توزیع بذر پرمحصول خشخاش بین افغانها
منابع خبری، از توزیع نوع جدیدی از بذر گیاه خشخاش در بین کشت کاران افغانستان خبر می دهند که میزان محصول و تولید تریاک آن را چندبرابر می کند.
به گزارش پارس، ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد: کشت کاران می گویند گیاهانی که با بذرهای جدید کشت شده اند، بزرگتر هستند، سریع تر رشد می کنند و نسبت به بذرهای سنتی، آب کمتری نیاز دارند .
خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس در گزارش خود گفته است: هنوز کسی نمی داند که بذرهای جدید در کدام آزمایشگاه تولید شده است، اما کشاورزان استان های قندهار و هلمند که بیشترین تریاک افغانستان را تولید می کنند، می گویند این بذرها را همان کسانی به آنان داده اند که پس از برداشت، محصول را به صورت عمده می خرند. به گفته کشاورزان، همین افراد، به آنان کود و مشاوره کشاورزی نیز می دهند.
با این حال، کیست که نداند قاچاقچیان مواد مخدر این بذرها را از جایی برای کشت کاران افغان تهیه کرده اند که کشورهایشان آزمایشگاههای علمی و فنی مجهزی دارد.
مقصد اصلی مواد مخدر تولیدی در افغانستان، کشورهای غربی است و مجهزترین آزمایشگاهها نیز در کشورهای اروپایی و امریکا قرار دارد.
در واقع، همان کشورهایی که به بهانه مبارزه با تروریسم، سالهای طولانی نیروی نظامی در افغانستان پیاده کردند، نه تنها گامی برای مبارزه با کشت خشخاش و تولید تریاک برنداشتند بلکه حتی به رونق تولید و افزایش کشت آن کمک کرده اند.
' محمد مبارز رشیدی' وزیر مبارزه با مواد مخدر افغانستان پاییز گذشته در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:
' جامعه بین المللی و دولت افغانستان در طول ۱۳ سال اخیر - دوران اشغال- یک خطای بزرگ مرتکب شدند، چون موضوع مبارزه علیه مواد مخدر را در نبرد علیه تروریسم نگنجاندند.'
افغانستان بزرگترین کشور تولیدکننده تریاک و هروئین در جهان است و هر سال، تولید آن را افزایش می دهد، به گونه ای که طبق آمار سازمان ملل، کشت خشخاش در این کشور در سال ۲۰۱۴ میلادی ۷ درصد افزایش یافت و میزان زمینهای زیرکشت آن به ۲۲۴ هزار هکتار رسید.
اکنون با رواج استفاده از بذرهای جدید، پیش بینی می شود تولید تریاک و هرویین افغانستان در سال جاری نسبت به گذشته باز هم بیشتر شود.
بنا به گزارشها، کشت خشخاش افغانستان که بیشتر تریاک و هرویین جهان از آن تولید می شود، سالانه سه میلیارد دلار ارزش دارد. برداشت خشخاش اواخر بهار انجام می شود و انتظار می رود محصول آن امسال به رکورد هفت هزار و ۸۰۰ تن برسد. بدین ترتیب، برداشت خشخاش در استان های قندهار و هلمند در جنوب افغانستان به ترتیب هفت درصد و ۲۲ درصد افزایش خواهد داشت.
کارشناسان می گویند گروه طالبان، حدود ۴۰ درصد از هزینه هایش را از محل معاملات تریاک به دست می آورد.
میزان تولید تریاک در سال گذشته میلادی در افغانستان ۶۴۰۰ تن بود که ۱۷ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش داشت، اگرچه این وضعیت، منجر به افت قیمت آن در بازارها شده بود.
به گفته وزیر مبارزه با موادمخدر افغانستان، برخی حاکمان محلی، سران پلیس و دیگر کارمندان بلندپایه دولتی نیز در قاچاق مواد مخدر در این کشور دست دارند.
ارسال نظر