گزارش شکنجه توسط "سیا" منتشر می شود
کاخ سفید می گوید که در آستانه انتشار جزئیات گزارشی درباره شیوه های خشن بازجویی توسط سی آی ای از مظنونان تروریستی، تدابیر امنیتی در اطراف مراکز دیپلماتیک آمریکا در اطراف جهان را تشدید کرده است.
به گزارش پارس به نقل از بی بی سی، یک سخنگوی کاخ سفید گفت که سفارتخانه ها و سایر مراکز تدابیری احتیاطی را به خاطر "نشانه هایی" از وجود "تهدیدهای بیشتر" علیه این مراکز اتخاذ می کنند.
گزارش مربوط به بازجویی های خشن توسط ماموران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی آی ای، توسط سنا تهیه شده و خلاصه ای ۴۸۰ صفحه ای از آن روز سه شنبه منتشر خواهد شد.
انتظار می رود که این گزارش جزئیات عملیات سی آی ای علیه القاعده پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را علنی کند.
گفته می شود که گزارش سنا علاوه بر تشریح جزئیات شیوه های جنجالی سی آی ای برای کسب اطلاعات از مظنونان بلندرتبه تروریستی، تاکید خواهد کرد که این شیوه ها به نتایج مفیدی منجر نشده است.
انتشار این گزارش به دلیل اختلافات در واشنگتن بر سر بخش هایی که باید فاش شود چند بار عقب افتاده است.
کل گزارش شش هزار صفحه ای که توسط کمیته اطلاعاتی سنا تهیه شده محرمانه باقی خواهد ماند و خلاصه ای شامل ۴۸۰ صفحه از آن توسط اعضای دموکرات این کمیته منتشر می شود.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پس از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۰۹ برنامه بازجویی های سی آی ای را متوقف کرد. او اذعان کرده است که شیوه های به کار رفته علیه زندانیان القاعده معادل شکنجه بوده است.
در جریان آن عملیات که در دوران ریاست جمهوری جورج بوش اجرا می شد، سی آی ای تا ۱۰۰ مظنون تروریستی را در به اصطلاح "نقاط سیاه" در خارج آمریکا نگهداری می کرد و مظنونان هدف شیوه هایی مثل احساس خفگی در آب، سیلی، حقارت، سرمازدگی و محرومیت از خواب قرار گرفتند.
خبرهای مربوط به گزارش سنا ابتدا در ماه اوت امسال درز کرد و اوباما در واکنش به آنها گفت: "ما کارهایی کردیم که برخلاف ارزش های ما بود."
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که به اعتقاد او مقام ها در آن زمان به این دلیل از شیوه های خشن بازجویی استفاده کرده بودند که "تحت فشار عظیمی" برای جلوگیری از حمله دیگری از نوع ۱۱ سپتامبر قرار داشتند.
وزارت دادگستری آمریکا هم تحقیقاتی در این باره انجام داده بود که در سال ۲۰۱۲ خاتمه یافت اما کسی در آن تحت پیگرد قضایی قرار نگرفت که باعث خشم گروه های حقوق مدنی در آمریکا شد.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که دولت اوباما از انتشار گزارش سنا استقبال می کند اما نشانه هایی هست که ممکن است باعث تشدید خطر علیه مراکز دیپلماتیک یا سایر مراکز آمریکا در اطراف جهان شود.
جان کری وزیر خارجه آمریکا پیشتر از سناتور دایان فاینستاین رئیس کمیته اطلاعاتی سنا خواسته بود تغییر زمان انتشار گزارش را بررسی کند.
اما جاش ارنست گفت که به سختی می توان "زمانی ایده آل" را برای انتشار خلاصه گزارش تصور کرد.
گزارش هایی وجود داشته دایر بر اینکه ماموران سیا از حدود قانونی اعمال شده توسط دولت بوش برای بازجویی فراتر رفته بودند، اما رئیس جمهور سابق آمریکا با دفاع از سیا با انتشار گزارش سنا مخالفت کرده است.
او روز یکشنبه به سی ان ان گفت: "این از بخت بلند ماست که مردان و زنانی سختکوش در سیا هستند که به نمایندگی از ما کار می کنند. اینها آدم هایی میهن پرست هستند و گزارش (سنا) هرچه بگوید، اگر خدمات این افراد به کشور ما را تضعیف کند، شدیدا به خطا رفته است."
ارسال نظر