پاسخ قرآن به مهمترين سوال امروز جامعه
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، محمد سعيد احديان در صفحه اجتماعي خود نوشت:
در روز ولادت حضرت ختمي مرتبت توفيقي شد نگاهي به سوره محمد (ص) انداختم به آيه اي برخوردم که در ادامه آياتي بود که بعد از خطاب «يا ايهاالذين آمنوا» تکاليفي را براي مومنان تعيين مي کرد هميشه تامل بر نکات مطرح شده در اين خطاب ها درس آموز است از آنجا که قرآن کتاب هدايت است و اگر فرد با سوال و نيازي به سراغ اين معجزه الهي برود پاسخ سوالاتش را مي گيرد اين بار هم اين آيه را پاسخي براي يکي از حرف ها و مباحث اين روزهاي کشور ديدم.
جالب اينکه به مدد نرم افزارهاي جديدي که روي موبايل هاي امروزي نصب مي شود توانستم با يک کليک به تفسير اين آيه مراجعه کنم و مطالعه اين تفسير اطمينانم را نسبت به اين برداشت دوچندان کرد لذا به نظرم رسيد اين آيه يعني آيه 35 سوره محمد(ص) را به همراه تفسير آن بي هيچ دخل و تصرفي به شما عرضه کنم تا شما نيز براساس وظيفه مومنانه «تدبر در قرآن» درباره اين پيام الهي فکر کنيد و تصميم بگيريد: يا ايها الذين آمنوا.....(33) فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللهُ مَعَکُمْ وَلَن يَتِرَکُمْ أَعْمَالَکُمْ (35)
«اي کساني که ايمان آورديد...ﭘﺲ ﻫﺮﮔﺰ ﺳﺴﺖ ﻧﺸﻮﻳﺪ ﻭ (ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺭﺍ) ﺑﻪ ﺻﻠﺢ (ﺫﻟﺖ ﺑﺎﺭ) ﺩﻋﻮﺕ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺗﺮﻳﺪ، ﻭ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺎ ﺷﻤﺎﺳﺖ ﻭ ﭼﻴﺰﻯ ﺍﺯ (ﺛﻮﺍﺏ) ﺍﻋﻤﺎﻟﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﻛﻢ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ! »
تفسير آيه بر اساس تفسير نور
جمله «يَتِرَکم» از «وتر» به معناى نقصان و کاهش است.سوال: قرآن در يک جا مىفرمايد: «و ان جنحوا للسلم فاجنح لها» اگر دشمن آغوش خود را براى صلح باز کرد، شما نيز بال خود را بگشاييد و پيشنهاد صلح را بپذيريد، امّا اين آيه از صلح انتقاد کرده و مىفرمايد: «فلاتَهنوا و تَدعوا الى السّلم» پس تکليف چيست و بايد به کدام آيه عمل کرد؟
پاسخ: هر آيه نظر به يک جنبهاى دارد، سازش بر اساس ترس و سستى و رعب زدگى ناپسند است، زيرا آرزو و علاقه دشمنان همين است، «ودّوا لو تدهن فيُدهنون»امّا مدارا که از موضع قدرت و ترحم بر ضعيف است، پسنديده مىباشد.
چنانکه آهسته رفتن گاهى بر اساس ضعف جسمى است وگاهى براى همراهى با کودکان و سالمندان که توان تند رفتن ندارند. اسلام مىفرمايد: شما از نظر روحيه، قدرت و امکانات بايد در مرحله عالى باشيد و در آن حال اگر دشمن تقاضاى صلح کرد بپذيريد.
مراد از معيّت و همراهى خداوند با مؤمنان «و الله معکم»، معيّت عمومى خداوند، که فرموده است: «هو معکم اين ما کنتم»نيست، بلکه معيّت خاص است که در اينجا به معناى عزّت و نصرت و هدايت ويژه الهى نسبت به مجاهدان راه اوست.چنانکه در آيات ديگر نيز به اين همراهى خاص اشاره شده است: «انّ الله لمع المحسنين»
هنگامى که خداوند متعال خطاب به مؤمنان فرمود: «و انتم الاعلون» امکان داشت که برخى مؤمنان با ديدن کمى نفرات خودى و کثرت نفرات و تجهيزات و قدرت دشمن دچار ترديد و دودلى شوند، لذا خداوند بلافاصله فرمود: «والله معکم».
پيام ها
1- مؤمن، نبايد به خود سستى راه دهد. «يا أيّها الّذين آمنوا... فلاتهنوا»
2- صلابت و استحکام جبهه داخلى، شرط اساسى پيروزى است. «فلاتهنوا . . . »
3- پيشنهاد صلح و سازش، از جانب جبهه ايمان مطرح نمىگردد. «فلاتهنوا و تدعوا الى السلم» (ولى اگر دشمنان پيشنهاد دادند و به مصلحت بود پذيرفته مىشود. «و ان جنحوا للسلم فاجنح لها»).
4- به مسلمانان روحيه بدهيد و ارزش آنان را به خودشان تذکّر دهيد. «و أنتم الاعلون والله معکم»
5- امدادهاى الهى همواره با مؤمنان مجاهد است. «والله معکم»
6- خداوند، پاداش مجاهدان را تضمين نموده است. «و لن يترکم أعمالکم»
يک پيشنهاد
حال که آيه و تفسير آن را مطالعه کرديد به نظر مي رسد روشن شد که پاسخ به کدام سوال امروز است.
پيشنهاد من اين است که حداقل يکبار ديگر اين آيه و پيام هاي 6 گانه مطرح شده در تفسير آن را بخوانيد اما اين بار کمي آرام تر و با تاملي بيشتر....
قران به کمر ريا کاران بزنه
ناشناس مطلب شما چه ارتباطی با تفسیر بالا دارد
پس تو بگو ما حالا می تونیم به جنگ کمونیستهای کافر مثل چین و روسیه بریم و دیگه از ترس به اونها برادر نگیم!
پس امام حسن (ع) چرا با دشمن خودش معاویه صلح کرد!!!!