از صفحه اجتماعي مردی از جنس یخ
فردای شکست مذاکرات
به نظر می رسد که مذاکرات هسته ای به شکست خواهد رسید و به این وسیله دلواپسان ایران و آمریکا، به هدف خود نایل خواهند شد. البته این کاملا اشتباه است که این دو گروه را مانند جناب هاشمی همراه و همصدا قلمداد کرد. این دو گروه به دو دلیل کاملا متفاوت با مذاکرات مخالفند و به هیچ وجه اینطور نیست که اشتراک منافع پیدا کرده باشند یا با هم همکاری کنند. اما یک سوال مهم از دلواپسان ایران وجود دارد که شرح داده می شود.
فردای شکست مذاکرات، برنامه دلواپسان آمریکا مشخص است. هدف آنها این است که طبق رهنمود نتامیاهو، تحریم ها را تشدید کنند تا فشار بر ایران افزوده شود. طرح رساندن فروش نفت ایران به صفر آماده تصویب است و پیش بینی می شود در قدم بعد فلزات گرانبها و اقلامی که به عنوان واسطه خرید و فروش قابل استفاده اند تحریم خواهند شد. از سویی رییس جمهور بعد آمریکا یا هیلاری کلینتون است یا یک جمهوری خواه که در هر دو صورت نسبت به اوباما در مقابل ایران موضع سرسختانه تری دارد و بعد از اوباما فشار به ایران از نظر اجرایی هم ساده تر می شود. تصور آنها که از سوی نتانیاهو دیکته شده است، این است که با این اقدام، همانطور که ایران را بعد از بیش از سی سال پای میز مذاکره مستقیم و امتیاز دادن آوردند، می توانند ایران را وادار به دادن امتیاز بیشتر کنند.
اما سوال مهم از دلواپسان ایران این است که برنامه آنها برای فردای شکست مذاکرات چیست؟ دو کلمه "اقتصاد مقاومتی" راه حل نمی شود و برنامه اجرایی می خواهد. باید دقت کنند که دولتی که خود را برای توافق آماده می کرده است، بعید است برنامه ای برای فردای شکست مذاکرات داشته باشند. حال برنامه آنها چیست؟ تا جایی که دیده ام یک برنامه دارند و آن الزام دولت به غنی سازی با درصد بالا است. اما آیا تصویب طرح الزام دولت به غنی سازی 60% برای زیردریایی های اتمی نداشته ایران، پاسخ مناسب و کارایی است؟ در این شرایط، چون آنها مخالفند باید مثل دلواپسان آمریکا برنامه برای بعد از رسیدن به هدف شکست مذاکرات داشته باشند. اگر این قسمت ها را فکر نکنند و برنامه نریزند، نرمش قهرمانانه مجدد و رسیدن دلواپسان آمریکا به هدف خود در پیش خواهد بود. باید دقت کنند، کنار گذاشتن ظریف و تیمش چون طبق گفته برخی از آنها در حال خیانت است، راه حل نیست. سلب و نفی تا جایی کارا است و از جایی به بعد ایجاب نیاز است. همین نبود ایجاب بود که باعث شد، که تیم قبلی نتواند به راه حل برسد.
پ.ن.: از عبارت "دلواپسان آمریکا" برای این استفاده می شود که عبارت معادل ایران در ادبیات سیاسی آمریکا ظاهرا هنوز ساخته نشده است.
خودت فهمیدی چی گفتی با این تحلیل آبکیت ظاهرا تو از هر دلواپسی دلواپس تری
دلواسپان در راستاي اسراييل و تند روهاي امريكا هستند شكي در اين نيست
چون منافع خود را در خطر ميبينند و اين شرايط مبهم بهترين حالت براي غارت بيت المال است
لطفا بفرماييد برنامه دولت براي فرداي توافق چيه؟
این شمایین که برنامه ای ندارین و همه برنامه هاتون رو محور دوستی با آمریکا چیده شده
اصلا انگار به حرف های رهبر و نمی شنوید
به گفته دکتر حسن عباسی رفع تحریم ها فقط 5 درصد رو اقتصاد کشور تاثیر داره
البته ظاهرا اگه آیه هم نازل بشه شما باز میخواید با آمریکا ببندید
یکم به فکر مردم و اشتغال جوونا باشید نامرداااااا
این مردم هستند که بازیچه هستند و دولتمندان زندگی خوب و با آسایشی دارند و مابقی سرکارند
مرگ بر آمریکا و شیفبگان مزدورش کثافتای بی غیرت نمیخام تحملتون کنم.
به نام خدا
سلام
بله دولت جناب روحانیف یا اگه با اغماض نگاه کنیم تفریطی های اطراف ایشون یا همون کاسه های داغ تر از آش، برای توجیه اعمال و اشتباهتشون، بهترین راه رو پیش گرفتن و اون هم ساختن دشمنانی کذایی به نام دلواپسان یا جدیداً، افراطی ها. انگار نویسنده ی مطلب فوق، بعد از ماجرای دلواپسان مدتی در خواب بوده و بعد از بیدار شدن از خواب بهشان خبر می رسد که کنگره ی آمریکا چه کار کرده و در داخل هم چه خبر است. بعد بدون این که بداند اکنون دلواپسان پایشان فراتر رفته و به درجه افراطیان ارتقاء یافته اند، هنوز همان عنوان کهنه دلواپسان را استفاده کرده. اما از این که بگذریم. نویسنده، از همین الان خودش را در برابر عدم توافق آینده به کلی باخته و پرداختن به فرعیات، زیرکانه و غیر مستقیم، رهبری و مسئولان بلندپایه نظام را که بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند را زیر سوال می برد. این متن به خصوص آنجایی که گفته شده:" طرح رساندن فروش نفت ایران به صفر آماده تصویب است و پیش بینی می شود در قدم بعد فلزات گرانبها و اقلامی که به عنوان واسطه خرید و فروش قابل استفاده اند تحریم خواهند شد." به خوبی خودباختگی و وحشت نویسنده را از آینده نافرجام مذاکرات و سعی در انتقال نگرانی به مخاطب را نشان می دهد.
باید برای ایشان حرف دوستمان محمد را تکرار کرد:"خودت فهمیدی چی گفتی با این تحلیل آبکیت ظاهرا تو از هر دلواپسی دلواپس تری ".
به نظر می رسد خود نویسنده از دلواپسان کذایی که نام برده، دلواپس تر و قافیه باخته تر است. چون در نهایت برداشت ذهن ناخودآگاه مخاطبشان، این می شود که مذاکرات شکست می خورد و ما باید اقتصاد مقاومتی را نیز کنار بگذاریم و امتیازات بیشتر را برای دادن آماده کنیم.
در پایان امیدوارم که جناب آقای ظریف و تیم همراهشان بتوانند از مذاکرات سربلند بیرون آیند و ایرانی مثل همیشه مقتدر تر از گذشته داشته باشیم. تجربه گذشته نشان داده که ایران بعد بحران های اینچنینی بهترین نتیجه را در هر صورت گرفته است.