گروه ۷ تغییر شکل یافت. این اقدام پس از آن رخ داد که شبه جزیره کریمه پس از برگزاری رفراندومی به روسیه محلق شد؛ رفراندومی که غرب آن را به رسمیت نمی شناسد.
نشست گروه کشور های صنعتی از دهه نود تا کنون همواره با اعتراضاتی توسط گروه های ضد جنگ و حامیان محیط زیست و حقوق بشر همراه بوده است و این اعتراضات بارها به خشونت کشیده شده است.
در این دور از گفتگوها در آلمان نیز تظاهرات معترضان به برگزاری این نشست به خشونت کشیده شده و در جریان آن چند نفر زخمی شدند.
گروه هفت شامل آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن و ایتالیا است. این گروه اولین بار بدون حضور کانادا در ۱۹۷۶ در فرانسه گرد هم آمدند.
دومین دیدار آنها که با پیوستن کانادا گروه هفت یا «جی ۷» را شکل داد، در پورتوریکو در دریای کارائیب بود. محل این دیدار در مکانی بود که دیگران برای تفریح به آنجا سفر می کردند.
اعتراضات به این نشست تاکنون قربانی نیز گرفته است. در نشست سال ۲۰۰۱ در شهر جنوا در جنوب ایتالیا در درگیری مخالفان جهانی شدن و نیروهای پلیس ایتالیا یک معترض ۲۳ ساله به نام «کارلو جیولانی» کشته شد.
در سال ۲۰۰۵ باب گلدوف خواننده موسیقی راک با به راه انداختن یک کنسرت بزرگ موسیقی راک با نام «لایو ۸» تلاش کرد صدای مردم را به گوش سیاستمداران برساند. او خواستار بخشوده شدن بخشی از بدهی های کشورهای آفریقایی شد.
ارسال نظر