به گزارش پارس به نقل از فارس، حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره رفع ممنوعیت جعفر پناهی گفت: ارشاد، مسئولیتی برای رفع مسائلی که افراد خودشان به وجود می‌آورند ندارد؛ خودشان تلاش کنند تا با نزدیک شدن به فرهنگ ایران این مشکل را رفع کنند.

وی افزود: این محدودیت‌ها به دلیل برخی رفتارها و اقداماتی بوده که خود فرد آن را ایجاد کرده و بانی اصلی‌اش بوده است. اگر محدودیت‌ها و مبانی روبه‌روی او برطرف شود، ارشاد هم از کارهایی که در چارچوب ضوابط و مقررات باشد حمایت می‌کند و فرد نیز می‌تواند به کار و فعالیت بپردازد.

* ممنوع‌التصویری رئیس جمهور دوران اصلاحات

‫سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه در خصوص ممنوع التصویر بودن خاتمی رئیس جمهور دوران اصلاحات گفت: تصمیم دادستانی تهران در ارتباط با جلوگیری از درج تصویر و نام وی را هم ما شنیده‌ایم. وزارت ارشاد به تصمیمات و مصوبات شورای عالی امنیت ملی و تصمیمات قوه قضائیه در چارچوب قانون مطبوعات احترام می‌گذارد و آن را لازم‌الاجرا می‌داند.

وی ادامه داد: در قانون مطبوعات به صراحت آمده تصمیمات شورای عالی امنیت ملی و دستگاه‌های قضا در حوزه رسانه و مطبوعات لازم‌الاجراست؛ بنابراین ما مخالفتی نداریم، اما ابلاغ هم نکردیم چون آن دستگاه خودش اقدام کرده است.

* مراکز فروش کتاب «لولیتا» را شناسایی کرده‌ایم

وی درباره فروش کتاب «لولیتا» در کتابفروشی ها گفت: مراکز توزیع و عرضه این کتاب را شناسایی کرده‌ایم، توصیه مان به کتاب فروشی ها این است که سریعا نسبت به جمع آوری کتبی که به هیچ وجه مجوزی از ارشاد ندارند اقدام کنند و کالاهای فرهنگی خارج از مجرای قانونی را عرضه نکنند.

* واکنش به سخنان کوثری نماینده مجلس/ آقای جنتی چندین بار اعلام کردند که فتنه خط قرمز ما است

سخنگوی وزارت ارشاد در خصوص صحبت های منتسب به کوثری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که گفته بود وزیر ارشاد نسبت به موضوع فتنه حساسیت نداشته یا آن را قبول ندارد گفت: بنده با ایشان دیروز صحبت کردم و گفتند که اصلا صحبتی در این خصوص نکردم، اما صحبتی را قبلا و در زمان انتخاب وزرا داشتم که شاید آن زمان رسانه ای هم نشد؛ این قبیل اقدامات اخلاقی نیست، آقای جنتی چندین بار اعلام کردند که فتنه خط قرمز ما است.

* عاقبت تفاهم‌نامه میان وزارت ارشاد و نیروی انتظامی که مسئولیت حفظ اماکن عمومی را برعهده دارد

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه جریان تفاهم‌نامه میان وزارت ارشاد و نیروی انتظامی که مسئولیت حفظ اماکن عمومی را برعهده دارد، چه شد، گفت: تفاهم‌نامه‌ای که قرار است بین ارشاد و نیروی انتظامی در حال نهایی شدن است. با توجه به نقطه نظرات هر دو دستگاه در حال بررسی نهایی این تفاهم‌نامه هستیم و امیدواریم تا پایان سال ۹۳ شاهد امضای آن باشیم تا از سال آینده کمترین مشکل را در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری و کنسرت‌های موسیقی داشته باشیم.

* وزارت ارشاد مجری جشنواره‌های فجر است، تلاش می‌کند مشکلات را به حداقل برساند

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت ارشاد که یک وزارتخانه مستقل است همچون صداوسیما که در جشنواره فیلم فجر اعلام موضع کرد به راحتی مواضع خود را مشخص نمی‌کند، گفت: صداوسیما یک نهاد عمومی است و طبیعی است که در بیان نظرات و دیدگاه‌های خود آزادتر است؛ لذا وزارت ارشاد که خود مجری جشنواره‌های فجر است، تلاش می‌کند مشکلات را به حداقل برساند و بیشتر به جنبه‌های مثبت کار توجه کند.

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این یک‌رویه بود که در برخی اطلاع‌رسانی‌ها نوعاً نگاه‌های انتقادی و نگاه‌هایی که ناشی از برداشت‌ها بود، وجود داشته باشد، ما اما در چارچوب سیاست‌ها و خط مشی‌ها سعی می‌کنیم برنامه‌های خود را اجرا کنیم. اگر هم جایی نقطه نقد و ضعفی وجود داشت، آن را برطرف کنیم، اما متاسفانه گاهی نگاه‌های انتقادی بر متن غلبه می‌کند. ما انتظارمان از صداوسیما این است که در کنار نگاه‌های انتقادی به نقاط قوت برنامه‌های ارشاد هم توجه شود و برای تشویق اصحاب فکر و مطبوعات برنامه‌ای در تایید برخی نقاط مثبت و اجرای جشنواره‌های موفق فیلم فجر، تئاتر فجر، شعر فجر و... تولید شود.

نوش‌آبادی تصریح کرد: به دوستان وزارت ارشاد این پیشنهاد را دارم که در آغاز نقادی و پرداختن به نقاط منفی که گاهی از طریق این رسانه مطرح می‌شود، به نقاط قوتی که دستگاه‌های فرهنگی کشور در طول سال دارند که عموماًٌ در جهت تقویت فرهنگ عمومی کشور است، توجه کنند چون وجه مشترک بین ما و صداوسیما که مورد تأکید رهبر انقلاب نیز بوده است، توجه به تقویت فرهنگ عمومی کشور است.

* شایعه‌سازی برخی رسانه‌ها در خصوص فعالیت ارشاد

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه وزارت ارشاد برنامه‌ای برای مقابله با شایعه‌سازی برخی رسانه‌ها در خصوص فعالیت این وزارتخانه دارد یا خیر، گفت: ما تأسف می‌خوریم از اینکه برخی افرادی که در حوزه رسانه فعالیت می‌کنند به جای پرداختن به مسائل و موضوعات مورد نیاز کشور به نکاتی می‌پردازند که بسیاری از آنها ناشی از برداشت‌های غلط و نوع نگاه‌های سیاسی و جناحی است و یا به قصد تخریب دستگاه‌های کشور است.

وی ادامه داد: ارشاد ضمن استقبال از انتقادهای دلسوزانه و واقع‌بینانه، انتظار ندارد رسانه‌ها به موضوعاتی بپردازند که اساس آنها کذب و غلط است و براساس اطلاعات غلط و برداشت‌های سطحی بخواهند وزارت ارشاد را به حاشیه بکشانند و ما را درگیر مسائلی کنند که نیاز به پرداختن به آنها نیست. من اخیرا شاهد بودم که چند خبر از طریق برخی سایت‌ها و برخی خبرگزاری‌ها منتشر شد که به نوعی احساسات دینی و مذهبی جامعه را تحریک و موجب موضع‌گیری شخصیت‌های بلندمرتبه فرهنگی و دینی شد، اما زمانی که توضیحات کامل به این شخصیت‌ها داده شد، آنها نسبت به موضوع توجیه شدند برای نمونه درباره تک‌خوانی بانوان مطالبی بیان شده بود که پس از توضیحات ما نگرانی‌ها رفع شد.

* ما منکر این نیستیم که گاهی اتفاقات کوچک در دستگاه‌های فرهنگی رخ می‌دهد

نوش‌آبادی گفت: نقش اساسی رسانه اطلاع‌رسانی درست و حفظ امانت است، اما برخی افراد با شائبه‌های سیاسی و فردی اطلاعات نادرست به جامعه منعکس می‌کنند که آن مبنای تحلیل‌ها و برداشت‌هایی می‌شود که از نظر شرعی و قانونی مشکل دارد، آنچه ما در هفته‌های اخیر دیدیم و شنیدیم ناشی از فشارهایی بود که عده‌ای در دستگاه‌های فرهنگی کشور می‌خواستند ایجاد کنند، ما منکر این نیستیم که گاهی اتفاقات کوچک در دستگاه‌های فرهنگی رخ می‌دهد اما نباید این موجب شود تمام زحمات و خدمات دستگاه‌های فرهنگی کشور زیر سوال برده شود.

* برنامه‌ای برای تغییرات در معاونت‌های هنری و سینمایی نداریم

نوش‌آبادی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر حضور رئیس‌جمهور در قم در هفته گذشته گفت: دولت وظیفه دارد برای تبیین مسائل خود در مبادی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مراجع را در جریان قرار دهد، چون گاهی اخبار و اطلاعات شفافیت لازم را ندارد، بنابراین دولت وظیفه خود می‌داند ارتباط مستمر با علمای قم داشته باشد. وزیر ارشاد نیز در دو هفته اخیر اقدام به مکاتبه و تماس با علما کردند و برای رفع نگرانی‌ها اقدام کردند. ما همیشه خبرها را منعکس می‌کنیم و با حضور بی‌واسطه تلاش می‌کنیم برنامه‌ها و اقدامات وزارت ارشاد را تشریح کنیم.

* تصمیمی برای تغییر در معاونان وزارتخانه در دستور کار نداریم

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که برای سال آینده برنامه‌ای در جهت تغییر معاونان و مدیران وزارت ارشاد وجود دارد، یا خیر گفت: تغییری در معاونت‌های هنری و سینمایی نداریم، تصمیمی برای تغییر در معاونان وزارتخانه در دستور کار نداریم. بعید است تا نیمه اول اسفند این اتفاق رخ دهد، اما در سطوح پایین‌تر این احتمال وجود دارد که امر پذیرفته‌شده‌ای است.

* اجرای ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی در آینده نزدیک

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به فعالیت ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی گفت: پیش از این پیش‌بینی کردیم شاهد اجرای این دو ارکستر در جشنواره موسیقی فجر باشیم، اما علی‌رغم تلاش‌هایی که انجام شد این موضوع به سرانجام نرسید، خوشبختانه با رفع موانع که بخش عمده‌ای از آن تنگناهای مالی بود، ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی با پیگیری‌های وزیر در آینده‌ای نزدیک به اجرای برنامه می‌پردازند.

* تکذیب خبر مجوز رقص بانوان / این خبر اتهام بود

نوش‌آبادی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت ارشاد با اتهاماتی که به او در حوزه‌های مختلف وارد می‌شود، برخورد قانونی نمی‌کنند، گفت: ما به هیچ وجه از برنامه‌هایی که در چارچوب سیاست‌هایمان است عدول نمی‌کنیم. اگر پی ببریم که اتهامات نارواست، سازماندهی شده است و براساس یک رفتار پشت پرده است اقدام قانونی خواهیم کرد اما بنا را بر این گذاشته‌ایم که اینها ناشی از دغدغه‌ها و شبهات است ولی اگر احساس کنیم حرکتی سازماندهی شده است، اقدام قانونی می‌کنیم. برای نمونه همین خبر دروغی که اخیراً مطرح شده وزارت ارشاد مجوز رقص بانوان را صادر کرده است، نیز یک اتهام بود که بنده به عنوان سخنگو و شخص وزیر در نخستین ساعات پس از انتشار خبر آن را تکذیب کردیم. ما تاکنون هیچ مجوزی نه برای فیلم، نه موسیقی، نه کتاب و نه تئاتر در خارج از مواضع شرعی صادر نکرده‌ایم. در مورد انتشار آلبوم تک‌خوانی بانوان نیز دو اتفاق رخ داد، اول اینکه آن خانم عکس‌اش را روی آلبوم چاپ کرده بود که خب تخلف انجام شده و دوم اینکه این اقدام خلاف مبنای این دروغ شد که بگویند وزارت ارشاد آلبوم تک‌خوانی را صادر کرده است.