اورانیوم غنی شده ایران به روسیه می رود!
برخی منابع مدعی شدهاند ایران با انتقال تمام اورانیوم غنیشده خود به خاک روسیه موافقت کرده است.
به گزارش پارس به نقل از افکار، یک رسانه آمریکایی از قول برخی منابه مدعی شده ایران در رایزنیهای هستهای با انتقال تمام اورانیوم غنیشده خود به روسیه موافقت کرده است.
آسوشیتدپرس که معمولاً به خبرسازی درباره برنامه هستهای ایران شهرت دارد از قول مقامات نزدیک به مذاکرات این خبر را منتشر کرده است.
منابع مورد استناد این رسانه آمریکایی همچنین مدعی شدهاند ایران به طور موقت پذیرفته از ۶۰۰۰ دستگاه سانتریفیوژ و «یا حتی کمتر» در سایت غنیسازی اصلی خود استفاده کند.
به رغم این هنوز برخی مشکلات در زمینه طول مدت ادامه محدودیتها علیه برنامه هستهای ایران و برخی مسائل دیگر باقی ماندهاند.
وزیران خارجه فرانسه و آلمان روز شنبه برای شرکت در مذاکرات هستهای به «محمدجواد ظریف» و «جان کری»، همتایان ایرانی و آمریکایی خود در شهر لوزان پیوستند. وزیر خارجه چین نیز روز یکشنبه به این گفتوگوها پیوست.
خبرگزاری رویترز روز شنبه از قول مقام های حاضر در مذاکرات گزارش داد دو طرف به نهایی کردن سند مختصری که اساس چارچوب این توافق خواهد بود، نزدیک شدهاند. مقامات ایران این گزارش را رد کردهاند و فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس از احتمال تمدید مذاکرات تا دو هفته آینده خبر داده است.
گفته میشود لغو تحریمها و برنامه تحقیقات و توسعه (R&D) کماکان اصلیترین موضوعات محل اختلاف دو طرف هستند.
«حسن روحانی»، رییس جمهور ایران روز پنجشنبه با روسایجمهوری روسیه، فرانسه و چین و نخستوزیر انگلیس تلفنی صحبت کرد. وی خواستار لغو کامل تحریمهای ایران شد و گفت که این «اساسیترین» عنصر مذاکرات کشورهای ۱+۵ بوده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز شنبه گفت رسیدن به توافق نهایی «به این بستگی دارد که آنها (۱+۵) بین فشار و به کار گرفتن اراده سیاسی، کدام را انتخاب کنند.»
سه شنبه این هفته، (۱۱ فروردین، ۳۱ مارس) به عنوان آخرین مهلت طرفهای مذاکره برای رسیدن به تفاهم سیاسی که زیربنای توافق جامع خواهد بود، تعیین شده است.
دور جدید رایزنیهای هستهای چهارشنبه شب (پنجم فروردین) در شهر «لوزان» سوئیس و در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد.
این گفتوگوها برای حل و فصل مناقشات ۱۲ ساله پیرامون برنامه هستهای ایران انجام میشوند. کشورهای غربی به رهبری آمریکا، برنامه هستهای ایران را لفافهای برای پیگیری اهداف نظامی و دستیابی به سلاحهای اتمی میدانند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) ضمن رد این ادعاها بر مصارف دارویی و انرژی برنامه هستهای خود تأکید کرده است.
ارسال نظر