نامه دانشجویان بورسیه به کمیسیون اصل ۹۰
جمعی از دانشجویان بورسیه در نامهای خطاب به رئیس و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ اعلام کردند: دستگاههای متخلف در روند بررسی پرونده بورسیهها را به مراجع قضایی معرفی کنید.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، جمعی از دانشجویان بورسیه با عنوان شورای هماهنگی دانشآموختگان و دانشجویان بورسیه در نامهای خطاب به رئیس و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ نکاتی را درباره مشکلات این دانشجویان مطرح کردند.
در این نامه آمده است:
بسمه تعالی
ریاست و اعضای محترم کمیسیون اصل ۹۰ عاجزانه درخواست مینمایم نسبت به معرفی دستگاه متخلف به مراجع قضایی و متعاقب آن پیگیری و اعمال مجازات متخلفین اقدام شایسته صورت پذیرد.
ریاست واعضای محترم کمیسیون اصل ۹۰
وزارت علوم در اقدامی تامل برانگیز و خلاف عرف و در تقابل با مجلس و عدم توجه به جایگاه قانونی و اهمیت وظایف کمیسیون اصل ۹۰ احکام صادره از کمیته غیرقانونی خود را اعلام و دستور اجرای آنها را به دانشگاهها ابلاغ نمود. علی رغم اینکه انتظار میرفت وزارت علوم در راستای اهمیت به قوانین و مقررات و شعار همدلی و همزبانی دولت وملت اقدامی متعارف واصولی انجام دهد ، آما نشان دادند همچنان گرایش غالب سیاسی بر رفتار واعمال آنها حاکم واجرای قوانین ومقررات در تفکر آنها جایی ندارد.
ریاست واعضای محترم کمیسیون اصل ۹۰
لازم میدانیم در راستای تنویر افکار عمومی وتذکر به قانون شکنان در وزارت علوم درباره قداست، اهمیت و جایگاه حساس و سرنوشت ساز مجلس و نقش آن در اصلاح جامعه و کشور و نظارت به کارها و اصلاح امور و برخورد قاطع و دل سوزانه با مسائل کشور، بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) و سخنان رهبر معظم انقلاب که بهترین گواه است، فرازهایی از آنهارا بیان نماییم:
حضرت امام خمینی (ره):
"مجلس شورای اسلامی تنها مرکزی است که قوا باید تابع آن باشند، این جانب اکیدا علاقهمندم که قداست مجلس معظم و وکلای محترم محفوظ باشد تا الگویی باشد برای مجالس جهانی". ایشان همچنین در سخنرانى ۱۳ دی ماه ۱۳۶۲ در جمع فرمانداران، بخشداران و اعضاى شوراهاى روستایى نیز که در خصوص وظایف فرمانداران و بخشداران در حکومت اسلامى واهمیت انتخابات سخن گفتند درباره جایگاه مجلس فرمودند : مجلس یک چیزى است که در رأس همه امورى که در کشور است واقع است.
مقام معظم رهبری:
" نمایندگی مجلس، مسئولیت و خدمت است، مجلس در نظام اسلامی دارای نقش حقیقی در اداره و هدایت کشور است و درست ایفا کردن این نقش تاثیر عمیق و تعیین کنندهای در سرنوشت و مسیر و جهتگیریهای اصلی کشور به جای میگذارد و مجلس به معنای حقیقی کلمه مظهر اراده و حاکمیت مردم است".
ریاست واعضای محترم کمیسیون اصل ۹۰
همانطور که مستحضرید وزارت علوم ۱۴/۲/۹۴ طی بیانیهای احکامی ظالمانه تحت عنوان کمیته غیر قانونی تجدید نظر صادر و با سوءاستفاده از تعطیلی مجلس (به عنوان نهاد نظارتی وقانونوگذاری) وبه طور خودسرانه دستور اجرای احکام به دانشگاهها را صادر نموده است.
این بیانیه در حالی صادر شده است که آن کمیسیون واعضای محترم آن نظریه خود مبنی بر قانونی بودن روند بورس دانشجویان را اعلام و ابلاغ نمودهاید، و برابر قانون وزارت علوم باید تمکین مینمود، اما آن وزارت خانه در ادامه قانونگریزی و اعمال غیر قانونی خود همچنان بر نظر خود اصرار وقانون ملی را مطامع شخصی و گروهی نموده وسعی درانجام اعمال غیر قانونی خود دارد ، هرچند این اعمال باتوجه به سوابق سیاسی این افراد بعید نیست اما ادامه این روند برای سیستم قضایی و نهادهای حقوقی کاری بس خطرناک و غیرقابل جبران است، زیرا اگر قرار باشد نهادهای دولتی به قانون پایبند نباشند و از تمکین به قانون سرباز زنند، امنیت قضایی و اجتماعی و در نهایت اعتماد عمومی نسبت به نهادهای قانونی و دولتی سلب و بدبینی و تاثیرات سوء خودرا برجای میگذارد. لذا باید مدیران وزارت علوم قانون را بهعنوان خط قرمز خود قرار داده و برای منافع حزبی و تفکری خود، امنیت روانی وقضایی مردم را از بین نبرند.
این درحالی است که وزارت علوم در مسئله دانشجویان بورسیه علی رغم تعهدات وحقوق مکتسبه دانشجویان نشان داد به اصول مسلم فقهی و حقوق پایبند نیست.
ریاست واعضای محترم کمیسیون اصل ۹۰
ازآنجایی که کمیسیون اصل ۹۰ براساس وظایف ذاتی خود و به دنبال شکایت دانشجویان بورسیه به این پرونده ورود وظایف نظارتی خودرا اعلام و اجرای آن برای وزارت علوم برابر با قانون لازم اجراست، لکن بیانیه اخیر وزارت علوم و سپس دستور اجرای مفاد آن بیانیه به دانشگاهها ، دال براین است، برخلاف قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده مصوب ۱/۱۱/۱۳۵۹ مجلس شورای اسلامی از قانون تخطی نموده و براجرای اوامر غیر قانونی خود اصرار میورزد، لذا از اعضاء وریاست محترم کمیسیون اصل ۹۰ باتوجه به شرایط حساس واینکه در این مدت مشکلات زیادی از جمله ، اقتصادی ، علمی، روحی وروانی براین دانشجویان وخانوادهای آنها وارد شده است، عاجزانه خواستاریم، برابر ماده واحده مصوب جلسه روز پنجشنبه پنجم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و شصت و چهار مجلس شورای اسلامی و مصوب مورخه ۱۰/۲/۱۳۶۴ شورای نگهبان قانون اساسی ، نسبت به معرفی دستگاه متخلف به مراجع قضایی و متعاقب آن پیگیری و اعمال مجازت متخلفین اقدام شایسته صورت پذیرد.
ریاست واعضای محترم کمیسیون اصل ۹۰
ما دانشجویان بورسیه ضمن قدردانی از اقدام انقلابی و ارزشی شما که وظایف قانونی وذاتی خود را بدون هیچگونه ملاحضه و صرفا در راستای انجام تکالیف شرعی وقانونی انجام دادهاید مطالبی چند از ظلمها وستم هایی که بر دانشجویان وارد شده به استحضار شما بزرگواران تقدیم می نماییم:
۱- با این رفتار مهندسی شده توسط سازمان دانشجویان تنش در محیطهای خانوادگی و کاری بورسیهها به علت جوسازیهای رسانهای و اتهامات سازمان دانشجویان به طرز نگران کنندهای افزایش پیدا کرده است. که عده ای در آستانه جدایی از زندگی مشترک خود هستند. وعده ای دیگرمورد تمسخر دوستان وافراد محل شده وامنیت روانی خودرا از دست داده اند. تعدادی از دانشجویان بورسیه کارمند رسمی دولت بودهاند و بر مبنای نامه رسمی دانشگاهی که محل جایابی شان به عنوان عضو آتی هیئت علمی بوده، مجبور به استعفاء از شغل رسمی شدهاند. یعنی دانشگاه جایابی کننده با ارسال نامهای به وزارت علوم تصریح کرده که در صورتی که این بورسیهها از مشاغلشان استعفاء دهند با بورسیه ایشان موافقت شود. با این حال بعد از استعفاء از شغل رسمی با بورسیه آنها موافقت نشده است. واین دانشجویان لغو بورس شده اند.
این یعنی اینکه:
- اولا آنها شغل رسمی خود را از دست داده اند. از دست دادن شغل، آن هم شغل رسمی، ظلم بزرگی است.
- ثانیا، با توجه به رویکرد خصمانه دولت جدید نسبت به بورسیههای دولت قبل، امکان بازگشت به کار برای این افراد فراهم نیست.
- ثالثا، این افراد که با درآمدهایی نازل در حال گذران زندگی همراه با خانواده هستند باید بین ۵۰ تا ۸۰ میلیون غرامت ظالمانه به وزارت علوم و دانشگاه محل تحصیل پرداخت کنند.
۲-تحریک دانشگاهها بر ضد بورسیهها به منظور غیرممکن کردن جایابی هیات علمی
۳- تحریک اساتید و روسای دانشگاههای محل تحصیل بورسیهها و بازی با آینده حرفهای دانشجویان
۴-حمله رسانه ای به بورسیه ها و دزد و بی سواد و رانت خور، قانون شکن وآقازاده خطاب کردن کردن آنها در در فضای رسانه ای
۵-انتشار فله ای اسامی و مشخصات کامل بورسیه ها در فضای مجازی و وارد آوردن کوهی از اتهامات سخیف و دروغین به دانشجویان بی پناه به جرم بورس شدن در دولت قبلی
۶- جلوگیری از انتخاب واحد، حضور در برگزاری امتحان جامع، دفاع از طرح پیشنهادی رساله ویا رساله دکتری و ...
۷- جلوگیری از استفاده بورسیه ها از فرصت مطالعاتی و دریافت هرگونه بودجه تحقیقاتی در داخل و وخارج کشور
۸-رفتار هتاکانه و تحقیر آمیز اکثر کارمندان و مدیران سازمان امور دانشجویان با مراجعه کنندگان بورسیه
۹- تلاش برای اخراج بورسیههای شاغل به هر بهانهای حتی در صورت کار پروژه ای و ساعتی در حالی که اکثر آنها متاهل هستند.
ازشما نمایندگان و دلسوزان انقلاب و اسلام که به این سیلاب ظلم و قانون شکنی و تخلف، واکنش نشان داده اید تشکر وسپاسگذاری خود و خانوادهایمان را اعلام مینماییم واز خداوند خواهانیم برای شما طول عمر و توفیق خدمتگذاری در این نظام مقدس را برای شما مستدام بدارد.
و در پایان تاکید میکنیم اگر چنین رفتارهای خودسرانهای در نظام جمهوری اسلامی بیپاسخ بماند و قانونشکنان مجازات نشوند، مرتکب اعمال ظالمانهای دیگر میشوند و دیگرامیدی به تحول در نظام آموزش عالی کشور و دانشگاهها و دیگر حوزهها باقی نخواهد ماند؟
ارسال نظر