نعل وارونه مجله اکونومیست
یک «غلط کردیم» بزرگ/ وضع عراق و سوریه نشان شکست شما است یا ایران؟!
آنها خوب بلد هستند که نعل وارونه بزنند و ضعف و نیاز خود را در پوشش شکست ما جلوه بدهند. یک نفر نیست بگوید اگر واقعا انقلاب تمام شده است و دین زوال یافته، منشا قدرت این حکومت چیست؟
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- دكتر شهاب اسفندياري(عضو هيات علمي دانشگاه هنر)- پرونده ویژه شماره اخیر اکونومیست با عنوان 'انقلاب تمام شد' از چند جهت قابل توجه است:
1- ظاهر این پرونده از 'خاموش شدن آتش انقلاب' در ایران حکایت می کند. از خلوت شدن مساجد و زوال رونق دین. از رشد مصرف گرایی و غربگرایی. از افزایش جمعیت تحصیل کرده. از رشد شهرها و خلوت شدن روستاها.
2- فارغ از بی اعتباری برخی گزاره های فوق، که بعضا تکرار توهمات و رویاهایی است که از غربی ها در 35 سال گذشته زیاد شنیده شده و با یک دور چرخیدن در تهران در همین ایام محرم نقض می شود، نتیجه ای که اکونومیست از این مقدمه به ظاهر جامعه شناختی می گیرد، کاملا سیاسی است. در واقع دارد می گوید آن 'لولوی هراس انگیز' که قبلا خودمان از ایران ساخته بودیم خیلی هم واقعیت نداشت و اتفاقا این کشور خیلی هم 'متمدن و عاقل و ناز' است و می توان با آن به توافق هسته ای رسید.
3- وقتی اکونومیست - که تریبون جریان سیاسی - اقتصادی راست و نئوليبرال های غرب است و سهم زیادی در تولید روایت های ایران - هراسی در سالهای گذشته داشته - در آستانه پایان مهلت توافق هسته ای چنین پرونده ای منتشر می کند، می توان حدس زد که در غرب برای توافق با ایران تقریبا یک اجماع شکل گرفته است. ملاقات ندادن هیچ یک از مقامات آمریکا به یکی از وزرای کابینه اسراییل که اخیرا به آمریکا سفر کرده بود، و تشدید مجادلات لفظی میان مقامات آمریکا و اسراییل در هفته های اخیر که حتی به 'چلغوز' خوانده شدن نتانیاهو توسط یکی از مقامات کاخ سفید هم کشید، می تواند شواهدی از قریب الوقوع بودن توافق باشد.
4- شاید به نظر برسد محتوای این پرونده اکونومیست و طرح جلد آن برای تحقیر و تخفیف انقلاب اسلامی است. از این جهت برای برخی در داخل طبعا آزاردهنده خواهد بود. اما فراموش نباید کرد که مخاطب اصلی این مطالب افکار عمومی غربی ها و نخبگان آنها است. این شماره اکونومیست در واقع یک 'غلط کردیم' بزرگ است. اعتراف به قدرت ایران و آشکار کننده نیاز آنها به توافق است. لیکن آنها خوب بلد هستند که نعل وارونه بزنند و ضعف و نیاز خود را در پوشش شکست ما جلوه بدهند. یک نفر نیست بگوید اگر واقعا انقلاب تمام شده است و دین زوال یافته، منشا قدرت این حکومت چیست که شما در به در دنبال توافق با آن هستید؟! وضع عراق و سوریه نشان شکست شما است یا ایران؟!
5- امیدوارم تیم مذاکره کننده هسته ای پیام این شماره اکونومیست را اشتباه درک نکند. خواندن مطالب این شماره باید آنها را مصمم تر کند که محکم و استوار باشند، چون از شواهد پیدا است طرف مقابل می خواهد کوتاه بیاید.
دورودخداوند بر حضرت امام خمینی
غرب وقتی داعش آمریکایی، صذام آمریکایی، القائده آمریکایی را میبیند و عملکرد آنها را با ضد آمریکایی ترین کشور جهان (بقول مسئولین ایرانی) مقایسه میکند می بیند ایران بابا قاقا بود و غرب اینو در این 35 سال نفهمیده است. غرب وقتی میبیند ایرانیها با غرب جنگ نرم یا آبکی را (بقول یک فرمانده سپاه) سرلوحه رفتار خویش قرار داده اند بیش از پیش به ایران علاقمند میشود. علی الخصوص غرب دیگر متوجه شده است خرافاتی ترین کشور جهان یران است و با او می تواند براحتی کنار بیاید. نویسنده محترم زیاد کارها را دست بالا گرفتی. وقتی اینهمه خرج میکنیم و مرکز اتمی درست میکنیم و آخر به آنها لگد میزنیم صد البته پیش غرب عزیز خواهیم شد. ما که نه مثل صدام آمریکایی با غرب جنگ کرده ایم و نه مثل القائده و بن لادن ساخت آمریکا برجهای دوقلو را در نیویورک پودر کرده ایم و نه مانند داعش آمریکایی با آمریکا نبرد مستقیم کرده ایم البته غرب از ما خوشش خواهد آمد.
منت کشیدن و تشنه نشان دادن برای مذاکرات همین است ؟؟؟ آمریکا تا ایران را به خاک مزلت ننشاند دست برداند نیست ؟؟؟ آدمهای ساده اصلاح طلب فکر می کنند به این راحتی است ، تازه اگر هم با آمریکا روابط دوستانه داشته باشیم باید به آمریکا سواری دهیم ؟؟؟ اصلاح طلبان تنشته مذاکرات برای خود پالانی تهیه کنند ؟؟؟
با شناختی که از جامعه و سیاست های امریکا با مردم خودشان دارم با نویسنده موافقم. برای دوستان به قول خودشان اصول گرا و به نظر من افراطی ساده همه ی تاکتیک جنگ فریاد مرگ بر آمریکا و انداختن مملکت در گرداب تحریم و بدبختی و خنجر از رو بستن نیست. "نرمش قهرمانانه" هم یکی از تاکتیک های جنگه.