به گزارش پارس؛ حسین نجابت در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه براساس قانون باید پردرآمدها از دریافت یارانه نقدی حذف می‌شدند، گفت: متأسفانه به این بخش از قانون عمل نشد و مستمسک آن هم ناتوانی دولت از شناسایی دهک‌های پردرآمد بوده است که البته این بخش قانون هم حتماً باید اجرایی شود.

وی افزود: مدل IBT که به قیمت‌گذاری پلکانی حامل‌های انرژی براساس مصرف و تفاوت معنادار قیمت پرداختی در پله‌های مختلف مصرف تاکید دارد، می‌تواند بخشی از اجرا نشدن حذف پردرآمدها از دریافت یارانه نقدی را جبران کند و عملاً یارانه پرمصرف‌ها را حذف کند.

عضو کمیسیون انرژی ادامه داد: این طرح کل حوزه انرژی را هدف قرار می‌دهد و می‌تواند به کنترل مصرف انرژی کمک کند.

وی ادامه داد: چند پیشنهاد در رابطه با مدل IBT در کمیسیون انرژی مطرح شد که دو پیشنهاد از میان آنها به تصویب رسید.

نجابت تأکید کرد: البته همه پیشنهاداتی که در کمیسیون انرژی به تصویب می‌رسد، باید حتماً در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده و سپس در صحن علنی مجلس نیز مطرح و با رأی نمایندگان به تصویب نهایی برسد.

حسین امیری خامکانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس پیش از این در گفت‌وگو با فارس گفته بود:« IBT یعنی اینکه قیمت برای افراد زیر الگوی مصرف ثابت نگه داشته شود و یا به صورت جزیی افزایش یابد و قیمت برای افرادی که بالاتر از الگو مصرف می کنند یا کلا آزاد شود و یا پلکانی افزایش یابد و من با اجرای این طرح موافق هستم.»

بر اساس مدل IBT یا نظام پلکانی افزایشی افزایش قیمت حامل‌های انرژی همه پله‌های مصرف را شامل نمی‌شود و به جای آن به هر میزان مصرف بالاتر برود، مصرف‌کننده قیمت بیشتری برای مصرف هر واحد انرژی پرداخت خواهد کرد.

بر این اساس عملا یارانه انرژی پر‌مصرف‌ها به صفر نزدیک خواهد شد و افزایش قیمت در پله‌های بالای مصرف انگیزه صرفه‌جویی در مصرف انرژی را در میان پرمصرف‌ها تقویت خواهد کرد.