انتشار اسناد سری حمایت آمریکا از داعش
انتشار اسناد محرمانۀ سازمان سیا ثابت کرد که آمریکا و کشورهای منطقه، با کمک به داعش، در صدد حفظ این گروه تروریستی و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای براندازی دولت سوریه هستند.
به گزارش پارس به نقل از العالم، موسسه گروه نظارت محافظه کار دولت (Jodechial Watch)، در جریان رسیدگی به پروندۀ قضایی در سطح فدرال، اسنادی از دفتر وزارت دفاع آمریکا به دست آورد که حاوی مدارک محرمانۀ سازمان سیا بود که آنها را چند روز پیش منتشر کرد.
در یکی از گزارش های درز یافته از سازمان اطلاعات آمریکا به تاریخ 10 آگوست سال 2012، آمده است: "سازمان القاعده و شاخه های وابسته به آن، نیروی دفاعی از گروه های مسلح مخالف در سوریه است که از حمایت غرب برخوردارند، بنابراین باید به منظور تضعیف دولت دمشق، با این گروه ها تعامل داشته باشیم.
در این گزارشِ محرمانۀ درز یافته تاکید شده است: ایجاد دولت اسلامی (داعش) در منطقه شرقی سوریه، مساله ای مطلوب است، زیرا به وسیله آن می توان سیاست های غربی را در منطقه گسترش داد.
درادامه این گزارش خاطر نشان شده است: کشورهای غربی و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و ترکیه که حامی مخالفان سوری هستند، از ایجاد کشور سلفی علنی یا غیرعلنی در الحسکه و دیرالزور در سوریه استقبال می کنند، این همان چیزی است که حامیان مخالفان سوری می خواهند تا بتوانند به وسیلۀ آن، دولت سوریه را منزوی کنند.
جودیشیال واچ که این اسناد را افشا کرده، خاطر نشان کرده است که این گزارش، به همه نهادهای دولتی آمریکا اعم از فرماندهی مرکزی آمریکا، سازمان سیا، دفتر تحقیقات فدرال (اف.بی.آی)، وزارت خارجه و دیگر نهادها ابلاغ شده است.
در این گزارش که به سندی رسمی تبدیل شده، آمده است که سازمان اطلاعات آمریکا، ظهور "سازمان دولت اسلامی در عراق و شام" (داعش) را پیش بینی کرده بود، اما به جای آن که این گروه را دشمن قلمداد کند، آن را "برای ایالات متحده، سودمند" دانست.
هرچند تاکنون شمار زیادی از تحلیل گران و روزنامه نگاران، اسناد متعددی درباره نقش سازمان اطلاعاتی غربی در تشکیل گروه های تروریستی در سوریه و آموزش آن ها ارائه داده اند، اما این سندِ تازه، به مثابۀ سندی دست اول است که ثابت می کند کشورهای غربی به سازمان تروریستی داعش به عنوان ابزاری برای براندازی دولت سوریه می نگرند.
هرچند آمریکا با تشکیل ائتلاف جنگ ضد داعش و تبلیغات رسانه ای سعی دارد خود را ضد داعش قلمداد کند، اما پیگیری مسیر حرکت سلاح های آمریکایی در منطقه، ثابت می کند که بخش زیادی از این سلاح ها به دست عناصر تروریستِ داعش رسیده است. به عنوان مثال می توان به استفادۀ داعش از شمار زیادی موشک ضد تانک تاو ساخت آمریکا در حمله به شهر تدمر اشاره کرد.
از سوی دیگر، بنا بر گزارش پژوهش های تسلیحات در عرصه درگیری، پیگیری منبع موشک های ضد تانک کرواتی که نزد عناصر داعش شناسایی شده است، نشان می دهد که سازمان های اطلاعات عربستان و آمریکا برنامه ای مشترک در این زمینه دارند که به سادگی از طریق شمارش تعداد موشک ها می توان آن را اثبات کرد.
ارسال نظر