به گزارش پارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رییس جمهوری در این جلسه ضمن خوش آمدگویی به رییس مجلس شورای اسلامی ، اعضای هیات رییسه و نمایندگان مردم، با اشاره به رقم 180 هزار میلیارد تومان درآمد و مصارف بودجه ای در سال 93، تخصیص 32 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در این سال را قابل ملاحظه توصیف کرد و افزود: سال 93 را که سال سختی بود با نفت بشکه ای بالای 100 دلار آغاز کردیم و با قیمت حدود 50 دلار برای هر بشکه به پایان بردیم. در حالی که امسال از ابتدا، کار را با نفت حدود 50 دلار آغاز کرده ایم و نمی دانیم تا پایان سال نیز چه وضعیتی بر بازار نفت حاکم خواهد بود.

رییس جمهوری در ادامه با بیان اینکه اگر در مذاکرات هسته ای طرف مقابل زیاده خواهی نکند و گفت وگوها در چارچوبی که مدنظر داریم به پیش برود، باز هم آثار اقتصادی آن در کوتاه مدت نمود چندانی نخواهد داشت، تصریح کرد: هم دولت و هم مجلس باید کاملا تمرکز کنیم که بار جدیدی بر دوش دستگاه اجرایی قرار ندهیم تا کشور آنگونه که مورد نظر مردم و رضایت خداوند است، اداره شود.

روحانی بخشی از مشکلات اقتصادی کشور را به طور طبیعی ناشی از تحریم های ظالمانه دانست و خاطرنشان کرد: اگر چه تقریبا از رکود عبور کرده ایم اما اگر بخواهیم کشور رونق بیابد، نیاز به جذب سرمایه های خارجی و داخلی داریم، از سوی دیگر باید به انتقال تکنولوژی هم توجه کنیم و بر روی افزایش صادرات غیرنفتی متمرکز شویم.

رییس جمهوری ادامه داد: از سوی دیگر علاوه بر سایه تحریم بر اقتصاد کشور، مشکلات دیگری نیز داریم. از جمله اینکه هر موقع درآمد نفت خوب بوده، اقتصاد کشور به واردات بی رویه مبتلا شده و بعد که در دوره ای مثل این روزها با کاهش درآمدهای نفتی مواجه شده ایم، مشکلات مضاعف شده است. از طرف دیگر مشکلاتی اساسی نیز در ساختار اداری و اقتصادی کشور داریم که در کوتاه مدت قابل حل و فصل نیست.

روحانی با بیان اینکه اقتصاد کشور دولتی و نفتی است و اگر نتوانیم این معضلات را حل کنیم، نخواهیم توانست بر مشکلات اقتصادی فائق آییم، گفت: در مدت حدود 20 ماهه سپری شده از دولت یازدهم موفقیت های خوبی در عرصه اقتصادی داشته ایم و توانسته ایم تورم را به شکل چشم گیری کاهش دهیم.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه تک رقمی شدن نرخ تورم تا پایان دولت یازدهم از اهداف مهم ما است، اضافه کرد: البته از این به بعد روند کاهش تورم کندتر خواهد بود، چرا که به هسته اصلی آن رسیده ایم ولی برای تداوم این روند بیش از گذشته به نزدیک شدن دل ها، دست ها و زبان ها نیاز داریم.

روحانی با تاکید دوباره بر اینکه رفع معضلات به تنهایی از عهده دولت و مجلس برنمی آید، اظهار داشت: در حالی که در چند سال گذشته گرفتار یک رکود عمیق بودیم، با تلاش های صورت گرفته رشد منفی مستمر به رشد مثبت رسیده است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه بعد از این ارتقای نرخ رشد نیز نسبت به سال 93 متعادل تر می شود، تصریح کرد: دولت تمایل داشت لایحه خروج از رکود که مرداد ماه 93 تقدیم مجلس شد، سریع تر در اختیار قرار می گرفت تا با اجرای آن در رفع مشکلات تسریع شود، اما به هر حال روال قانونی کار باید طی شود. دولت همچنان به کمک مجلس برای خروج از شرایط فعلی نیاز دارد.

رییس جمهوری در ادامه با تأکید بر تعامل با دنیا در مسأله هسته ای، گفت: در مذاکرات هسته ای دو گام بسیار بزرگ برداشته شده است. گام اول توافق موقت ژنو در سال گذشته بود که تجربه آن دارای اهمیت بسیاری است، چرا که در یک روز ما اقداماتی کردیم و آژانس بین المللی انرژی هسته ای اقدامات انجام شده را تأیید کرد و همزمان برخی تحریم ها نیز برداشته شد.

روحانی در پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در گام دوم نیز می توانیم این تجربه را تکمیل کنیم، گفت: اینگونه نخواهد بود که در یک توافق، یک طرف قضیه به تعهدات خود عمل کند و طرف دیگر از مسئولیت خود شانه خالی کند.

رییس جمهوری تصریح کرد: این فرض که آمریکا یا اتحادیه اروپا قدرت های بزرگی هستند، پس هر کاری می توانند انجام دهند، درست نیست و حیثیت و آبروی آنها در صورت طفره رفتن از تعهداتشان به خطر خواهد افتاد.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه 'منکر قدرت دستگاه تبلیغاتی غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی نیستم'، تصریح کرد: ما نباید قدرت خود را دست کم بگیریم. دیپلمات ها، حقوق دانان و سیاستمداران ما ورزیده هستند و اینگونه نیست که طرف مذاکره بتواند بر ما چیره شود. طرف مقابل امروز به خوبی می داند که این دولت و ملت اهل تسلیم نیستند.

روحانی در حالی که سخنانش با تشویق حضار همراه بود، گفت: واقعیت دنیای ما چیزی است که الان وجود دارد. ما نمی توانیم اول دنیایی خوب خلق کنیم و سپس با آن تعامل کنیم. البته باید حواسمان جمع باشد و با مشورت و همدلی به دنبال تأمین منافع کشور باشیم.

رییس جمهوری مذاکرات هسته ای را پیچیده و سنگین توصیف کرد و با اشاره به نظارت دقیق بر این مذاکرات، گفت: آنچه از روز اول به مذاکره کنندگان و به مردم گفتم این بود که باید به فکر بازی برد – برد باشیم، زیرا تلاش برای بازی برد – باخت به نتیجه نخواهد رسید.

روحانی با اشاره به مشورت منظم و همکاری سران قوا و شورای عالی امنیت ملی در پیشبرد مذاکرات هسته ای، افزود: از رهبر معظم انقلاب صمیمانه تشکر می کنم، زیرا هر وقت و هر جلسه ای که خواستیم، ایشان دریغ نکرده و رهنمودهای خود را ارایه فرمودند.

رییس جمهوری با تأکید بر توجه به منافع و خواست ملت ایران، گفت: حقوق هسته ای تنها خواست ملت ایران نیست و مردم در زمینه های مختلف نظیر بانک و ارتباطات تجاری با دنیا، حضور سرمایه خارجی و ایجاد رفاه، ورود فناوری و ایجاد اشتغال حق دارند و ما باید برای تحقق همه حقوق آنها تلاش کنیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه مردم صاحبان واقعی کشور هستند، گفت: ما خودمان صاحب حق نیستیم و این مردم هستند که با رای خود نمایندگان مجلس و رییس جمهور را انتخاب می کنند تا وظایف خود را انجام دهند.

روحانی با تاکید بر اینکه رضایت مردم معیاری برای درستی کار دولت و مجلس می باشد، افزود: هر وقت لبخند مردم را دیدیم متوجه می شویم که موفق هستیم، اما هر وقت که ناراحتی مردم را دیدیم باید بدانیم که مشکل داریم.

رییس جمهوری مردم ایران اسلامی را فهیم و دانا توصیف کرد و با اشاره به نتایج مذاکرات هسته ای در لوزان، اظهار داشت: در این مذاکرات بر راه حل ها تفاهم شده است و تا رسیدن به نتیجه نهایی راه بسیار سختی را پیش رو داریم که در این راه از نظرات مقام معظم رهبری‏، قوا و مشاورانی که از ابتدای این راه کمک کردند، استفاده می کنیم.

روحانی با اشاره به وضعیت نامطلوب کنونی در منطقه بر تعامل سازنده برای حل مشکلات تاکید و تصریح کرد: در حال حاضر در مسائل منطقه پیچیدگی های فراوانی وجود دارد که باید حل و فصل شود. عده ای دعوایی را در منطقه طراحی کردند که به ضرر همه مسلمانان می باشد و باید با تعامل بر این مشکلات غلبه کرده و به ظلم هایی که به مظلومان وارد می شود، پایان دهیم.



* رییس مجلس: مذاکره کنندگان خطوط قرمز را مدنظر دارند

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با تبریک سال جدید و میلاد مسعود حضرت فاطمه زهرا(س)، از رییس جمهوری، وزیر خارجه و رییس سازمان انرژی اتمی که در هفته های اخیر تلاش وافری برای هدایت مذاکرات هسته ای در مسیر صحیح داشتند، قدردانی کرد و گفت: این مذاکرات سخت و پیچیده بود و عبور از آن وقت و دقت بسیار می طلبید.

رییس مجلس، مسئله هسته ای را یک موضوع مهم در صحنه بین المللی برای ایران دانست و با اشاره به سنگ اندازی برخی کشورها در سطح منطقه ای و جهانی برای جلوگیری از نهایی شدن توافق در مذاکرات هسته ای، اظهار کرد: ایران در بحث های منطقه ای و بین المللی مستقل است و با وجود عدم همراهی برخی دولت ها، ملت ها به دلیل ماهیت انقلاب، همواره از ما حمایت کرده اند. بنابراین ما باید در همه مسایل روی پای خود بایستیم و نباید چشم امید به دیگران داشته باشیم.

رییس مجلس بر انسجام درونی در کشور برای مقابله با چالش های بیرون تأکید کرد و نامگذاری امسال به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی از سوی رهبر معظم انقلاب را دقیق و مناسب دانست و گفت: در صحنه بین المللی و منطقه ای، عده ای دغلکاری می کنند تا میان ایران با کشورهای اسلامی و همسایه اختلاف بیندازند و هاله دروغین ایجاد کنند که اجماع جهانی علیه ایران وجود دارد.

وی گفت: یکی از دستاوردهای مذاکرات هسته ای از بین رفتن هاله دروغین اجماع جهانی علیه ایران است و با توانمندی و توفیق در مذاکرات، منافع کشور بیشتر تأمین خواهد شد.

رییس مجلس با تأکید بر لغو قطعنامه های تحریم اقتصادی علیه ایران همزمان با توافق، اظهارات رییس جمهوری آمریکا در این خصوص را نقد کرد و گفت: مذاکره کنندگان کشور متوجه نگرانی منتقدان مذاکرات هسته ای بوده و هستند و خط قرمزهای تعیین شده را مدنظر دارند.

رییس مجلس با اشاره به ارتباط نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مردم و آشنایی آنها با دغدغه هایی نظیر بیکاری، گفت: ایران به دلیل خصوصیات الهام بخش انقلاب، پیشرفت خوبی در منطقه داشته است و جایگاه کشور موجب رشک برخی بازیگران دیگر شده است، اما باید تلاش کنیم همزمان با این پیشرفت در حوزه تقویت اقتصاد کشور هم گام برداریم تا کشور با توسعه همه جانبه به جایگاهی دست یابد که مورد نظر انقلاب است.

لاریجانی افزایش نرخ رشد بیکاری را عامل واگرایی اجتماعی توصیف کرد و با اشاره به مشکلات موجود در مسیر جذب سرمایه گذاری، گفت: سال 94، سال دشواری برای اقتصاد است و اینجا اهمیت سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر انسجام و همدلی برای حل مشکلات مشخص می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به بحران آفرینی و تروریسم در شرق و غرب کشور اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف کشورهای غربی سرگرم کردن کشورهای مسلمان با مسأله ای نظیر تروریسم به منظور تأمین منافع رژیم صهیونیستی است و باید در این زمینه برنامه ریزی داشت.

رییس مجلس از خشکسالی و دغدغه کشاورزان به عنوان یکی دیگر از مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد، یاد کرد و خواستار همدلی و همزبانی در همه حوزه ها برای رفع نگرانی ها شد و گفت: هر چه نظرات بیشتری در مسایل مختلف مطرح شود می توان راهکارهای بهتری برای حل معضلات یافت.

لاریجانی بر حفظ دستاوردهای مهم انقلاب و تقویت اقتصاد داخلی تأکید کرد و اظهار داشت: حمایت از بخش های خصوصی و بهبود و تسهیل فضای کسب و کار امروز، به شکل قانون در آمده است و باید دولت و مجلس چند برنامه مشخص مانند رونق تولید کشور داشته باشند تا هم ثروت ایجاد شود و هم بیکاری مرتفع گردد.

وی با تأیید نظر دولت در خصوص مشکلات نظام بانکی در ارایه تسهیلات به بخش های مختلف نظیر صنعت و تعیین تکلیف معوقات بانکی، گفت: امروز تولیدکنندگان باید حمایت شوند و باید دولت و مجلس روی حمایت از کسانی که در سال های گذشته به خاطر رشد قیمت ارز دچار خسران شدند، برنامه ریزی کنند.

رییس مجلس گفت: توسعه راه آهن و حمل و نقل ریلی، اتمام طرح های نیمه تمام عمرانی، حفظ منابع آب کشور، کوچک و چابک سازی دولت، بهره وری، سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز، سلامت و امنیت غذایی، ارتباط دانشگاه و صنعت می تواند به عنوان محورهای کاری مشترک مورد توجه دولت و مجلس قرار گیرد.



*انصاری: تعامل سازنده با مجلس دستور کار دولت است

حجت الاسلام والمسلمین مجید انصاری در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به نمایندگان مجلس و اعضای هیأت دولت گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی نام گذاری شده است که دولت به معنای عام کلمه همه نظام و مسئولین را شامل می شود و در معنای خاص نیز این جلسه نمادی از همدلی و همزبانی اعضای دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.

معاون پارلمانی رییس جمهوری با تأکید بر اینکه براساس سیاست اصولی دولت و تأکیدات دکتر روحانی از ابتدای تشکیل دولت، تعامل سازنده دولت و مجلس دستور کار دولت تدبیر و امید بوده است، گفت: برهمین اساس، جلسات مشترک بین وزرا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در کمیسیون ها، صحن علنی مجلس و همچنین در وزارتخانه ها در یک سال و چند ماه گذشته راهگشا برای دولت و منشأ برکات برای ملت بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین انصاری با اشاره به آخرین سال فعالیت مجلس نهم، اظهار کرد: اکنون بلوغ مجلس در قانونگذاری را شاهد خواهیم بود و باید از این فرصت در جهت تصویب قوانین کارگشا و همکاری دولت و مجلس برای رسیدن به اهداف بلند نظام استفاده کنیم.



*حداد عادل: به مذاکره کنندگان اعتماد داریم؛ دلواپس خدعه دشمن هستیم

حداد عادل رییس کمیسیون فراکسیون اصولگرایان مجلس با اشاره به برگزاری پنجمین نشست در آغاز سال همدلی و همزبانی دولت و ملت، گفت: مجلس همدل، همزبان و همراه دولت است و نمونه آن را می توان در تصویب بودجه سال 1394 مشاهده کرد به طوری که امسال بودجه از هر سال دیگری راحت تر تصویب شد.

وی به مسأله هسته ای اشاره کرد و اظهار کرد: مسأله هسته ای که موضوع مشترک ملت، دولت و مجلس است، ظرفیت دو قطبی کردن جامعه ما را دارد و ضرورت دارد با همدلی و همزبانی از بروز آن پرهیز کرد.

حداد عادل، نگرانی، دلواپسی و دغدغه نسبت به مسأله هسته ای را ناشی از اهمیت موضوع دانست و خاطرنشان کرد: به نوبه خود احساس دلواپسی می کنم، اما به تیم مذاکره کننده اعتماد داریم و می دانیم فرزندان راستین مملکت در جهت منافع و مصالح کشور گام برمی دارند اما باید همواره دلواپس نیرنگ و خدعه دشمن بود.

رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس، برخی جزییات مذاکرات ایران با برخی قدرت ها در سالیان گذشته را یادآور شد و گفت: آن چیزی که می تواند وحدت ملی را حفظ کند همدلی، همزبانی، گفت وگو و گوش کردن به نقدهای سازنده است.

وی لغو تحریم ها همزمان با امضای توافق را ضروری خواند و افزود: در طول مذاکرات باید بر موضع رهبری معظم انقلاب و موضع شجاعانه رییس جمهوری در این باره پافشاری کرد، ضمن آنکه مجلس شورای اسلامی از موضع دولت در قبال تحولات یمن حمایت می کند.



*جلالی: تعامل سازنده قوا باید تقویت شود

کاظم جلالی رییس فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی هم در این نشست با بیان اینکه امیدوارم براساس منشور اخوت که از سوی مقام معظم رهبری تشریح شد، در کنار هم از چالش های بی مورد پرهیز کرده و به امور اصلی کشور بپردازیم، گفت: در دولت یازدهم حرمت قوا حفظ شده و تعامل مطلوبی بین قوا جریان دارد که باید تقویت شود.

جلالی افزود: در نتیجه انتخابات سال 92 یک اجماع عمومی در کشور درباره مسایل و مشکلات کشور وجود داشت که این برای دولت یک ظرفیت مناسب بوده و باید به شکل بهینه مورد استفاده قرار گیرد.

رییس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به مذاکرات هسته ای، تصریح کرد: قطعاً طرف مقابل متناسب با احتمالات مختلف در پایان مذاکرات سناریوهای مختلف تهیه کرده است و لازم است ما نیز بر این موضوع مهم تمرکز کنیم.

جلالی با برشمردن برخی از مهم ترین مشکلات کشور در زمینه های کاهش میزان بهره وری، بیکاری، وضعیت نامطلوب زیست محیطی در کشور، خروج گسترده سرمایه انسانی و ثروت از کشور و وضعیت نامناسب اجرای قانون هدفمندی یارانه ها که باوجود تلاش های دولت برای اصلاح رویه، پرداخت یارانه ها صرفاً به نظام توزیع پول تبدیل شده است، خواهان پرهیز از جنجال های بیهوده در کشور و توجه به حل مشکلات اصلی کشور شد تا از ناحیه ناکارآمدی در اداره کشور آسیبی به وجهه اسلام نیز وارد نیاید.



* تاجگردون: بسته شدن فضای سیاسی به مردم آسیب می رساند

همچنین غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به همکاری های سازنده دولت و مجلس در سال گذشته گفت: اگر از نقاط مشترک بین دولت و مجلس استفاده شود، در ادامه کار مجلس تا پایان سال جاری شاهد رشد و شکوفایی بیشتر کشور خواهیم بود.

وی با بیان اینکه حمایت های مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده هسته ای شرایطی را بوجود آورد که نباید دلواپس باشیم، اظهار داشت: ترس اصلی به شکل عام این است که با تبدیل این موضوع ملی به موضوعی در رقابت سیاسی ، جامعه دو قطبی شود.

تاجگردون اضافه کرد: همه مایل هستیم با توجه به شرایط کنونی جامعه، دولت و مجلس در فضایی مثبت با یکدیگر کار کنند.

وی توسعه فضای سیاسی در کشور را خواست نمایندگان مجلس از دولت عنوان کرد و افزود: باید با همدلی و همکاری اجازه ندهیم که بخش های مختلف جامعه آسیب ببیند و اگر فضای سیاسی در کشور بسته شود قطعاً همه آسیب خواهیم دید.