به گزارش پارس به نقل از خانه ملت، مهدی کوچک زاده در یادداشتی با عنوان " امام خمینی: خودمان سر سفره خودمان مى‏نشینیم و نان پنیر خودمان را مى‏خوریم" نکاتی را در مورد سخنان اخیر رییس جمهور بیان کرد.

آقای روحانی یکبار دیگر در باره رابطه با بیرون و اقتصاد مقاومتی صحبت های دو پهلویی ایراد نموده اند که در شرایط فعلی و با توجه به اصرار ایشان و دولتمردانشان برای به سرانجام رساندن مذاکرات به هر نحو ٰ انسان را از این معنا می ترساند که با این دیدگاهها نکند خدای نخواسته استقلال و عزت ملی فدای شکم سیر شود (گرچه شکم سیر هم وعده ای بیش نیست و یقینا آمریکایی ها و دیگر کشورهای حاضر در گروه مذاکره هسته ای به دلیل مخالفت با اصل انقلابٰ  حتی اگر ما خواسته های دیکته شده آنان را تمام و کمال اجرا نماییم از تحریم و وارد آوردن فشار اقتصادی به ملت ما دست بر نخواهند داشت) . آقای رئیس جمهور لازمه دستیابی به اقتصاد مقاومتی را رابطه با بیرون عنوان نموده اند ولی این زحمت را به خود نداده اند که تبیین فرمایند چه نوع رابطه ای و با کدام کشورها پیشنیاز اقتصاد مقاومتی تلقی می شود؟ ایشان فرموده اند بدون رابطه مورد نظرشان با بیرون! ملت ما زندگی بخور و نمیری خواهد داشت و سر سفره مان فقط نان و پنیر خواهد بود! برای رعایت امانت عین جملات ایشان ذیلا نقل و با توجه به نگرانی هایی که از عدم تبیین صریح برخی واژه ها ایجاد می شود به بیان اصول غیر قابل تغییر انقلاب و نظام اسلامی از زبان امام رحمه الله علیه و رهبر معظم انقلاب خواهم پرداخت.

آقای روحانی رئیس جمهور:

"برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی و پیشرفت در زمینه روابط با دیگران باید چه کنیم؟ اینکه برخی فکر می‌کنند بدون رابطه با بیرون می‌توان به توسعه رسید اشتباه است، می‌توان زندگی بخور و نمیر داشت یا از جیب مردم برداشت کرد، می‌شود ۹درصد ثروت مردم را کاهش داد اما بیش از این امکان‌پذیر نیست، ما اگر می‌خواهیم زندگی بخور و نمیر با نون و پنیر داشته باشیم می‌توان کشور را اداره کرد ولی اگر می‌خواهیم به رشد قابل قبول ۴یا ۵ درصد برسیم باید برنامه‌ریزی گسترده داشته باشیم."

بدون شک در اقتصاد مقاومتی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان تنها راه برون رفت از وضعیت سخت اقتصادی وابسته به نفت و راه سعادت مطرح شده است ضمن تکیه بر توان داخلی برای داشتن اقتصادی پویا و فعال و تامین مایحتاج ضروری کشور هیچ منعی برای مواجهه از موضع قدرت و تعامل با اقتصاد جهانی بیان نشده است ایشان در تبیین اقتصاد مقاومتی می فرمایند:

امام خامنه ای:

"اقتصاد مقاومتی، به این معنا نیست که ما اقتصاد خودمان را محصور میکنیم و محدود میکنیم در خود کشور؛ نه، درون‌زا است، امّا برون‌گرا است؛ با اقتصادهای جهانی تعامل دارد، با اقتصادهای کشورهای دیگر با قدرت مواجه میشود. بنابراین درون‌زا است، امّا درون‌گرا نیست. اینها را که عرض میکنم، برای خاطر این است که در همین زمینه‌ها الان قلمها و زبانها و مغزهای مغرض، مشغول کارند که [القا کنند] «بله، اینها میخواهند اقتصاد کشور را محدود کنند و در داخل محصور کنند». انواع و اقسام تحلیل‌ها را برای اینکه ملّت را و مسئولان را از این راه ـ که راه سعادت است ـ جدا بکنند دارند میکنند. من عرض میکنم تا برای افکار عمومی‌مان روشن باشد"

اما اگر منظور آقای رئیس جمهور از لزوم برقراری رابطه با بیرون برای دستیابی به سفره ای رنگین و شکمی سیر که از آن به توسعه یاد کرده اند ٰ تن دادن به تعامل به هر قیمت با کشور های قلدریست که جز به تحقیر و پایمال نمودن عزت امت اسلامی و استقلال ملت ایران راضی نمی شوندٰ لازم است به جملات گهربار امام خمینی رحمه الله علیهٰ که ما و ایشان هرچه داریم از آن روح الهی استٰ توجه فرمایند و بدانند بنا بر آموزه های اسلامی عزت و سرافرازی یک ملت به شکم پر شده از بوقلون اجانب (که آن هم وعده ای تو خالی و از جنس وعده شمر ملعون به آقا ابوالفضل العباس علیه السلام در شب عاشوراست) نیست و مردمان شرافتمند با نان و پنیر خویش خوش ترند .

امام خمینی:

"همه ملت احساس این راکرده‏ اند که ما باید از زیر بار اینها بیرون برویم. ما باید خودمان اداره کنیم زندگى خودمان را و مى ‏توانیم. عمده این است که اراده با احساس توانایى پیش مى‏آید که ما احساس این معنا را بکنیم که مى‏ توانیم. . . . . . .

این یک امر مهمى است که واقع شده است. یک امرى است که انبیا جان خودشان را براى همین مسائل داده ‏اند، پیغمبر اسلام و اولیاى ما همه کوشش‏شان در این بود که دست مستکبرها را کوتاه کنند از مستضعفین. و بحمداللَّه در ایران الآن یک احساس همگانى است و این احساس همگانى است که به دست و پا انداخته است این قدرتها را و دارند توطئه‏ ها مى‏ کنند و ان شاء اللَّه، این توطئه‏ ها هم به جایى نمى ‏رسد و حل مى‏شود قضایا. و ان شاء اللَّه خودمان سر سفره خودمان مى‏نشینیم و نان پنیر خودمان را مى‏خوریم. و ما لازم نداریم آن دستگاههاى قدرتهاى بزرگ را که ما دست بسته تسلیم آنها بشویم براى اینکه، یک پارک داشته باشیم، براى اینکه، یک عمارت کذا داشته باشیم‏."     صحیفه امام، ج‏15، ص: 435

امام خمینی:

ملت باید توجه کند به این مسائل؛ اشخاصى که تبلیغات سوء مى‏ کنند و از کمبود به گوش شما مى‏ خوانند، این اشخاص، اشخاصى هستند که مى‏خواهند این پیروزى را از دست شما بگیرند، مى‏خواهند ا ستقامت را از دست شما بگیرند. امر دایر است، یا حرف مفسدین را بشنوید یا حرف خداى تبارک و تعالى که مى‏فرماید: فَاسْتَقِمْ کَما امِرْتَ وَمَنْ تابَ مَعَکَ. همه مأموریم، همه ما مأمور هستیم که استقامت کنیم و پایدار باشیم. . . .

الْعِزَّةُ للَّه (1) عزت مالِ خداست. من امیدوارم که اعطا کند به همه شما و به همه ملت ما و به همه مسلمین عزت را، شرافت را. مستقیم باشید، پایدار باشید که پیروز هستید. از گرانى نترسید؛ از کمبود نترسید. . . .

امروز روز استقامت است. امروز روز پایدارى است. برادران و خواهران باید پایدار باشند و استقامت کنند، و این نهضت را- ان شاء اللَّه- به پیروزى نهایى برسانند.     صحیفه امام، ج‏13، ص: 466

امام خمینی:

ما اگر امر دایر بشود به اینکه برگردیم به حال سابق بشریت، و با الاغ از این طرف به آن طرف برویم و آزادى‏مان را حفظ بکنیم، یا خیر، بنده آقاى کارتر و امثال او از ابرقدرتها باشیم و زندگانیهاى فلان و کذا داشته باشیم، ما آن را ترجیح مى‏دهیم، ملت ما آن را ترجیح دارد مى ‏دهد. ملت ما شهادت را دارد ترجیح مى‏دهد، و مى‏گوید که ما مى‏خواهیم شهید بشویم. .. ما مى‏ خواهیم چه کنیم روابط داشته باشیم با آنهایى که مى‏ خواهند ما را بچاپند؟ رابطه ما با آنها غیر از این است که رابطه چپاولگر و چپاول بشو است؟ براى چه ما مى‏خواهیم این را؟ درها را همه را ببندند و ما را محاصره اقتصادى بکنند. ما خودمان در اینجا مملکت وسیعى داریم، آب هم داریم، خدا باران هم به ما مى‏دهد، خودمان مى‏کاریم و مى‏خوریم و هیچ احتیاجى به این مسائل نداریم.              صحیفه امام، ج‏12، ص: 380

امام خمینی:

امر دایر بر این است که ما چند روز دیگر در این دنیا باشیم با ذلت، یا اینکه ان شاء اللَّه‏ پیروز بشویم، یا با عزت برویم از این دنیا. ما ذلت را نمى‏پذیریم، آنطور که بزرگهاى ما، ائمه ما- علیهم السلام- نپذیرفتند ما نمى‏ پذیریم. ما از اینکه امریکا ما را محاصره اقتصادى بکند یا دخالت نظامى بکند ما از این نمى‏ ترسیم. ملت ما هم ان شاء اللَّه نمى‏ ترسند. ملت ما حاضر نیستند دیگر تحت بار ذلت بروند و دیگران همه چیزشان را از بین ببرند و اینها را اسیر کنند. صحیفه امام، ج‏11، ص: 480

امام خمینی:

و اما قضیه اقتصاد: ما یک ملتى هستیم که به این گرسنگى خوردنها عادت کرده ‏ایم. ما سى و پنج سال، یا پنجاه سال مى‏گویید ما در این گرفتاریها بودیم و عادت داریم به این‏ گرسنگى خوردنها. ما روزه مى‏گیریم، ما یک وقت غذا مى‏خوریم. اگر بنا باشد که آنها محاصره اقتصادى بکنند، فرضاً که بتوانند و همه ملتها تبع ایشان بشوند، و حال آنکه این خیالى است خام، و همچو چیزى تحقق پیدا نمى‏کند. فرضاً که تحقق پیدا بکند، ما همان جو و گندمى که خودمان در مملکت خودمان کِشت مى‏کنیم، اقتصاد مى‏کنیم، و براى خودمان همان مقدار کافى است. ما در هر هفته یک روز گوشت مى‏خوریم. گوشت خوردن خیلى چیز خوبى هم نیست. و یک وعده هم ممکن است غذا بخوریم. ما را از این چیزها اینها نترسانند. اگر امر دایر بشود بین اینکه آبروى ما حفظ بشود یا شکممان سیر بشود، ما ترجیح مى‏دهیم که آبرویمان حفظ بشود، شکممان گرسنه باشد.       صحیفه امام، ج‏11، ص: 39

آری آقای رئیس جمهور بحث بر سیر کردن ملت شریف و مقاوم ایران نیست که آنانکه امروز نگران عزت و استقلال ملی اند و شما آنها را ترسو لرزان و لایق جهنم و بی شناسنامه می دانید همانهایی هستند که جوانی و سلامت خود را برای حفظ امنیت و عزت این ملت شریف و حتی مسئولانی که از جبهه جز قرارگاههای در عمق زمینش را ندیده اند هزینه کردند بحث بر سر حفظ عزت و استقلال ملی و آبرو یا زیر بار زور رفتن و شکم سیر است و هیهات من الذله!