چرایی گرایش غنی به پاکستان
به گزارش پارس، پایگاه خبری تحلیلی ردیف، در گزارشی با عنوان «چگونگی واکنش هند برای مقابله با نفوذ پاکستان در افغانستان» به بررسی سیاست خارجی دولت جدید افغانستان درباره پاکستان پرداخت.
مصالحه با پاکستان بی ثباتی در افغانستان است
در این گزارش آمده است: دهلینو باید به «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان اثبات کند که برنامه بلندمدتی را برای این کشور در نظر دارد و سیاست مصالحه با پاکستان منجر به بیثباتی در افغانستان است و فعالیتهای تروریستی داعش در این کشور را تشدید خواهد کرد.
این پایگاه خبری با اشاره به سفر اخیر «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان همراه با یک هیات عالی رتبه به افغانستان نوشت: هند باید به نتیجه این سفر و پیامدهای آن کاملاً هشیار باشد.
بنابر این گزارش، موازنه جدید قدرت بین دو کشور افغانستان و پاکستان و پذیرش اسلامآباد به عنوان یکی از سهامداران اصلی در امور افغانستان، در نتیجه به قدرت رسیدن اشرف غنی حاصل شده است. چرا که اشرف غنی پس از در اختیار گرفتن قدرت به چین و سپس به پاکستان سفر کرده است و دهلی|نو این بیتوجهی کابل را فراموش نخواهد کرد.
در این گزارش با اشاره به چشمپوشی دولت جدید کابل نسبت به دهلینو آمده است که افغانستان درخواست خرید سلاحهای هستهای از هند را به تعلیق در آورده است، موضوعی که در دوران حامد کرزی اهمیت فراوانی داشت.
این گزارش در ادامه به نقش کشور هند و سرمایهگزاری عظیم این کشور در بازسازی افغانستان و کمکهای انساندوستانه طی 5 سال اخیر پرداخته است، زمانی که آمریکا تصمیم به کاهش دخالت خود در امور امنیتی افغانستان گرفته بود.
غنی نسبت به حمایتهای هند بدبین است
این پایگاه خبری تحلیلی در ادامه گزارش خود آورد است: در حال حاظر به نظر میرسد که هند قادر نبوده تا به اندازه کافی تعهد خود را نسبت به سیاستهای حکومت افغانستان و تاثیراتی که سیاستهای این کشور زیر نظر حکومت جدید آن میتواند بر کشورهای همسایه آن یعنی پاکستان،چین و روسیه و همسایگان مرزی آن یعنی ازبکستان،ترکمنستان و تاجیکستان داشته باشد، عملی سازد.
در ادامه این گزارش آمده است: هرچند سیاستهای غنی ممکن است متفاوت از «حامد کرزی» همتای پیشین وی باشد و غنی تمایل بیشتری به رابطه با ایالات متحده داشته باشد، اما این نکته را نمیتوان نادیده گرفت که حکومت جدید افغانستان نسبت به حمایت بینالمللی و همچنین حمایتهایی که هند میتواند نسبت به اوضاع امنیتی این کشور داشته باشد، بدبین است.
این گزارش میافزاید: تلاشهای غنی در مصالحه با پاکستان را میتوان به منظور کاهش فشار بر دولت کابل و همچنین نقش این کشور در مذاکره کابل و طالبان توجیه کرد. همچنین میتوان گفت که غنی نسبت به کاهش نفوذ هند در مناطقی که قبلا حضور فعالی در آن داشته توجهی نمیکند.
هند باید فاکتور مهم امنیتی و نظامی سیاست دولت غنی باشد
این سایت خبری در ادامه گزارش آورده است: واقعیت این است که پاکستان راه دشواری را در متقاعد کردن طالبان به آمدن بر سر میز مذاکره با کابل و تاثیرگذاری در سیاستها و اقدامات دولت جدید افغانستان خواهد داشت.
این گزارش میافزاید: در سیاستهای دولت افغانستان، هند میبایست به عنوان یک فاکتور مهم در اوضاع امنیتی و نظامی این کشور در نظر گرفته شود. اگرچه دخالت مستقیم هند در افغانستان از طریق آموزش سربازان افغان در این کشور ممکن است واقعبینانه نباشد و محدودیتهایی در این زمینه وجود دارد.
این پایگاه خبری با اشاره به کمکهای هند به افغانستان از جمله کمکهای پزشکی این کشور در کابل، جلالآباد، هرات و مزارشریف و پوشش 300 هزار بیمار، نوشت: این اقدامات اگرچه ممکن است تاثیر فوری بر مردم افغانستان داشته باشد اما در بلندمدت بدون داشتن یک استراتژی مشخص، دستاوردهای سیاسی و استراتژیکی بلندمدتی را نخواهد داشت.
هند با ایران توافقنامه سه جانبه امضا کند
این گزارش به عنوان یک راهکار و گزینه بلندمدت به هند پیشنهاد میدهد که در اسرع وقت یک توافقنامه با ایران تدوین و تنظیم کرده تا در قالب یک توافق سه جانبه بتواند از بزرگراه زرنج-دلارام استفاده تجاری نماید.
بنا بر این گزارش، احداث این بزرگراه که نتیجه توافق سه جانبه هند-افغانستان و ایران در سال 2003 بود و در سال 2009 به بهره برداری رسید، این ظرفیت را دارد که ابزار آلات کشاورزی،صنعتی و مورد نیاز افغانستان را از راه هند به این کشور منتقل کند.
نویسنده در ادامه پیشنهاد میدهد که دهلی نو رئیس جمهور افغانستان را متقاعد نماید که هنوز ردپای داعش در این کشور دیده میشود و فعالیت افراط گرایانه در کابل میتواند برای شهرهای «جامو» و «کشمیر» هند آسیب پذیر باشد.
هند باید به افغانستان ثابت کند که دهلینو نقش مهمی در ثبات و صلح دارد
بنا بر این گزارش، هند باید به وضوح به غنی نشان دهد که دهلی نو سهم نقش بسیار زیادی در ایجاد ثبات و صلح در این کشور خواهد داشت و سیاستهای دولت جدید این کشور تنها اوضاع کشورهای پیرامون ما را آشفته و به فعالیت سازمانهای تروریتسی مانند داعش کمک میکند.
در پایان این گزارش آمده است: هند باید به افغانستان ثابت کند که دهلینو نقش قابل توجهی در ایجاد ثبات و صلح خواهد داشت و سیاستهای دولت جدید این کشور تنها اوضاع کشورهای پیرامون آن را آشفته کرده و به فعالیت سازمانهای تروریتسی مانند داعش کمک میکند.
ارسال نظر