ائتلاف آنکارا و ریاض برای نابودی متحدان جمهوری اسلامی در منطقه
به گزارش پارس به نقل از فارس، وبگاه روسی «ایران رو» در تحلیلی تحت عنوان «پیمان آنکارا و ریاض علیه ایران» نوشت: عربستان سعودی و ترکیه تا مدتها نتوانسته بودند در برخورد با مسایل منطقهای نظیر سوریه، لیبی، مصر و عراق با هم کنار بیایند. این دو کشور آبشان با هم در یک جوی نمی رفت به همدیگر خصومت می ورزیدند ولی تغییر در سیاست خاورمیانه آمریکا و مذاکرات با ایران باعث شد که ریاض و آنکارا در برخورد با همدیگر بازنگری کنند. امروز این دو کشور ائتلافی را تشکیل میدهند که هدف نهایی آن، مقابله با ایران و از بین بردن متحدان منطقهای آن است.
*اصل اول، بشار اسد خطرناک، ایران خطرناکترین
بر اساس این گزارش،اصل اول ائتلاف آنکارا و ریاض بر پایه این است که حفظ حکومت «بشار اسد» به نسبت روی کار آمدن شبه نظامیان النصره و داعش در دمشق بدتر است در حالی که نفوذ فزاینده ایران در منطقه از فعالیت «اخوان المسلمین» خطرناکتر می باشد.
*اصل دوم باز بودن دستان آنکارا ، ریاض در منطقه
اصل دوم نیز که به اندازه اصل اول مهم است، چنین است که واشنگتن نگران در ماندنگی در مسایل خاورمیانه است و برای پیشبرد اهداف خود نسبت به ایران دوستی از خود نشان می دهد و در عین حال دست ترکیه و عربستان سعودی را باز میکند تا خودشان به طور مستقل مسایل منطقهای را حل کنند.»
سایت تحلیلی روسی در ادامه این مطلب نوشت: ساعات سیاسی «اردوغان» و «ملک سلمان» با هم مصادف شده است. زمان انتخاب شریک راهبردی منطقهای برای آنکارا با همین وضع در ریاض مصادف شد. پادشاه جدید سعودی طی 100 روز اول سلطنت خود 50 فرمان صادر کرده است. هر 2 روز یک بار فرمانهای بسیار مهم صادر میشد که هر یک از آنها ساختار اداری عربستان سعودی را زیر رو کرده، اختیارات جدید وزارتخانهها و نهادهای دیگر را تعیین کرده و در نیروی اداری آل سعود جابجایی های مهمی به عمل آورده است. این اصلاحات فشرده که از انظار محافل اجتماعی و رسانههای گروهی پنهان بود، در تاریخ سعودی و پادشاهیهای دیگر خلیج فارس سابق نداشته است.
* بقای آل سعود در جهان اسلام در مقابله با ایران و بیداری شیعه است
در حال حاضر در این نوع پادشاهی سعودی موارد زیادی که در گذشته تغییر ناپذیر محسوب می شدند، تغییر میکنند که میتوان به برخورد با «اخوان المسلمین» و گروه های اسلامی دیگر که ریاض را بیپرده دشمن و هدف آینده خود اعلام کرده بودند، اشاره کرد. در شرایطی که نه فقط رهبری آل سعود در جهان اسلام بلکه بقای وجود سعودیها در مقابله با تهران و بیداری شیعی در کار است و این رفتار اجتناب ناپذیر است.
اردوغان که پیشنهاد ائتلاف با عربستان سعودی کرد، سوار موج تغییرات در پادشاهی سعودی شد تا محور جدید سنی به وجود آورد. در شرایط جدید وفاداری اعضای آن به آل سعود نقش چندانی بازی نمی کند.اهدافی چون شکست دادن ایران در سوریه و از بین بردن متحدان منطقهای ایران از وفاداری به خاندان سلطنتی مهمتر و مبرمتر شناخته شده و این رفتار اجتناب ناپذیر است.
*مقابله با ایران با محور سنی جدید
این وبگاه روسی در ادامه نوشت: ایران بر اساس این پنداشتها مانند سابق دشمن اساسی ریاض باقی مانده ولی اکنون سعودی ها معتقدند که در مقابله با این کشور نباید از هیچ وسیلهای روگردان شد و اینکه حتی آنهایی که در گذشته دشمن محسوب می شدند، میتوانند به مبارزه با تهران کمک کنند. به موجب این نظریه باید محور جدید سنی را به وجود آورد. در شرایط جدید وفاداری اعضای آن به آل سعود نقش چندانی بازی نمی کند.
*سیبل فعلی حمله علیه ایران است
در انتهای این گزارش آمده است: طبیعی است که این ائتلاف جدید سنی یک پدیده موقت است. بعد از حل مسایل «بازدارندگی از ایران»، تصرف دمشق، نابودی حزبالله و حوثیها و نیز پس از آرام کردن لیبی، نیروهایی را که به آل سعود وفادار نیستند و بیش از حد مستقل و بالقوه خطرناک هستند، با شدت و خشونت هر چه بیشتری از صحنه پاکسازی خواهند شد. ولی اول باید به پیروزی بر حریف اساسی (ایران) دست یافت. همین امر درباره پیمان امروزی با آنکارا صحت دارد. ریاض بعد از سقوط دمشق تصمیم خواهد گرفت که این پیمان بعد از سقوط بشار اسد در سوریه به قوت خود باقی خواهد ماند با خیر. ولی در حال حاضر جبهه واحد علیه ایران تشکیل می شود.
ارسال نظر