برایان مورفی نوشت: معیار مورد اعتمادی برای آگاهی از میزان خرسندی حکومت عربستان از اوضاع سیاسی وجود دارد که عبارت است از «سرعت واکنش مقامات این کشور به اخبار ناگوار.» انتظار صدور بیانیه رسمی درباره رویدادها از رژیم پادشاهی حاکم بر عربستان، در زمانی که احساس امنیت می‌کند، ممکن است به درازا انجامد، اما مقامات عربستان چهارشنبه گذشته بر خلاف معمول، به سرعت جزئیات انفجار در یکی از خطوط گازوئیل تحت مالکیت شرکت آرامکو را ارائه کردند. واکنش رسمی مقامات عربستان حامل این پیام بود که علت آتش‌سوزی نشت گازوئیل بوده، نه اقدام خرابکارانه تروریستی؛ مفهوم ضمنی واکنش عربستان اما این بود که پادشاهی عربستان این روزها در لبه پرتگاه قرار گرفته است.
واشنگتن پست می‌نویسد: افراد مسلح دوشنبه گذشته دست‌کم 8 نفر را در حمله به شیعیان عربستان به قتل رساندند. روز بعد، دو نفر از نیروهای امنیتی عربستان در تبادل آتش با افراد مظنون کشته شدند. این حمله به ادعای سخنگوی وزارت کشور عربستان توسط یک سعودی که سابقه همکاری با «تروریست‌ها» در خارج از عربستان را دارد، انجام شد. برخی از رسانه‌های عربستان هم اعلام کردند که فرد مظنون در عراق و سوریه با داعش در ارتباط بوده است.
نویسنده می‌افزاید: تاکنون 20 نفر مظنون در رابطه با حمله به شیعیان دستگیر شده‌اند که دو نفر از آنها از افراد پلیس هستند. 3 نفر از افراد مظنون نیز در تعقیب‌هایی که تا روز جمعه ادامه یافت، کشته شدند. از سوی دیگر 50 شخصیت دینی و سیاسی برجسته عربستانی هفته پیش در بیانیه‌ای اعلام کردند که «ایدئولوژی خبیث شیطانی راهنمای مهاجمان در حمله به شیعیان بود.» ناخرسندی عربستان از تحولات جاری به جاهای دورتر مانند سوریه و عراق هم می‌رسد.  عربستان داعش و القاعده سوریه، جبهه النصره، را محکوم کرده، اما گفته می‌شود که برخی از گروه‌های خاص سعودی و گروه‌های دیگری در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس منبع ثابت تامین مالی گروه‌هایی مانند جبهه النصره و داعش هستند.
واشنگتن پست افزود: سرنگونی متحدان ایران نظیر سوریه اولویت عربستان است. اینجا موضوع کمی پیچیده می‌شود، زیرا ایران رقیب اصلی داعش به شمار می‌رود و این گروه، اسلام شیعی را «بدعت» می‌داند. شبه نظامیان شیعه عراق به جنگ با داعش پیوسته‌اند. مقامات آمریکایی با وجود نیروهای مورد حمایت ایران در جنگ با داعش مخالفتی ندارند و حتی اوباما در اقدامی نادر به آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران پیام داده و بر مخالفت دو کشور با داعش تاکید کرده است.
به اعتقاد این نویسنده آمریکایی، عربستان این رویدادها را برنمی‌تابد.  سران عربستان که با آمریکا هم‌پیمان هم هستند، همواره به جنگ سرد میان واشنگتن و ایران به عنوان یکی از اصول ثابت منطقه عادت کرده‌اند. عربستان همین احساس را هنگام فروپاشی رژیم حسنی مبارک داشت. درسی که فروپاشی رژیم مبارک به آنها داد این بود که هم‌پیمانی با واشنگتن، تضمینی برای بقا در قدرت به شمار نمی‌رود.
واشنگتن پست در پایان نوشت: سران سرویس‌های امنیتی عربستان اکنون در حال بحث با دیگر کشورهای عربی خلیج فارس و مصر درباره احتمال استقرار یک نیروی نظامی مشترک (نسخه خاورمیانه‌ای ناتو) برای دخالت در منطقه ضد تندروها و عرض اندام مقابل ایران هستند و اینها نشان می‌دهد که عربستانی‌ها این روزها حال و روز خوبی ندارند.