پايگاه خبري تحليلي «پارس»- محمد صفري- اوباما مانع اصلی برای رسیدن به توافق هسته‌ای را رونمایی کرد. او بدون آن که بگوید در قبال آن چیزی که می‌خواهد چه چیزی می‌دهد تنها بر سر این موضوع تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران باید حداقل 10 سال فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کند!
 
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، در حالی که قرار است گفت وگو کننده های هسته ای دو کشور در سطح وزیر خارجه روز پنجشنبه در ژنو بار دیگر با هم گفت وگو کنند تا شاید راهی برای رسیدن به توافق بیابند، سخنان رئیس جمهور آمریکا در گفت وگو با خبرگزاری رویترز شرطی را مطرح کرد که رسیدن به توافق را مشکل می سازد.

این شرط از سوی اوباما در حالی مطرح می شود که جمهوری اسلامی ایران رسیدن به توافق هسته ای را تنها در یک مرحله و آن هم به شرط برداشتن همه تحریم های غیر قانونی است که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شده است.

از سوی دیگر، اعترافی است که آمریکایی ها خود بر روی آن اذعان می کنند و آن نبودن تضمینی است که پس از پایان دورارن ریاست جمهوری اوباما و البته در صورت رسیدن به توافق هسته ای وجود دارد.

کارشناسان و تحلیلگران، همچنین نمایندگان کنگره آمریکا که اکثریت آنها مخالف دستیابی به توافق هسته ای هستند، گفته اند که پس از اوباما تضمینی برای ادامه توافق هسته ای میان ایران و 1+5 وجود ندارد و رئیس جمهور بعدی و کنگره آمریکا به احتمال زیاد در توافق هسته ای بازنگری خواهند کرد.

اوباما در گفت وگو با رویترز گفته است؛« در حقیقت اگر ایران آماده توافق با این مسئله باشد که برنامه هسته ای خود را حداقل به مدت 10 سال در سطح فعلی حفظ کند و بخش هایی از آن را از سطح فعلی کاهش دهد، اگر ما شاهد موافقت ایران با این شرایط و نیز اقدامات قابل تایید آن باشیم، پس ما به منظور تضمین این مسئله که آنها سلاح هسته ای ندارند، هیچ گام دیگری برنمی داریم .»

رئیس جمهور آمریکا در این گفت وگو تنها به خواسته خود پرداخته و برای چنین اقدامی از سوی ایران، امتیازی هم در نظر نگرفته است و تنها وعده داده که در صورت چنین اتفاقی تنها هیچ گام دیگری علیه بر نمی دارد!

اواباما همچنین به اختلافات آمریکا و اسرائیل بر سر موضوع هسته ای ایران اشاره کرد و همه آنها را رد کرد. مدتی است که در رسانه های خارجی و داخلی عنوان می شود که اوباما و نتانیاهو بر سر این موضوع با هم اختلاف دارند و این اختلاف عمیق هم شده است.

در حالی که میان این دو هیچ اختلافی دیده نمی شود و تنها یک بازی سیاسی بر سر موضوع هسته ای ایران است که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دروغ آن را مطرح کرده اند.

حتی خبرسازی ها و جریان سازی های رسانه های غربی که اعلام کردند اوباما به نتانیاهو هشدار داده است در صورت حمله هواپیماهای اسرائیل به مراکز هسته ای ایران آمریکا هواپیماهای اسرائیل را هدف قرار می دهد، تکذیب شد اما برخی فریب این خبر را خوردند و آن را در صفحات روزنامه های کشور منتشر کردند.

آمریکایی ها گرچه تحت فشار لابی صهیونیستی هستند، اما همین فشارها و لابی ها هم هماهنگ شده و بر اساس اهداف و برنامه هایی است که برای گفت وگوهای هسته ای با ایران تدارک دیده شده است.

اوباما و دیگر مقامات این کشور بارها اعلام کرده اند که تأمین امنیت رژیم صهیونیستی برای آنها بیشرین اهمیت را دارد. حتی بیشتر از منافع ملی خود آمریکایی ها پس برای تأمین آن دست به هر کاری خواهند زد.

این که برخی تصور می کنند گفت وگوهای هسته ای ایران و 1+5 که البته مدتی است دو طرفه و میان ایران و آمریکا در حال انجام است، باعث اختلاف میان اسرائیل و آمریکا شده است، نشان دهنده ضعف تجزیه و تحلیل مسائل در حال وقوع است.

سیاه بازی این دو برای آن است که در افکار عمومی اعلام کنند آمریکا حتی برای این که جمهوری اسلامی ایران را وادار به پذیرش توافق هسته ای کند، با اسرائیل که هم پیمان استراتژیک اوست، مخالفت می کند.

آمریکایی ها بارهای گفته اند به توافقی اعتقاد دارند که منافع ملی آنها را تأمین کند و رکن اصلی این منافع ملی، تأمین نظر مقامات رژیم صهیونیستی است.

«باراک اوباما» در مصاحبه اختصاصی با «رویترز» عنوان کرد که اختلاف با اسرائیل به خاطر سخنرانی برنامه ریزی شده «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل در کنگره آمریکا که سه شنبه- امروز- انجام می شود و در آن از توافق (احتمالی) با ایران انتقاد می کند، یک اختلاف گذرا است و تحت هیچ شرایطی روابط آمریکا و اسرائیل را «برای ابد تخریب نمی کند.»

اوباما با بیان اینکه جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای از اهداف مشترک آمریکا و اسرائیل است، افزود: بین دولت آمریکا و اسرائیل «اختلافی مهم» بر سر نحوه تحقق هدف مشترک وجود دارد.

اوباما در ادامه گفت: «هدف ایالات متحده آن است که مطمئن شود ایرانی ها برای دستیابی به توانایی ساخت سلاح هسته ای حداقل به یک سال زمان نیاز دارند.»

رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد : « نتانیاهو هر نوع ادعایی را مطرح کرد... (مثلا) این یک توافقتنامه وحشتناک است که باعث خواهد شد 50 میلیارد دلار از کاهش تحریم ها عاید ایران شود و یا اینکه ایران به این توافقتنامه پایبند نخواهد ماند. ولی هیچ یک از این ادعاها اثبات نشد. در حقیقت برای ما معلوم شد طی این مدت ایران برنامه هسته ای خود را توسعه نداده و حتی بخش های زیادی از آن را کاهش داده است.»

اوباما درباره امکان توافق نهایی با ایران در موعد نهایی ابراز تردید کرد و گفت: «این تردید وجود دارد که آیا ایران با درخواست بازرسی های جدی و سطح پایین توانایی غنی سازی که باید حفظ کند، موافقت خواهد کرد یا نه.»

این سخنان، اعلام مواضع آمریکا در روند گفت وگوهای هسته ای تلقی می شود و اگر چنین سیاستی در جریان گفت وگوهای هسته ای، در ادامه وجود داشته باشد کار را برای رسیدن به یک توافق مرضی الطرفین بسیار دشوار می کند.

اکنون جمهوری اسلامی ایران بر اساس توافق اولیه که بیش از یکسال از آن می گذرد فعالیت های هسته ای خود را تعلیق کرده اما همواره غربی ها و آمریکا این توافق را زیر پا گذاشته و باز هم بی اعتمادی خود را اثبات کرده اند.

حتی روز گذشته آمانو رئیس سازمان بین الملی انرژی اتمی در گزارش خود بار دیگر گفت:آژانس در شرایطی نیست که بتواند در مورد عدم وجود مواد و فعالیت های اعلام نشده در ایران اطمینان دهد و در نتیجه اعلام کند که همه مواد هسته ای موجود در این کشور در فعالیت های صلح آمیز به کار می روند.

فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران همواره بر اساس قوانین آژانس بوده است و هیچگونه انحرافی هم در فعالیت های هسته ای خود نداشت اما این که آژانس بین المللی انرژی اتمی نمی تواند اطمینان دهد این فعالیت ها صلح آمیز است و حتی به قطعیت هم نمی تواند بگوید غیر صلح آمیز است، نه در ضعف آنها بلکه به خاطر سیاسی کردن موضوع هسته ای ایران است تا این پرونده همچنان باز باقی بماند.

اظهارات اوباما رئیس جمهور آمریکا مبنی بر این که ایران باید 10 سال فعالیت های هسته ای خود را متوقف کند، سقف خواسته های آنها نیست و کف آن است. اگر جمهوری اسلامی ایران به این خواسته تن دهد بدون شک خواسته های دیگر آنها مطرح خواهد شد که بسیار فراتر از آن خواهد بود.