به گزارش پارس به نقل از ایرنا ، این خبر از سوی «چاینا دیلی» اعلام شد و این روزنامه به نقل از کارشناسان نظامی نوشت: صنایع هوانوردی چین در حال کار بر روی پروژه ساخت جنگنده «عمود پرواز یا برخاست عمود» موسوم به (STOVL) است. این جنگنده ها قادر هستند در زمان کوتاهی از روی عرشه ناوهای هواپیمابر بلند شده و به صورت عمودی بر روی آن فرود آیند.

«وانگ یا نان» معاون سردبیر مجله دانش هوافضا در چین در این باره گفت: «کار تحقیق و توسعه بر روی اجزای این گونه جنگنده ها مانند موتور آن ها آغاز شده است.»

وی افزود: «دانش این جنگنده چیز جدیدی نیست؛ مدت 40 سال است که چنین جنگنده هایی وجود دارند و فقط مهندسان چینی باید نوع بومی آن را بسازند.»

شرکت صنعت هوانوردی چین در ماه مارس 2015 ( اسفند ماه 94) اعلام کرد دو شرکت زیر مجموعه آن، توافقنامه را امضا کرده که بر اساس آن کار ساخت موتور این جنگنده آغاز شده است.

این شرکت همچنین افزود: پروژه ساخت این نوع جنگنده به منظور افزایش قابلیت های آبی و خاکی نیروی هوایی ارتش چین آغاز شده و تلاش می کند جای خالی چنین تسلیحاتی را در ناوگان ارتش پر نماید.

روزنامه چاینادیلی گزارش داد، این جنگنده ها در مدت زمان اندکی برای عملیات های نظامی آماده می شوند. همچنین از دیگر مزایای آنها این است که جای اندکی در آشیانه هواپیماها و یا عرشه کشتی اشغال می کنند.

این ویژگی ها موجب شد که جنگنده های STOVL در اواخر دهه 60 میلادی به یکی از جنگنده های محبوب نیروهای هوایی تبدیل شود.

بنا بر این گزارش، اولین نوع از این هواپیما با نام «هاوکر سیدلی هرییر» ساخت بریتانیا بوده است.

چاینا دیلی گزارش داد، اکثر جنگنده های عمود پرواز در دنیا بر اساس این جنگنده انگلیسی طراحی شده که بدنه اصلی ناوگان هوایی کشورهایی مانند هند و اسپانیا را تشکیل می دهند.

پیش از این نیروی هوایی ارتش چین در اواخر دهه 60 میلادی اقدام به ساخت این نوع جنگنده کرده بود اما پروژه ساخت آن به دلیل ضعف تکنولوژیکی متوقف شده بود.

پس از آن، ارتش چین سعی کرد تا در اواخر دهه 70 میلادی این جنگنده را خریداری کند که این طرح نیز به دلیل هزینه بالای آن، ناکام ماند.

روزنامه چاینا دیلی گزارش داد، در حال حاضر شرکت صنعت هوانوردی چین در بهترین زمان، کار ساخت این جنگنده را آغاز کرده چرا که ارتش چین بیش از هر موقع دیگر به آنها نیاز دارد.

نیروی هوایی ارتش چین در سال های اخیر با تولید جنگنده های بومی توانسته به یکی از قدرت های برتر نیروی هوایی در آسیا تبدیل شود. هم اکنون چین برنامه هایی را برای مدرنیزه کردن نیروی هوایی خود و جایگزین کردن هواپیماهای قدیمی با انواع جنگنده نسل چهار و در آینده نزدیک نسل پنجم دارد.