به گزارش پارس به نقل از ایرنا، دیوید کامرون صبح امروز (چهارشنبه) در شبکه تلویزیونی 'آی تی وی' با ادعای اینکه 'این تصمیم اتحادیه اروپا و ایتالیا بود' که منجر به کشته شده جان صدها نفر شده است، گفت: اکنون باید تلاش کنیم که جان انسان ها را نجات دهیم و این نیازمند افزایش عملیات جستجو و نجات است که ما باید در آن سهیم باشیم که مطمئن هستم ، خواهیم بود.

وی که در آستانه نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل در ارتباط با بحران پناهجویان در مدیترانه، سخن می گفت، افزود: ما باید به دنبال حل مشکل اصلی باشیم چرا که آنچه تاکنون انجام داده ایم کارآمد نبوده است.

کامرون در واکنش به اظهارات 'اد میلیبند' رهبر حزب کارگرو رقیبت اصلی انتخاباتی اش در انتخابات عمومی پیش رو، که پیشتر گفته بود 'آنها (دولت) می گذارند که مردم در دریای مدیترانه بمیرند' گفت: ما باید بهتر عمل کنیم، همانگونه که اروپا هم باید بهتر عمل کند.

وی افزود: من به نشست اتحادیه اروپا خواهم رفت تا سهم انگلیس را ادا کنم؛ اما هیچکس نباید فکر کند که این راه حل آسانی خواهد داشت.

'نیک کلگ' معاون نخست وزیر و رهبر حزب لیبرال دمکرات نیز در یادداشتی که امروز (چهارشنبه) درگاردین منتشر شد، خاطر نشان ساخت: تصمیم اتحادیه اروپا در ابتدا با حسن نیت اتخاذ شده بود اما اکنون به نظر می رسد که اشتباه بوده است.

وی نوشت: درحالی که اوضاع در لیبی و دیگر نقاط رو به وخامت است، بسیاری از مردم فکر می کنند که می توانند زندگی بهتری را در اروپا داشته باشند؛ ما باید این ذهنیت را عوض کنیم. ذهنیتی که مردم در آن فکر می کنند راه چاره دیگری جز فرار ندارند.

وی ادامه داد: برای رسیدن به این مقطع باید با همکاری کشورهای اروپایی به طور مشترک تلاش کنیم؛ آن چیزی که این روزها کمتر شاهدش هستیم.

کلگ همچنین با انتقاد از رسانه های انگلیسی که در انتشار اخبار مرتبط به پناهجویان ، آنها را 'مهاجر' می خوانند، انتقاد کرد و گفت: این زبانی که از سوی رسانه ها و سیاستمداران به آنها نسبت داده شده، کمتر انسانی است. ما از آنها رویگردان شدیم و این کار را دوباره انجام دادیم؛ بطور قطع باید در این خصوص چاره اندیشی کنیم.

مقام وزارت خارجه انگلیس پیشتر ضمن حمایت از طرح اتحادیه اروپا، اظهار داشته بود: ما ازعملیات جستجو و نجات در دریای مدیترانه حمایت نمی کنیم چون فکر می کنیم که این باعث افزایش رغبت در مهاجرانی می شود که برای رسیدن به امنیت در اروپا جانشان را به مخاطره می اندازند و این امر باعث افزایش تراژدی و مرگ های غیر ضرور می شود.

با این حال کشته شدن صدها تن از پناهجویانی که یکشنبه گذشته در دریای مدیترانه جان باختند، سبب تغییر مواضع کامرون و کلگ وسایر مقامات اروپایی شده است.

رهبران اروپایی قرار است روز پنجشنبه در نشستی اضطراری در بروکسل در مورد بحران ایجاد شده در مدیترانه گفت وگو کنند.

دیوید کامرون قرار است در این نشست پیرامون گسترش عملیات جستجو و نجات در دریای مدیترانه صحبت کرده و حمایت رهبران اروپا را جلب نماید.

بوریس جانسون، شهردار لندن نیز در اظهاراتی که از رادیوی 'ال بی سی' پخش شد گفت: من فکر می کنم که باید مشکل را از ریشه حل کرد - باید از سوار شدن مردمان به کشتی جلوگیری کنیم... آنجا افرادی هستند که به صورت خیلی منظم مردم را راهی مرگ در دریای مدیترانه می کنند.

وی با بیان اینکه تنها راه دستیابی به این شرایط اعزام نظامیان به لیبی می باشد، گفت: من فکر می کنم این باید مساله اصلی اتحادیه اروپا به رهبری انگلیس باشد.

به دنبال غرق شدن در حدود 800 پناهجو در روز یکشنبه گذشته در 200 کیلومتری جزیره ایتالیایی ' لامپدوزا'، در دریای مدیترانه انتقادات از دولت های اروپایی که در اکتبر گذشته عملیات جستجو و نجات را متوقف کردند، افزایش یافته است.

کشورهای اروپایی، عملیات مشترک جستجو و نجات پناهجویان را در اکتبر گذشته به رغم نجات جان نزدیک به یکصد هزار نفر، به دلیل ترس از اینکه ممکن است سبب تشویق قاچاق و مهاجران برای عبور از مدیترانه شود، متوقف کردند .

برآورد می شود سالانه 150 هزار نفر از مهاجران و پناهندگان برای رسیدن به خاک اروپا، با قایق و کشتی های کوچک تلاش می کنند از دریای مدیترانه عبور کنند که این مساله با تشدید بحران در کشورهای لیبی و سوریه که کشورهای اروپایی از جمله انگلیس در آن نقش مستقیم داشته اند، تشدید شده است.

به گزارش سازمان بین المللی مهاجرت، در سال گذشته میلادی بیش از سه هزار پناهجو و مهاجر غیرقانونی در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده اند.

براساس آخرین آمارهای منتشر شده از آغاز سال میلادی تاکنون بیش از یک هزار و 754 نفر پناهجو در جریان رسیدن به خاک اروپا، در مدیترانه کشته شده اند.