هفتمین تغییر در مدیریت يك شركت نفتي در 3 سال/ هشدار به انتصابات سياسي در شركت هاي دولتي اقتصادي
شركت نفت پاسارگارد بزرگترین تولید کننده قیر خاور میانه و زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) وابسته به وزارت تعاون، کار و رفا اجتماعی است.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد که بزرگترین تولیدکننده قیر در کشور است، برای هفتمین بار در 3 سال اخیر تغییر احتمالا در رزوهاي آينده تغيير مي كند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، محسن دلاویز که آذرماه سال گذشته مدیرعاملی شرکت نفت پاسارگاد را بر عهده گرفته بود و به علت نداشتن سابقه در حوزه صنعت نفت و گاز مورد انتقاد واقع شده بود، احتمالا از شرکت نفت پاسارگاد رفتنی شد.
شرکت نفت پاسارگاد از سال ۹۰ تا قبل از آمدن دلاویز ۶ مدیرعامل به نام های قنادرضایی، امام زاده ، صباحی، بحرینی، ابهجی و جبرئیلی را تجربه کرده بود که با تغییرات پی در پی مدیریتی آسیب های جدی دیده است.
شركت نفت پاسارگارد بزرگترین تولید کننده قیر خاور میانه و زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) وابسته به وزارت تعاون، کار و رفا اجتماعی است.
ماه گذشته پس از طرح سوال محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از وزیر تعاون دولت یازدهم، وی بابت انتصاب افراد سیاسی در مناصب مدیریتی شرکت های اقتصادی شستا از مجلس کارت زرد گرفته بود.
یکی از انتقادات پورابراهیمی از ربیعی انتصاب یک جوان بی تجربه به عنوان مدیرعامل یک شرکت بزرگ نفتی بود که به نظر می رسد منظور وی دلاویز بوده است.
پس از آن، جریان سازی رسانه ای گسترده ای در سایت های اصلاح طلب برای حمایت از دلاویز به راه افتاده بود و برخی چهره های اصلاح طلب که در دولت یازدهم حضور دارند نیز به حمایت از مدیریت دلاویز پرداختند.
در چند روز اخیر نیز موج خبری در تقدیر از مدیریت دلاویز بالا گرفته بود که نشان از ترس برخی محافل از جدی تر شدن تغییر دلاویز بود.
دلاویز که در دولت دهم با وجود انتقادات اصولگرایان، با نزدیک شدن به جریان انحرافی توانسته بود مناصب مهمی را به دست بگیرد، با تغییر دولت در سال گذشته چرخش 180 درجه ای کرد و با استفاده از روابط خود با یکی از نماینده های اصلاح طلب مجلس توانست در دولت روحانی نیز مدیریت شرکت پولسازی چون نفت پاسارگاد را بر عهده بگیرد.
هم زمان با تغییر دولت در تابستان سال گذشته، گزارش تحقیق و تفحص مجلس از تخلفات در تامین اجتماعی و شستا که از سوی علیرضا محجوب نماینده اصلاح طلب تهران تهیه شده بود، قرائت شد. در آن گزارش مهمترین اشکال در مدیریت شرکت های زیرمجموعه شستا، انتصابات سیاسی عنوان شد.
علی ربیعی وزیر تعاون دولت یازدهم نیز شعار خود را پرهیز از انتصابات سیاسی و استفاده از نیروهای متخصص در شستا قرار داد و بارها از مدیریت سیاسی در شرکت های شستا در دولت قبل به عنوان عامل فساد یاد کرده است.
نزدیک به 200 شرکت اقتصادی در زیرمجموعه شستا فعالیت می کنند به طوری که شستا به یکی از اثرگذارترین هولدینگ های اقتصادی کشور تبدیل شده است. گردش مالی شستا بیش از 10 هزار میلیارد تومان است. به همین دلیل در دولت های مختلف، شرکت های تو در تو و پول ساز شستا مورد توجه جریان های فرصت طلب و قدرت طلب درون دولت قرار گرفته اند.
* انتقادات نسبت به مدیریت شستا در دولت یازدهم
انتصاب محسن دلاویز به ریاست شرکت نفت پاسارگاد آغاز خُلف وعده ربیعی بود که اعتراض نمایندگان مجلس را به دنبال داشت تا این که در جریان بررسی سوال پورابراهیمی، مجلس انتقاد خود از انتصابات سیاسی در شستا را اعلام کرد.
در آن جلسه، پورابراهیمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که به انتصابات سیاسی وزارت رفاه انتقاد داشت اعلام کرد که این وزارتخانه به شرکت سهامی احزاب سیاسی تبدیل شده است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی خطاب به ربیعی اظهار داشت: رئیس دفتر نهضت آزادی در وزارتخانه شما چه می کند؟ وزارت رفاه به شرکت سهامی سیاسی تبدیل شده که هر حزبی سهم خود را در این وزارتخانه می گیرد.
وی با اشاره به اظهارات ربیعی مبنی بر اینکه شرکت ها با چند واسطه به من متصل می شوند گفت: این اظهارات مسئولیت شرکت ها را از شما سلب نمی کند، ببینید در زیرمجموعه های وزارت رفاه که فعالیت اقتصادی دارند چه کارهایی انجام می شود.
وی ادامه داد: متاسفانه جوان 29 ساله ای را به مدیرعاملی شرکت بزرگ نفتی زیرمجموعه وزارت رفاه منصوب کردند.
وی خطاب به ربیعی گفت: ایشان چه تخصصی داشتند؟ ارتباط این فرد با بستگان شما چیست؟ شرکت های اماراتی و شرکت جی ای گلکسی چه ارتباطی با بستگان شما دارد؟
وی ادامه داد: برای اینکه رزومه این مدیر جوان نفتی را پر کنند وی را 18 روز به سمت معاونت شستا منصوب کردند.
نماینده مردم کرمان اظهار داشت: در دولت گذشته تحقیق و تفحص 50 صفحه ای از تخلفات تامین اجتماعی انجام شد اما در پایان این دولت گزارش 500 صفحه ای از تخلفات این سازمان منتشر خواهد شد.
وی افزود: ارتباط بستگان شما با مدیر عامل شرکت نفت پاسارگاد چیست؟ شفاف پاسخ دهید. این افراد در وزارت رفاه رسوب و لانه کرده اند.
پورابراهیمی تاکید کرد: وزارت رفاه، وزارتخانه اقتصادی است و اگر بخواهد با ادبیات سیاسی اداره شود به ضرر ذینفعان آن که قشر کارگر هستند، است.
وی با تاکید بر اینکه افراد غیر متخصصی در شرکت ها منصوب شده اند که حتی یک روز هم در این حوزه کار نکرده اند، گفت: (الف. م) رئیس صندوق بازنشستگی کشوری از وزارت اطلاعات سابق آمده است. این فرد عضو هیات مدیره پتروشیمی جم نیز است.
پورابراهیمی تاکید کرد: متاسفانه امروز وزارت رفاه در اختیار مجموعه وزارت اطلاعات سابق قرار گرفته است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی اظهار داشت: یکی از اعضای هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی (م.س) است که عضو شورای شهر و رئیس هیات مدیره حمل و نقل تامین است. این انتصابات با چه معیاری انجام شده است؟
وی تاکید کرد: یکی از مشکلات اصلی ما در نظام اجرایی این است که مدیران اجرایی توسط هم حزبی ها، نزدیکان و بستگانشان اداره می شوند، بستگان آقای ربیعی چه فعالیت هایی دارند.
پورابراهیمی خطاب به وزیر رفاه گفت: شما می گویید پول هتل خانواده ام را می دهم، کار شاقی انجام نمی دهید، نمایندگان هم همین کار را می کنند.
وی ادامه داد: گروه سیاسی با رویکرد کارگری در این وزارتخانه روی کار آمده است و تمام هیات مدیره ها و صنف کارگری را به خود اختصاص داده اند.
پورابراهیمی تاکید کرد: باید نمایندگان واقعی کارگران وارد شوند نه افراد سیاسی.
وی با نشان دادن اسامی افرادی در صحن گفت: اسامی این افراد که در 15 برگه منتشر شده، اسامی افراد غیر متخصص و بی صلاحیت است که در وزارت رفاه روی کار آمده اند.
پورابراهیمی تصریح کرد: وزارت رفاه به اندازه وزارتخانه اقتصادی است و امروز هر چه پتروشیمی، بانک و شرکت های خودروسازی در کشور وجود دارد زیرمجموعه این وزارتخانه قرار گرفته است اما وزیر از پاسخگویی در مقابل عملکرد این شرکت ها شانه خالی می کند.
وی با تاکید بر لزوم تحولات جدی در مجموعه وزارت رفاه گفت: آقای ربیعی اعلام کردند که مایل به تحقیق و تهیه گزارش از اقدامات وزارتخانه هستند، ما هم موافقیم، باید روند موجود در این وزارتخانه روشن شود.
پورابراهیمی خطاب به نمایندگان گفت: ما وظیفه نظارتی داریم و باید ناظر بر عملکرد اقتصادی وزارتخانه ها باشیم. جواب های وزیر تعاون در خصوص سئوالات قابل قبول نیست.
رپورتاژ آگهي خوبي بود براي پورابراهيمي