80 میلیارد دلار خرید تسلیحاتی آل سعود به اقتصاد آمریکا رونق میدهد
رژیم جنایتکار آل سعود و برخی رژیمهای مشابه در منطقه تبدیل به بازار بزرگ برای رونق شرکتهای اسلحهسازی آمریکا شدهاند.
به گزارش پارس به نقل از کیهان،روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی برپایی جنگ و تشدید منازعات در منطقه خاورمیانه را برای صنایع نظامی آن کشور سودمند و رونقبخش بازار تسلیحات آمریکایی ارزیابی کرد.
نیویورک تایمز، تجاوز نظامی سعودیها به یمن را دستمایه پرداختن موضوع بازار اغواکننده تجارت سلاحهای آمریکایی در خاورمیانه قرار داده و آورده است: عربستان سعودی، برای اقدام به جنگ در یمن، از جنگندههای جت اف-15 ساخت شرکت بوئینگ استفاده میکند و امارات هم جنگندههای جت اف-16 ساخت شرکت لاکهید مارتین را برای بمباران یمن و سوریه به کار گرفته است.
براساس آمارهایی که هفته گذشته توسط سیپری (SIPRI)؛ مؤسسه بینالمللی صلح استکهلم منتشر شد، تنها در سال گذشته میلادی، عربستان سعودی 80 میلیارد دلار سلاح خریداری کرد که از هر زمان دیگری بیشتر بود و حتی از هزینههای تسلیحاتی هر یک از دو کشور فرانسه و انگلستان هم فراتر رفت تا به آنجا که عربستان به چهارمین بازار فروش تسلیحات جهانی تبدیل شد. قطر هم، که یک کشور دیگر عربی با خزانهای سرشار و گرایش به اعمال نفوذ در اطراف منطقه خاورمیانه است، اکنون به یک بازار سرمست تسلیحات تبدیل شده است.
نیویورک تایمز میافزاید: سال گذشته، قطر یک قرارداد 11 میلیاردی را با پنتاگون منعقد کرد تا بالگردهای تهاجمی آپاچی و سامانههای دفاع هوایی جاولین Javelin)) و پاتریوت (Patriot) را خریداری کند. حال این کشور کوچک امیدوار است شمار بزرگی از جنگندههای اف-15 را خریداری کند و جایگزین ناوگان قدیمیتر جتهای میراژ فرانسوی نماید.
نیویورک تایمز نوشت: شرکتهای تسلیحاتی آمریکا هم دنبال پول میروند. بوئینگ در سال 2011، دفتری را در دوحه گشوده است و لاکهید مارتین هم امسال چنین دفتری را باز کرد. لاکهید در سال 2013، بخشی را راهاندازی کرد که تنها به فروشهای خارجی تسلیحات میپردازد و مدیر ارشد این شرکت، ماریلین هوسان (Marillyn Hewson) گفته است که لاکهید به افزایش فروشهای خارجی نیاز دارد تا آنجا که این بخش بتواند بین 25 تا 30 درصد درآمد سالانهاش را تأمین کند و به این ترتیب کاهش بودجه پنتاگون را که بعد از حملات یازدهم سپتامبر 2001 فزونی گرفته بود، جبران نماید.
روزنامه آمریکایی مینویسد: سازمانهای اطلاعاتی آمریکایی اعتقاد دارند که جنگهای نیابتی در خاورمیانه، میتواند سالها به طول انجامد و موجب شود که کشورهای منطقه به خرید جنگندههای اف- 35 که به عنوان گرانبهاترین موجودی زرادخانه تسلیحاتی آمریکا در آینده محسوب میشود، هر چه بیشتر علاقهمند شوند.
«داریل کیمبال» مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات میگوید: «بخش بزرگی از تسلیحاتی که در یمن توسط سعودیها مورد استفاده قرار گرفته، علیه مردم عادی بوده است.» به نوشته نیویورکتایمز، سعودیها این نکته را انکار میکنند. کیمبال میگوید که با هراسی بزرگ، نگران فروشهای تسلیحاتی به منطقه است چرا که منجر به گسترش و افزایش بکارگیری انواع پیچیده تسلیحات در این کشورها میشود. در سال 2008، کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که میگوید فروشهای تسلیحاتی به منطقه خاورمیانه، باید الزام به حفظ برتری کیفی نظامی اسرائیل را مراعات کنند. به این ترتیب، مبنای ارزیابی هر فروش تسلیحاتی در خاورمیانه این است که چه تاثیری بر برتری نظامی اسرائیل میگذارد.
ارسال نظر