به گزارش پارس به نقل از فارس ؛ نشست «رائول کاسترو» رئیس‌جمهور کوبا و «باراک اوباما» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، حاشیه خبرساز روز آخر هفتمین اجلاس سران کشورهای آمریکایی بود که روز گذشته در پاناما برگزار شد.

طی نشست مذکور که کمی بیش از یک ساعت به طول انجامید، طرفین از تمایل خود برای پیشرفت بازسازی روابط دوجانبه خود صحبت کردند.

رئیس‌جمهور کوبا طی سخنانی به مطبوعات اعلام کرد که درباره لزوم مباحثه پیرامون تمامی موارد مربوط به هر 2 کشور، مادامی که نظرات طرفین از جمله اختلافات مورد احترام قرار بگیرد با «اوباما» اتفاق نظر دارد.

«برونو رودریگز» وزیر امور خارجه کوبا نیز پیرامون اولین نشست رسمی میان رؤسای جمهور این کشور جزیره‌ای و آمریکا طی بیش از 50 سال گذشته تصریح کرد که این نشست در فضایی احترام‌آمیز و سازنده برگزار شد و دولت کوبا آمادگی دارد در مورد هر موضوعی مذاکره کند.

وی همچنین گفت که «کاسترو» اظهارات اخیر همتای آمریکایی خود را مبنی بر تصمیم‌گیری سریع در مورد حضور ناعادلانه کوبا در لیست کشورهای حامی تروریسم، به عنوان گامی مثبت ارزیابی کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا در ادامه افزود که هر 2 رئیس‌جمهور بر اهمیت ایجاد منافع مشترک  در حوزه‌های مختلف جهت تحکیم همکاری منطقه‌ای و توسعه آن به دیگر بخش‌های سودآور برای طرفین از جمله مقابله با قاچاق مواد مخدر و تروریسم توافق کردند.

پس از مذاکره تاریخی روز گذشته، «رودریگز» اذعان داشت که رؤسای جمهور به لزوم ایجاد فضای مناسب در راستای بازسازی روابط دیپلماتیک که برداشتن تحریم کوبا عنصری اساسی برای آن به شمار می‌رود اشاره کردند.

علاوه بر این، رؤسای جمهور کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب طی اجلاس کشورهای نیمکره غربی بر جایگاه پر شان کوبا و الگو قرار دادن آن تاکید کردند.

«کریستینا فرناندز کرشنر» رئیس‌جمهور آرژانتین در این خصوص خاطرنشان کرد: کوبا اینجاست زیرا بیش از 60 سال با شرافت، مبارزه‌ بی‌سابقه‌ای انجام داد.

«اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی نیز اطمینان داد که حضور این کشور جزیره‌ای در اجلاس به منزله موفقیت انقلاب، مردم قهرمان و «فیدل کاسترو» رهبر تاریخی آن می‌باشد.

«پورتیا سیمپسون میر» نخست وزیر جامائیکا نیز اظهار داشت: بسیار خرسندم که جمهوری کوبا توانسته جایگاهی که سزاوار آن می‌باشد را کسب کند؛ «رافائل کوره‌آ» رئیس‌جمهور اکوادور نیز اعلام کرد که این لحظه تاریخی است زیرا شرافت و استقلال در آن پیروز شد.

سخنرانی نهایی اجلاس ملت‌ها نیز از اعلام آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان منطقه صلح حمایت کرد و تمامی انواع حمله نظامی، تهاجمات و تهدیدهای مطرح شده از سوی ایالات متحده آمریکا و متحدان استراتژیک آن را مورد انتقاد قرار داد.

روند عادی‌سازی روابط میان کوبا و آمریکا پس از آن آغاز شد که در تاریخ 17 دسامبر سال گذشته میلادی (26 آذر 93) رؤسای جمهور کشورهای مذکور به صورت علنی از تمایل خود برای پیمودن این مسیر خبر دادند.