به گزارش پارس به نقل از فارس، فعالیت‌های دیپلماتیک در ریاض پایتخت عربستان امروز (سه شنبه) و در آستانه برگزاری نشست مشورتی اعضای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) به اوج رسید. ظهر امروز هیأت‌های اعضای شورای همکاری از جمله عُمان، امارات و بحرین وارد عربستان شدند و صبح نیز «فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهور فرانسه و میهمان «خاص» این نشست، به ریاض رسیده بود.

قرار است در این کنفرانس یک روزه فشرده مسائل حساس منطقه‌ای مورد بحث و بررسی قرار گیرد که از جمله مهم‌ترین آنها این موضوعات است:

یمن

مسأله یمن در صدر مسائل مورد بررسی این نشست قرار دارد. بر اساس گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیات» اعضای شرکت‌کننده در این نشست تلاش خواهند کرد ضمن بررسی کامل اوضاع یمن از آغاز حمله نظامی به آن تحت عنوان «توفان قاطع» (6 فروردین ماه) تا کنون که وارد مرحله بعد شده و موسوم به عملیات « بازگشت امید» است، تصمیمی واحد برای مرحله بعدی اتخاذ کنند.

ایران

بر اساس این گزارش رهبران شورای همکاری خلیج فارس بخش دیگری از نشست خود را به ایران اختصاص خواهند داد. از جمله این رایزنی‌ها برنامه هسته‌ای ایران و چگونگی جلوگیری از گسترش نفوذ بیشتر ایران در منطقه خواهد بود.

ترس فرانسه از پررنگ شدن نقش ایران در منطقه، عامل حضور اولاند در نشست

«فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهور فرانسه دوشنبه (دیروز) با هدف شرکت در نشست مشورتی اعراب وارد ریاض شد با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان دیدار کرد. این اولین حضور چنین میهمان غربی در نشست اعراب شورای همکاری خلیج فارس است.

بر اساس گزارش «راشا تودی»، در این نشست بر ضرورت یک توافق دائم و قوی با ایران تأکید و اعلام شد توافق نهائی باید امنیت و آرامش منطقه را تامین کند و ضرری به دولت‌های مجاور آن وارد نکند.

در همین راستا یک دیپلمات فرانسوی اعلام کرد که پاریس از نقش و قدرت ایران در حمایت مالی متحدانش در منطقه خصوصا یمن پس از برداشتن تحریم‌ها وحشت دارد .

پادشاه عربستان و رئیس‌جمهور فرانسه هم‌چنین نقش ایران را در یمن و سوریه بررسی و ادعا کردند «بشار اسد» جائی در آینده سوریه ندارد.

در همین راستا «برتران بزانسنو» سفیر فرانسه در عربستان اعلام کرد که کشورش با اعضای شورای همکاری درباره مسائلی که به امنیت منطقه ضرر وارد می‌کنند، موافق است.