به گزارش پارس به نقل از تسنیم: معاون امنیتی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۲ تیم تروریستی را در حوزه سیستان و بلوچستان شناسایی و دستگیر کردیم، گفت: این تیم‌های تروریستی به بسیاری از موارد ایجاد ناامنی در ‌سطح استان اعتراف کرده‌اند.


علی‌اصغر میرشکاری ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه به تشریح سیاست‌های امنیتی و اقدامات انجام شده در استان سیستان و بلوچستان پرداخت و اظهار داشت: امنیت ویژگی‌های خاص خود را دارد و در جاهایی، امنیت خط قرمز نظام جمهوری اسلامی است. در حوزه امنیت باید فضا را به سمت امنیت پایدار، حفظ اسرار و مدیریت کلان پیش ببریم.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امنیت یک پدیده، مقوله و تولید اجتماعی است، گفت: این اجتماع است که امنیت ایجاد می‌کند یا ناامنی را به وجود می‌آورد، بنابراین وقتی جامعه ناامنی ایجاد می‌کند، هرج و مرج به وجود می‌آید.

میرشکاری بیان کرد: امنیت ریشه در خلقلت دارد و همزاد با زندگی بشر است. براساس اتفاق نظر بیشتر دانشمندان علم امنیت، امنیت عبارت از حفظ ثبات سیاسی، ارزش‌های حاکم بر جامعه و توسعه ارزش‌ها و حفظ حاکمیت ارضی کشور و تحقق عدالت اجتماعی و تامین حقوق عمومی است.

وی عنوان کرد: برای ایجاد امنیت پایدار باید به اجتماع و مردم توجه کرد، باید اعتماد اجتماعی را تقویت سازیم زیرا ما مشروعیت نظام را از مردم می‌گیریم.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه سخنانش به شاخص‌ها و مولفه‌های اثرگذار در بحث امنیت استان پرداخت و گفت: یکی از مولفه‌های ما در این استان، مرز است با توجه به اینکه 1600 کیلومتر مرز مشترک با دو کشور افغانستان و پاکستان داریم و یک‌‌سوم مرزهای آب‌های بین‌المللی در این استان است و از بزرگترین و مهم‌ترین بندر اقیانوسی برخورداریم، بنابراین اگر مرزها مدیریت نشوند به یک معضل ناامنی تبدیل می‌شوند.

وی با اشاره به سکوی امنیتی استان سیستان و بلوچستان در سطح کشور، گفت: در این راستا استان ما در رده 17 قرار دارد یعنی وضعیت امنیتی استان ما از 16 استان کشور بهتر است و از نظر شاخص‌های امنیتی، استان امنی بوده و از متوسط امنیت سطح کشور بیشتر هستیم.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان دومین مولفه امنیتی استان را بحث موادمخدر عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر سطح کشت مواد مخدر در کشور افغانستان در حدود 220 تا 240 هزار هکتار است و 18 استان افغانستان مبادرت به کشت موادمخدر دارند بنابراین از طریق مرزهای ما این مواد به اروپا و دیگر کشورهای دنیا ترانزیت می‌شود.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه مسئله قاچاق اعم از مواد مخدر، انسان و سوخت یک موضوع بسیار مهمی بوده که در امنیت تاثیرگذار است، اظهار داشت: در هر ماه 200 میلیارد تومان ثروت بادآورده از مافیای قاچاق سوخت است از همین حیث مهمترین وظیفه ما مبارزه با قاچاق سوخت است.

میرشکاری با اشاره به اقدامات انجام‌شده در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت در سیستان و بلوچستان گفت: در این راستا، قاچاق سوخت را ساماندهی کرده‌ایم و دولت نیز رسماً در این زمینه وارد شده است. همچنین حداقل امسال 10 جلسه در این زمینه برگزار شده و برای معضل قاچاق سوخت، یک سند راهبردی در استان اعمال کرده‌ایم.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: هر روز حدود 2.5 میلیون لیتر سوخت (نفت و گاز) مورد نیاز این استان است که در بخش‌های نیروگاه‌ها، حمل و نقل برون و درون شهری، بخش کشاورزی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اجرای طرح کدینگ تمامی ماشین‌آلات داخل استان، تجهیز 60 درصد خودروهای استان به دستگاه جی پی اس، ساماندهی مرزها و بازارچه‌های مرزی، ساماندهی ساکنان مرزها، صدور کارت سوخت برای مرزنشینان، و غیره را از جمله دیگر اقداماتی برشمرد که در زمینه مبارزه با قاچاق سوخت در استان انجام شده است.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تبدیل مرز به فرصت موضوع مهمی است که باید به آن توجه داشت، اظهار داشت: مراودات مرزی باید در نظر گرفته شود تا علاوه بر فعالیت‌های دیپلماتیک با کشورهای همسایه، امکان بهره‌مندی اقتصادی را در مرز فراهم سازیم.

وی تاکید کرد: صادرات و واردات دام، کالا و سوخت از موضوعاتی است که در حوزه مرز باید مورد توجه قرار گیرد که در این راستا از وزارت جهادکشاورزی مجوز واردات دام و تولید گوشت در کشتارگاه‌ها را گرفته تا در مرحله نخست 20 هزار تن و در مرحله بعدی در حدود 50 هزار تن تولید گوشت داشته باشیم.

میرشکاری با اشاره به سه سفر استاندار سیستان و بلوچستان به کشور پاکستان، تصریح کرد: امسال این سه سفر استاندار در راستای فعال سازی روابط دیپلماتیک انجام شده ‌و برای نخستین بار وزیر امور خارجه‌مان به افغانستان سفر کرد. در این سفر نیز بستر فعالیت‌های روابط جدید بسته شد و مورد توجه قرار گرفت.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه سخنانش به تشریح کشفیات در حوزه مواد مخدر در 10 ماهه امسال پرداخت و افزود: حدود 115 تن مواد مخدر در این مدت کشف شده است، تعداد 22 هزار و 610 پرونده در این ارتباط تشکیل شده و 10 هزار و 568 نفر در این ارتباط دستگیر و روانه زندان‌ها شده‌اند. همچنین ‌317 قاچاقچی، 383 نفر توزیع‌کننده مواد مخدر و 334 ‌حمل‌کننده مواد مخدر ستگیر شده‌اند.

میرشکاری گفت: در 10 ماهه امسال تعداد 405 تبعه خارجی در ارتباط با مواد مخدر دستگیر شدند، 289 دستگاه حمل و نقل مواد مخدر و 125 دستگاه تلفن همراه کشف شده است.

وی بیان کرد: 372 عملیات در سطح استان در سال 93 انجام شده است که 131 درگیری مسلحانه بوده است. همچنین 73 باند مواد مخدر منهدم، 20 نفر از اشرار به هلاکت رسیده و 21 نفر از اشرار نیز زخمی شدند.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: یکی از طرح‌های مهم ما ساماندهی مرز در بخش ناامنی‌هاست به طوری که در این حوزه از شمال استان انسداد مرز به طرف جنوب استان شروع شده ‌و اکنون قاچاق مواد مخدر بیشتر از طریق دریا و یا مرزهای شمالی کشور افغانستان انجام می‌شود.

وی گفت: در استان سیستان و بلوچستان در مجموع 105 میلیارد و 959 میلیون و 295 هزار و 636 ریال وصول جریمه‌های ناشی از قاچاق کالا بوده که در زمینه قاچاق کالا، 4 هزار و 163 نفر متهم دستگیر شده‌اند، البته 2 هزار و 690 پرونده در حوزه تعزیرات و قضایی ایجاد شده است.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در زمینه کالا و ارز نیز امسال هزار و 289 پرونده وارد دادگستری استان شده و یک‌هزار و 356 پرونده مختومه شده است. همچنین 208 هزار و 222 تبعه خارجی از سراسر کشور دستگیر و از مرزهای سیستان و بلوچستان به کشور‌های خودشان بازگردانده‌ شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در سال 93، قتل‌های مسلحانه در استان 3 درصد کاهش پیدا کرده است، همچنین در همین مدت شاهد افزایش 149 درصدی دستگیری افراد شرور و سارقان مسلح و افزایش 40 درصد هلاکت اشرار بوده‌ایم.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: کشف سلاح‌های غیرمجاز 72 درصد افزایش داشته که در مجموع شاخص‌های امنیت در استان 46 درصد ارتقاء یافته است.

میرشکاری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در راستای سیاست‌های نرم‌افزاری و اشراف اطلاعاتی و اعتماد به مردم، یک تیم تروریستی طی پیگیری‌هایی از سوم دی ماه به تدریج تا 10 بهمن ماه امسال در سیستان و بلوچستان دستگیر شدند.

وی افزود: این تیم در حادثه شهادت مردم بی‌گناه تاسوعا در چابهار در سال 89 نقش داشتند که 39 نفر از مردم شهید شدند، حدود 43 نفر از ماموران ما را در عملیات‌های مختلف به شهادت رساندند، 9 نفر غیر نظامی از جمله سه نفر معلم (شهید نوروزی، شهید سرگزی، شهید شهرکی) و شهید ادهم صبوری را شهید کردند، همچنین 7 مورد تله انفجاری داشتند.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: 21 نفر از اعضای این باند دستگیر شدند که در این عملیات بدون استفاده از فشنگ مبادرت به دستگیری آنان شد.

میرشکاری با بیان اینکه در تاریخ 16 بهمن‌ماه امسال تیم تروریستی دیگری در سطح استان دستگیر شدند، اظهار داشت: تاکنون هفت نفر از اعضای این تیم دستگیر شده‌اند؛ این تیم در به شهادت رساندن ماموران انتظامی در آسپیچ سراوان و ترور دو نفر از مردم سراوان دست داشتند. از این تیم نیز 500 کیلوگرم مواد منفجره، نارنجک و بمب‌های دست‌ساز کشف و ضبط شد.

معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان با هدف ایجاد ناامنی و رعب و وحشت در منطقه فعالیت می‌کرده است.

میرشکاری در بخش پایانی سخنانش از صدور امان‌نامه برای افراد نادم در این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: آغوش رافت نظام جمهوری اسلامی ایران بر روی افراد نادم و مجرمان فراری نادم باز است و می‌توانند با معرفی خود به مراجع قضایی نسبت به دریافت امان‌نامه اقدام کنند که در این راستا در سال‌جاری به 67 نفر از اشرار و مجرمان فراری که ابراز ندامت و پشیمانی کرده‌ و خود را مراجع قضایی تسلیم کرده‌اند، امان نامه اعطا شده است.