به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیما جان مک کین، سناتور جمهوری خواه آمریکایی در واکنش به سقوط شهر الرمادی و افتادن آن به دست گروه تروریستی داعش گفت اعزام شبه نظامیان شیعه برای آزادی رمادی نگران کننده است زیرا آنان تحت نفوذ ایران هستند.

به نقل از شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی؛ جان مک کین که رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نیز به شمار می آید درباره اهمیت سقوط رمادی گفت متاسفانه سقوط این شهر، بسیار اهمیت دارد. رمادی مرکز استان الانبار است و سقوط آن مرگ پانصد نفر و آوارگی هزاران نفر را در پی داشت.

وی در طعنه به تبلیغات دولت اوباما گفت با اینکه ما می توانیم تروریست ها را بکشیم، عملیات های خارق العاده انجام بدهیم، بن لادن و شماری از سران تروریست ها را از میان برداریم که نیازمند مهارت و ورزیدگی زیادی در ارتش ماست ولی در حال حاضر، سقوط رمادی بسیار اهمیت دارد و بر روان مردم عراق تاثیر زیادی گذاشته است. در حال حاضر، نخست وزیر عبادی گفته است می خواهد شبه نظامیان شیعه را اعزام کند. می دانیم که شبه نظامیان شیعه و سنی ها در تضاد با هم هستند و شبه نظامیان شیعه تحت کنترل ایران قرار دارند.

وی افزود: شبه نظامیان شیعه ای که در حال حاضر به این شهر اعزام می شوند، همان هایی هستند که ما در زمان افزایش نیروهای آمریکایی در عراق با آنان می جنگیدیم و با تلاش های دیوید پترائوس، آنها را یکبار شکست دادیم. ما یک بار آنها را شکست دادیم و ظهور دوباره این گروه ها، از جمله دیگر ناکامی های این دولت و این رئیس جمهور در نگاه داشتن نیروهای احتیاط آمریکا در عراق است.

سناتور جمهوری خواه آمریکایی در پاسخ به اشاره مجری مبنی بر اینکه عملکرد نیروهای عراقی بسیار بد است گفت: در حال حاضر گزینه هایی که ما در اختیار داریم، بسیار محدودتر از گذشته هستند؛ زمانی که ما از عراق خارج شدیم، خلاء قدرتی پدید آمد. مالکی تصمیم به کنترل نیروهای مسلح گرفت، همه اطرافیان مثبت خود را کنار گذاشت و ارتش را تهی کرد. بعد شاهد فروپاشی این ارتش و پیامدهای این اقدام بودیم که سقوط موصل بهترین نمونه آن است. حال سقوط رمادی را شاهد هستیم و معلوم نیست چه میزان تانک، تجهیزات و تسلیحات و حتی هاموی به دست آنان می افتد. به نظر من باید از نو شروع کرد، یعنی ارتشی برای عراق آموزش داد که دیدگاهی متفاوت داشته باشد و این را درک کرد که نیاز به هدایت و آموزشی درست هست.

وی ضمن تاکید بر اینکه آمریکا نیازمند عملیات های بیشتری از نوع عملیاتی است که به قتل ابوسیاف انجامید ، ادامه داد البته من نمی خواهم کار مهم و باارزشی را که ارتش ما انجام می دهد نادیده بگیرم ولی اینکه فکر کنیم چنین کارهایی باعث می شود موج به سوی داعش باز می گردد، واقع بینانه نیست.

مک کین درباره نحوه به میدان آوردن کشورهایی مانند اردن و ترکیه به مبارزه با داعش گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در این میان وجود دارد این است که از دیدگاه ترکها و دیگران، ایران در مقایسه با داعش تهدیدی به مراتب بزرگتر است. تا زمانی که ما این امکان را فراهم نیاوریم که اینهایی که آموزش می دهیم (تروریست های مخالف دولت سوریه) دولت اسد را ساقط نکنند، با ما همکاری نمی کنند. اگر به ترکها بگویند که هم داعش و هم بشار اسد را با منطقه پرواز ممنوع یا کمک های دیگر از جمله استفاده از پایگاه اینجرلیک برمی داریم، ممکن است همکاری بیشتری را از سوی ترکها شاهد باشیم. به هر روی، پرواز چهل و پنج دقیقه ای از اینجرلیک به سوریه متفاوت از پرواز شش و نیم ساعته از یک ناو هواپیمابر به این کشور است. متاسفانه، تمرکز ما فقط روی داعش است در حالی که می بینیم ایران چهار کشور یمن، لبنان، عراق و سوریه را در کنترل خود دارد. باید این را قبول کرد که طرف نفوذ عمده در بغداد، نه آمریکا بلکه ایران است.

مک کین ادامه داد: یکی از مسائلی که روی داد، این بود که رئیس جمهور از توصیه مشاوران ارشد خود در امنیت ملی در تجهیز و مسلح کردن ارتش آزاد سوریه سر باز زد. اتفاقی که روی داده است این است که گروه جبهه النصره و بازماندگان گروه ارتش آزاد سوریه، نیروهای خود را گرد آورده اند و به پیروزی هایی نیز دست یافته اند. نیروهای بشار اسد در حال تمام شدن هستند و شاهد افزایش روز افزون ایرانیان در سوریه و اجرای عملیات آنان هستیم.

وی ادامه داد مساله جالب اینجاست که شاید ما بین این دو گزینه ناخوشایند باشیم، اینکه بشار اسد روی کار باشد یا اینکه گروه های افراط گرای اسلامی سوریه را بگردانند. این اتفاقی است که وقتی ما ارتباط خود را با میدان جنگ قطع کردیم، روی داد.