به گزارش پارس؛ رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز فراقوه‌ای زن و خانواده به دلیل فراقوه‌ای‌بودن باید جایگاه خاص خود را داشته باشد تا بتواند هماهنگ‌کننده کلیه فعالیت‌های امور زنان و خانواده در عرصه داخل کشور و حتی فعالیت‌های زنان و خانواده در عرصه‌های بین‌المللی باشد. باید جلوتر برویم تا ببینیم این مرکز چه جایگاهی پیدا می‌کند و پس از آن تصمیم گرفته شود که کدام دستگاه‌ها حذف شوند یا ادغام شوند یا ارتقاء جایگاه پیدا کنند.

فاطمه رهبر در گفتگو با مهرخانه، در خصوص تفاوت ستاد ملی زن و خانواده و مرکز فراقوه‌ای زنان گفت: ستاد ملی زن و خانواده نهادی است که با هماهنگی مرکز امور زنان و خانواده وقت، راه‌اندازی و چند جلسه آن هم با حضور معاون اول رییس‌جمهور برگزار شد. این ستاد تسهیل‌کننده فرآیند ارایه طرح‌ها و لوایحی است که در خصوص زنان مطرح می‌شود و برای رفع موانع در خصوص زنان و خانواده در حیطه اقدامات دولت، می‌تواند اقدامات اجرایی داشته باشد و صرفاً یک نهاد دولتی است، اما اهمیت مرکز فراقوه‌ای به فراقوه‌ای‌بودن آن برمی‌گردد؛ یعنی اگر نهادهایی که در حال حاضر فعالیت می‌کنند مفید واقع می‌شدند و می‌توانستند نیازها و دغدغه‌های کنونی جامعه را رفع کنند، طبیعتاً نیازی به راه‌اندازی این مرکز فراقوه‌ای نبود. این مرکز جایگاه رفیع‌تری دارد که می‌تواند تمام این نهادها را پوشش دهد، هماهنگ کند، از موازی‌کاری جلوگیری کند و به فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده انسجام‌ ببخشد.

وی در خصوص وضعیت فعلی این نهاد گفت: دو پیشنهاد از طرف مجلس به دفتر مقام معظم رهبری تقدیم شده و طرح‌های دیگری هم از مراکز مختلف به دفتر ایشان ارایه شده است. در آنجا بررسی‌های اولیه صورت گرفته و در حال انجام است. ما منتظریم که انشاالله بعد از بررسی‌های اولیه با تشکیل جلساتی که در این خصوص با حضور کارشناسان مختلف خواهیم داشت، به جمع‌بندی نهایی برسیم.

تغییراتی که دستگاه‌های متولی امور زنان پس از راه‌اندازی مرکز فراقوه‌ای زن و خانواده خواهند داشت
رهبر در پاسخ به این سؤال که آیا سایر دستگاه‌هایی که در حوزه زنان و خانواده فعالیت می‌کنند پس از راه‌اندازی این مرکز به کار خود ادامه خواهند داد یا حذف می‌شوند، بیان داشت: الان نمی‌شود این مسئله پیش‌بینی را کرد. ابتدا باید ببینیم از پیشنهادهایی که ارایه می‌شود، در نهایت به چه جمع‌بندی خواهیم رسید. ممکن است نهادهایی که موازی‌کاری می‌کنند یا کارکرد ضعیف‌تری دارند، حذف شوند و نهادهای دیگر به قوت خودشان باقی بمانند، یا ارتقاء جایگاه پیدا کنند و یا ادغام شوند. همه اینها امکان‌پذیر است.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آن‌چه مسلم است این است که این مرکز به دلیل فراقوه‌ای‌بودن باید جایگاه خاص خود را داشته باشد تا بتواند هماهنگ‌کننده کلیه فعالیت‌های امور زنان و خانواده در عرصه داخل کشور و حتی فعالیت‌های زنان و خانواده در عرصه‌های بین‌المللی باشد. باید جلوتر برویم تا ببینیم این مرکز چه جایگاهی پیدا می‌کند و پس از آن تصمیم گرفته شود که کدام دستگاه‌ها حذف شوند یا ادغام شوند یا ارتقاء جایگاه پیدا کنند.

به گزارش مهرخانه، لازم به ذکر است رهبر انقلاب ۳۰ام فروردین ماه سال جاری در دیدار با جمعی از بانوان برگزیده کشور، به ضرورت تأسیس مرکز عالی زنان اشاره کردند. طبق نظر ایشان در حوزه مسایل زنان و خانواده لازم است "مرکز مطالعاتی و کاری که یک راهبرد صحیح و همه‌جانبه را درباره‌ مسئله‌ زن بررسی کند و دنبال کند و اجرایی کند، نداریم؛ این مرکز باید به‌وجود بیاید و البته الزاماتی هم دارد."