گزارش كامل جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم
خانه ملت به وزیر پیشنهادی غیراعتدالگرا رای نداد/ نادران: دولت راستگویان یعنی همین+ عكسهاي حاشيه
با 79 رأی موافق، 160 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع به نیلیاحمدآبادی برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی اعتماد ندادند.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (چهارشنبه) پارلمان صلاحیت و برنامههای محمود نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را مورد بحث و بررسی قرار دادند. سپس وکلای ملت با 79 رأی موافق، 160 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 246 رأی مأخوذه، به نیلیاحمدآبادی برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رأی اعتماد ندادند. لاریجانی در پایان برای نیلی احمدآبادی آرزوی توفیق کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، حسن روحانی رئیسجمهور چهارشنبه هفته گذشته 30 مهرماه طی نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی «محمود نیلیاحمدآبادی» را به عنوان سومین فرد به عنوان وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی سکّان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، برای کسب رأی اعتماد به خانه ملت معرفی کرد. رئیسجمهور پیش از این «میلیمنفرد» و «رضا فرجیدانا» را به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی کرده بود که میلیمنفرد نتواست از پارلمان رأی اعتماد بگیرند، اما فرجیدانا توانست از فیلتر رأی اعتماد بگذرد ولی عبور از این فیلتر به معنای تثبیت حضور 4 ساله در یک وزارتخانه نیست. چند ماهی بیش، از عمر وزارت فرجیدانا نگذشته بود که وکلای ملت به دلیل انتصابات آقای وزیر و نیز عملکرد نادرست وی در این وزارتخانه کلیدی، طرح استیضاح فرجیدانا را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کردند.
بررسی رأی اعتماد به محمود نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور حسن روحانی رئیسجمهور آغاز شد. طبق آییننامه داخلی مجلس، حسن روحانی رئیسجمهور یک ساعت فرصت دارد از نیلیاحمدآبادی دفاع کند. سپس 2 مخالف و 2 موافق وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به ترتیب یک نفر مخالف و یک نفر موافق، هر کدام حداکثر 15 دقیقه فرصت سخنرانی دارند، البته هر نماینده مخالف یا موافق میتواند تمام یا بخشی از وقت خود را به نماینده دیگری بدهد. پس از اتمام سخنرانی مخالفان و موافقان برنامههای وزیر پیشنهادی، خود وزیر پیشنهادی علوم پشت تریبون قرار میگیرد و حداکثر 30 دقیقه فرصت دارد ضمن تشریح بیوگرافی و سوابق خود، برنامههایش را ارائه دهد. در پایان هم رئیس مجلس صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری را به رأی وکلای ملت میگذارد. کل زمان بررسی صلاحیت نیلیاحمدآبادی 150 دقیقه معادل 2 ساعت و 30 دقیقه است، البته ممکن است برخی مخالفان از ایراد سخنرانی انصراف دهند که در این صورت موافق هم صحبت نمیکند و در نتیجه از این زمان کاسته میشود.
اسامی مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی علوم
اسامی مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری از سوی هیأت رئیسه مجلس اعلام شد. طبق اعلام حجتالاسلام حسین سبحانینیا، عزیز اکبریان نماینده کرج نخستین مخالف وزیر که بخشی از وقت خود را به سید محمود نبویان نماینده تهران داد. همچنین عبدالکریم جمیری نماینده بوشهر به عنوان مخالف دوم وزیر است که بخشی از وقت خود را به الیاس نادران نماینده تهران داد. غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت به عنوان نخستین موافق وزیر به ایراد سخنرانی میپردازد که وی بخشی از وقات خود را به مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود و ابراهیم نکو نماینده رباطکریم در موافقت با وزیر پیشنهادی به ایراد سخن میپردازد که بخشی از وقت خود را در اختیار قسیم عثمانی نماینده بوکان قرار داد.
روحانی در صحن علنی مجلس: نمیخواهیم دانشگاه مرکز سیاستبازی باشد/راه دولت در برابر مجلس ادب، قانون و اخلاق است
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان در مراسم رای اعتماد به وزیر علوم که صبح امروز (چهارشنبه) هفتم آبان ماه در مجلس شورای اسلامی آغاز شد گفت: خوشحالم که بار دیگر فرصتی پیش آمد تا در محضر نمایندگان محترم ملت راجع به یکی از عزیزان و کارگزارانی که بناست بار مسئولیت سنگین اموزش عالی را بر دوش گیرد با هم به بحث و گفتوگو بنشینیم.
وی ادامه داد: سرآغاز سخنم را از معلم بزرگی آغاز میکنم، از سردار آزادی از پرچمدار ایستادگی وقت، از کربلایش، از عاشورایش و از بوی عطر ایستادگی و شهادت او و یارانش که این عطر روز به روز مشام انسانها را در جامعه در مسیر هدایت معطر میسازد.
روحانی اظهارداشت: او بود که رضایتها را در سایه رضایت آفریدگار جهان میدانست و میدید و از خود، یاران و اهلبیت و هرآنچه را که داشت در راه رضای حق فدا نمود و در آخرین لحظات گفت الهی رضا به رضاک صبرا علیالبلاک اصبروا و سواک یا غیاثالمستغثین. وی ادامه داد: بنابراین افتخار همه شیعیان و همه مسلمانان و همه آزادگان عالم به وجود مقدس ابیعبداللهالحسین و راه و مسیر اوست که راه او همانا راه پیامبر امیرالمومنین و امام مجتبی بود و در سراسر نهضتش به ما درس اخلاق، ادب، ایستادگی، فداکاری و حرکت برای مصالح اسلام را میدهد.
رئیسجمهور کشورمان با بیان اینکه امام حسین(ع) برای اصلاح جامعه حرکت کرد، تصریح کرد: او میخواست همه نیکیها، خوبیها در جامعه استقرار یابد و بدیها از جامعه بزداید.
روحانی ادامه داد: مهمترین هدف دولت، مجلس، قوای سهگانه و همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران اصلاح جامعه، استقرار نیکیها و پاک کردن جامعه از رذایل اخلاقی است.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی هدف قوای سهگانه اصلاح جامعه است، گفت: هرکجا با هم بودیم و هر کجا دست به دست هم دادیم و هر کجا همدل، همنوا و دل به هم دادیم آنجا پیروز صحنه بودیم.
وی افزود: در سیاست خارجی پیروز شدیم، در سیاست داخلی پیروز شدیم، در اقتصاد گامهای مهمی به جلو برداشتیم و برای نه تنها امنیت کشور بلکه امنیت منطقه و جهان قدمهای استواری برداشتیم و هر کجا خدای ناکرده بین ما اندک فاصلهای ایجاد شد دشمن از آن شکاف و از آن فاصله استفاده کرد.
رئیسجمهور ادامه داد: دولت همانطور که بارها اعلام کرد در برابر مجلس شورای اسلامی راهش ادب، قانون و اخلاق است. بین ما و شما حکم و حاکم قانون اساسی است و داور اصلی بعد از خداوند بزرگ افکار عمومی است. این افکار عمومی است که قضاوت خواهد کرد و همیشه از ما وحدت را میخواهد.
روحانی گفت: افکار عمومی نه فاصله را و نه خدای ناکرده لجبازی را میپسندد. این دولت اهل لجبازی نیست برای سؤال از وزرا و استیضاح از وزرا به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام میگذارد.
وی افزود: منشا مشروعیت قانون و سیاسی را آرا و نظرات مردم و مشروعیت دینی و مذهبی را جدا از مقبولیت اجتماعی نمیداند. امروز ما در شرایط بسیار حساس جهانی و منطقهای هستیم، شرایط جهانی به گونهای است که از درآمد اصلی کشور یعنی درآمد نفت حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است و ما باید با شرایط جدید و وضع اقتصادی جهانی و نفت اقتصاد تنها حاکم نبوده و معمولا توطئههای جهانی نقش بسزایی دارد.
رئیسجمهور ادامه داد: در شرایط فعلی جهانی متاسفانه منطقه ما را ناامنی و بیثباتی فرا گرفته است، از شمال آفریقایش تا خاورمیانه همسایگان شرقی و غربی ما از همه سمت ما مشکلات و ناامنی را شاهدیم. چشم امید دوستان و مسلمانان چشم امید مردم منطقه به ایران اسلامی،ملت بزرگ و متحد این سرزمین است و امروز به حمدالله ما شاهد یک تفاهم، توافق، همفکری در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری هستیم.
روحانی گفت: ما همگی هدف واحدی را دنبال میکنیم که بعد از رضایت حق رضایت عامه است. خشنودی خداوند و مردم همه هدف ماست و انشاءالله در کنار هم با توفیقات الهی و با توجهات حضرت ولی عصر (عج) با عنایت ارواح طیبه پیامبر اسلام، ائمه خدا ما میتوانیم این راه را هر چند به دشواری طی و به مقصد برسانیم.
وی افزود: پارسال در چنین ایامی بود که در جمع شما نمایندگان محترم وزیر مودب و دانشور ما از جمع شما رای اعتماد گرفت. یکسالی از آن رای اعتماد گذشته است. گرچه نمایندگان محترم در مقطع دیگر در چارچوب حق قانونی اعتماد خود را پایدار نساختند و در مقطعی اعتماد خود را ندادند و به ناچار وزارت بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری از سال گذشته تا امروز دو نوبت با سرپرست اداره شد.
وی افزود: امروز برای سومین بار است که برای این وزارتخانه من در جمع شما حاضر شدم و وزیری که به اعتقاد ما این بار مسئولیت را بر دوش بگیرد معرفی خواهم کرد.
روحانی گفت: وزارت علوم از حساسیت خاصی برخوردار است و آن هم با یک جمعیت دانشجویی بالای 4 میلیون نفر و آنهم با محققین و اعضای هیأت علمی 70 هزار نفر جمعیت بسیار بزرگ برای آینده کشور اگر ما به فکر نشاط علمی و توسعه اقتصادی و اقتصاد دانشبنیان و اقتصاد بنیان هستیم راهش از میان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی میگذرد.
رئیسجمهور افزود: در انقلاب اسلامی در تحولات اسلامی همواره جزء پیشتازان بوده است. از سال 42 به ویژه دانشگاه تهران در صحنه مبارزه بود و ما یادمان نرفته است که در بازگشت حضرت امام در مدرسه فیضیه دانشگاهیان عزیز در آن جشن شرکت کردند و با دسته گل قرمزی که به همراه خود به مدرسه آورده بودند وحدت اتحاد حاضر و دانشگاه را آنجا بنیان نهادند.
روحانی ادامه داد: دانشگاه نیاز دارد به اینکه مرکز علم و دانش باشد. امروز دانشگاه های ما از لحاظ کمیت وضعیت خوبی دارند و اگرچه از لحاظ تاسیسات و ساختمان ممکن است با فضا و صندلی خالی در دوره کارشناسی روبرو باشند اما نیاز داریم از لحاظ کیفیت دانشگاه را در مسیر توسعه قرار دهیم.
وی ادامه داد: دانشگاه نیاز به یک فضای آرام دارد تا یک مرکز علمی، تحقیقی، اندیشه و دانش باشد.
روحانی گفت: ما نمیخواهیم که دانشگاه از مسائل سیاسی جدا باشد ولی باشگاه سیاسی هم نباید باشد. دانشگاهی میخواهیم آگاه به مسائل سیاسی که شعارهایش را از گروههای سیاسی نگیرد. اگر گروههای سیاسی میخواهند فعالیتهای سیاسی کنند روش خودش را دارد که باید از آن راه عمل کنند.
رئیسجمهور تصریح کرد: ما از تشکلهای دانشجویی استقبال می کنیم و به آنها احترام میگذاریم. تمام کسانی که در وزارت علوم در این دولت مسئولیت داشتند تلاش کردند محیط دانشگاه محیط آرامی باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: ما میخواهیم دانشگاه به تولید متصل باشد و پیشرفت علمی در کتابها و مقالات منحصر نماند و تا تولید و بازار ادامه پیدا کند. میخواهیم دانشگاه به صنعت، کشاورزی و خدمات متصل باشد.
رئیس جمهور افزود: ما میخواهیم دانشگاهها به نیازهای امروز جامعه و کشور توجه کند. ما نیاز به دکترین جدید در آموزش عملی و برنامهریزی جدید داریم.
وی گفت: ما نمیخواهیم دانشگاه مرکز سیاستبازی و جولانگاه این جناح و آن جناح باشد. میخواهیم اعتدال و آرامش در دانشگاه حاکم شود.
روحانی تصریح کرد: هرکسی که مسئول آموزش عالی است باید بداند مبنا شایستهسالاری است و این جناح و آن جناح فرقی برای ما ندارد.
رئیسجمهور با بیان اینکه من به سه وزیر قبلی که معرفی شد سفارشات مساوی داشتم افزود: من به آنها گفتم میخواهیم کیفیت علمی دانشگاه ما افزایش پیدا کند و ما به دنبال توسعه علمی توام با توسعه اخلاقی هستیم به آنها گفتم دانشگاه باید مومن و پایبند به اصول انقلاب و نظام و خدمتگذار ملت باشد.
وی تصریح کرد: کسی باید مسئولیت را بپذیرد که مدیریت لازم، تعهد لازم و علم و دانش کافی را داشته باشد. معتدل باشد و افراطی نباشد. دولت ما هم امروز فراجناحی است و از هر دو جناح معتدلین در آن حضور دارند.
روحانی ادامه داد: امروز از نمایندگان یک رای فراجناحی درخواست میکنم تا دانشگاه ما بتواند در مسیری استوار، پایدار و بلندمدت حرکت کند.
روحانی با بیان اینکه دانشگاه و آموزش عالی برای توسعه و پیشرفت کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: آقای نیلی احمدآبادی جزء دانشمندان کمادعای ماست که 80 مقاله ISI و 90 مقاله علمی و پژوهشهای بسیاری زیر نظر او انجام شده است. خوشحالم که دانشگاه را با صنعت همراه کرده است جایی که دانشگاه باید دست به دست صنعت بدهد و مدیریت و اقتصاد را بهبود بخشد.
وی با اشاره به مدارج علمی وزیر علوم پیشنهادی در دانشگاه شریف و همچنین در ژاپن خاطرنشان کرد: یکی از شرایط فردی که مدیریت را برعهده میگیرد آن است که خود فرد باید دانشمند، صاحبنظر و صاحب فکر باشد و نیلی احمدآبادی این قدرت و مدیریت را دارد چرا که وی مدیریت را از ردههای پایین به بالا طی کرده است.
روحانی با اشاره به سابقه حضور وزیر علوم معرفی شده در دفاع مقدس خاطرنشان کرد: خوشبختانه وی فرد انقلابی و حاضر در صحنه دفاع مقدس است چرا که برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است که کسانی بار مسئولیت را بر دوش بگیرند که هم انقلاب را باور داشته باشند هم پایبند به اصول بوده و هم ولایی و ولایتمدار باشند و هم آماده فداکاری برای ملت باشند.
رئیسجمهور ادامه داد: من یکی از افتخاراتم این است که وزرایم در دولت میدان جنگ و جهاد را تجربه کردهاند و آشنایی من با آنها به آن زمان برمیگردد. میبوسیم کفشی را که بر روی آن کفش غبار و گرد میدان دفاع مقدس نشسته باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: با کاندیدایی در این زمینه مواجه هستیم که دارای سوابق انقلابی و حضور در میدان جنگ، دفاع مقدس و ایثار و فداکاری بوده است و فردی اخلاقی و معتدل است که از اخلاق حسنه اسلامی برخوردار است و باید فردی انتخاب شود که بتواند این مسیر را با اعتدال به مقصد برساند.
رئیسجمهور اظهار داشت: نکتهای را میخواهم بگویم که مخاطب من نه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نه ملت است بلکه برخی رسانهها هستند که گاهی نکات اخلاقی را مدنظر قرار نمیدهند در حالی که بسیار مهم است ما اصل صداقت و راستگویی را در همه جامعه مدنظر قرار دهیم.
وی ادامه داد: اگر درباره فردی قضاوت میکنیم از وزارت علوم، از دولت، از نظام و از نیلی احمدآبادی مهمتر اخلاق است که در راس اخلاق نیز راستگویی و امانتداری است.
رئیسجمهور ادامه داد: اینکه کسی رکوع و یا سجودش طولانیتر است و یا نماز مستحبی بیشتری میخواند با اینکه ارزش محسوب میشود اما هم پیامبر(ص) و هم امام صادق (ع) فرمودهاند که معیار شما طول رکوع و سجده افراد نباشد.
وی ادامه داد: بر اساس سفارش پیامبر باید نگاهمان به راستگویی و امانتداری افراد باشد که دو اصل مهم برای قضاوت نسبت به مردم است چه در جایگاه مخالف قرار داشته باشیم و چه در جایگاه موافق.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اخبار برخی از رسانهها درباره گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم، گفت: در برخی رسانهها آمد که آقای نیلیاحمدآبادی مطلوب واقعی رئیس جمهور برای وزارت علوم نیست و دولت وی را برای دستگرمی به مجلس میفرستد و بعد از آن میخواهد فرد دیگری را معرفی کند.
روحانی با دروغ خواندن این ادعای مطرح شده، تصریح کرد: آقای نیلی منتخب من و مطلوب من بوده و بنده وی را دعوت کردم و همه تحقیقات به من میگوید که وی لیاقتهای لازم را دارد ولی حالا چرا باید یک دروغی را علم کنیم و بگویند که هدف و مطلوب نهایی دولت آقای نیلی نیست.
وی با بیان اینکه از نظر من آقای نیلی شخصی شایسته است که میتواند به خوبی بار مسئولیت را به دوش بگیرد،اظهار داشت: به شرح حال و زندگی آقای نیلی نگاه کنید و میبینید که وی شخصیت مناسبی برای این سمت است.
وی ادامه داد: چرا نسبت به گذشته افراد اتهام بزنیم؛ والله، بالله، تالله باید روزی در نزد خداوند پاسخگو باشیم.
رئیسجمهور گفت: آقای رسانه محترمی که آزاد میدانی هر چیزی را بنویسی؛ کسی که کاری را انجام نداده چرا به آن اتهام میزنید؟
روحانی ادامه داد: همان حساسیتهایی که مجلس دارد دولت و بزرگان نیز دارند و ما در یک مسیر هستیم؛ مگر دولت و مجلس از هم فاصلهای دارند؟
وی با بیان اینکه نیلی فردی لایق، باتجربه، شایسته، توانمند از لحاظ علمی و مدیریتی و پایبند به انقلاب و فرامین و دستورات رهبری است، اظهار داشت: آقای نیلی فردی آماده برای فداکاری و معتدل و اخلاقی است که میتواند اداره این وزارتخانه مهم را بر عهده گیرد و من از نمایندگان درخواست میکنم با رأی قاطع خود به آقای احمدآبادی مردم، دانشگاه و دولت را خوشحال کنند.
آقای نیلیاحمدآبادی از فتنه تبری بجویید/شما از تهران تا کرج را هم نمیتوانید مدیریت کنید
عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه رأی اعتماد به محمود نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در مخالفت با وزیر پیشنهادی در ابتدا از رئیس مجلس خواست تا به نمایندگان تذکر دهد که به سخنان وی توجه داشته باشند و پس از تذکر لاریجانی به نمایندگان ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله (ع) گفت: خدایا تو شاهد باش اگر احساس تکلیف نمیکردم در این سنگر برای مخالفت نمیآمدم ولی وظایفی را به دوش داریم که باید دفاع از نظام و انقلاب بیان کنم.
وی خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: حرفهایی درباره آشنا مشاور شما دارم، وی نباید دایه مهربانتر از مادر برای نمایندگان باشد. به نمایندگان توصیه نکند که چه کار کنند، نمایندگان دولتی نیستند و نخواهند بود، نمایندگان سرباز ولایت و نوکر مردم هستند.
وی ادامه داد: وزارت علوم از وزارتخانههای اساسی و زیربنایی کشور است، اساتید بزرگی تربیت شده و وجود دارند ولی متأسفانه با وجود شعارها در دولت یازدهم به جای توجه به مأموریت اساسی وزارت علوم این وزارتخانه فقط به دنبال جریانسازی است.
اکبریان عنوان کرد: مگر مقام معظم رهبری تذکر ندادند که دانشگاه جولانگاه احزاب نباشد؟ چرا توجه نمیکنید؟ چرا عدهای به دنبال این هستند که دانشگاه جولانگاه احزاب شود؟
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شناخت سیاسی در دانشگاه با جولانگاه بودن فرق میکند، گفت: ما به فرجیدانا رأی دادیم ولی استیضاح وی را هم امضا کردیم زیرا با کسی تعارف نداریم، زمانی احساس کردیم فرجیدانا میتواند از شرایط جولانگاه احزاب بودن دانشگاه جلوگیری کند ولی نکرد.
وی اظهار داشت: خدایا شاهد باش کسی به دنبال بورسیه نبوده است ولی این همه علیه مجلس تبلیغ میکنند که استیضاح به دلیل بورسیه بود، ما به عنوان تکلیف این کار را کردیم و قوه قضائیه باید متخلفان بورسیه را بگیرد و پدرشان را هم دربیاورد.
اکبریان گفت: متأسفم که در وزارت علوم و بعضی سازمانها صحبت از فرمایشات مقام معظم رهبری میشود ولی در عمل چیزی وجود ندارد.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، گفت: همکاری سپاهی من! چرا از فتنه تبری نمیجویی؟ این مسئله را علنی بگو، مگر تذکر مقام معظم رهبری به دولت بحث فتنه نبود؟ باید به این مسئله توجه کنیم، ما هم پیرو فرمایش مقام معظم رهبری هستیم.
وی افزود: نیلیاحمدآبادی 4 ماه به عنوان سرپرست دانشگاه تهران است که سه ماه از این زمان میگذرد، در طول تاریخ دانشگاه تهران برای اولین بار است که این دانشگاه با 9 ماه سرپرست اداره می شود، چرا افراد شایسته، لایق و انقلابی انتخاب نمیکنید که از شورای عالی انقلاب فرهنگی رأی اعتماد بگیرد؟ به دنبال چه چیزی هستید؟
اکبریان عنوان کرد: در دانشگاه تهران شخصی را انتخاب میکنیم که روزنامهها مینویسند: «رهبر رفت، امید آمد» البته منظور از رهبر، فرهاد رهبر رئیس سابق دانشگاه تهران است، ما از این مسائل به سادگی نمیگذریم.
نماینده مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای نیلیاحمدآبادی! شما خود را پاسدار معرفی کردید. من هم پاسدار هستم و شما را میشناسم. ولی اگر حتی یک بسیجی در کنار شما در جبهه به شهادت رسید باید قدر بسیجی را میدانستید.
وی با بیان اینکه ویژگی پاسداران صداقت و ولایتپذیری است، افزود: آقای نیلیاحمدآبادی! اگر شما ولایت پذیر هستید صادقانه بگویید که از فتنه تبری میجویم، شما سردمدار نوشتن نامه به مقام معظم رهبری علیه بسیج بودید،اگر قدر بسیج را میدانستید در جریان اوج فتنه آن نامه را نمینوشتید.
وی افزود: شما به روحانی هم نامه نوشتید و مطالبی را به کار بردید که بویی از مسائل اسلامی در آن نیست، شما در حمایت از میلیمنفرد نامه مینویسید کسی که سردمدار جریان فتنه بود، بله خندهدار است و برخی باید بخندند.
اکبریان ادامه داد: شما به عنوان سرپرست دانشگاه تهران 25 نفر از نیروهای ارزشی را عزل کردید، آقای د.س که در جریان فتنه و 18 تیر زندانی شده دستور بازگشت به کار دادید و میگویید اینها حر هستند، حر توبه کرد ولی این افراد توبه نکردند، اگر توبه کنند نظام آنها را میبخشد.
وی اضافه کرد: کسی که هنوز توبه نکرده و به دنبال فرصت برای ضربه زدن به انقلاب است را بر سر کار میآورید و ما بنشینیم و تماشاچی باشیم؟
اکبریان اظهار داشت: وقتی عزای عمومی برای درگذشت آیتالله مهدویکنی اعلام شد انجمن اسلامی دانشگاه تهران در پردیس کرج مراسمی برگزار کرد که نمیگویم مراسم رقص بود ولی جشنی را برگزار کرد که به مقدسات کشور توهین شد.
نماینده مجلس اضافه کرد: آیا دانشجویان جدیدالورود جرأت چنین کاری را دارند که عکس نخستوزیر امام را با شعارهایی برای رهایی وی از زندان در دست بگیرند؟ این مسائل ساخته و پرداخته است.
وی گفت:همایش پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در حمایت از فتنهگران بود، شما به رئیس این دانشگاه اجبار کردید این کار را انجام دهد زیرا چند سال اجازه این کار داده نشد.
اکبریان گفت:آقای نیلیاحمدآبادی برداشتن حجاب از سر دختران برنامه شماست؟ شما میگویید از این مسائل خبر ندارم، شما که از این جا تا کرج را نمیتوانید اداره کنید کشور را چگونه میتوانید مدیریت کنید؟
وی افزود: برای تمام صحبتهایم مدارک هم ارائه میدهم،شما هیچ برنامهای راجع به مأموریت وزارت علوم، گسترش آموزش عالی، تولید علم، بهبود وضعیت دانشجویان و اساتیدو کاهش خروج نخبگان ندارید.
اکبریان خطاب به نمایندگان مجلس، اظهار داشت:ما میخواهیم دل خانواده شهدا و نیروهای ارزشی مردم عزیز را خوشحال کنید و به نیلی احمدآبادی همکار باسابقه من در سپاه رأی عدم اعتماد بدهید.
نیلی نمیتواند در دانشگاهها آرامش برقرار کند/ مجوز اردوي مختلط و نامه حمايت از فتنه
سیدمحمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف انتخاب نیلی به عنوان وزیر علوم به سخنرانی پرداخت.
نبویان گفت: یکی از نکات مهم در رابطه با آقای نیلی عدم توجه وی به ارزشهای اسلامی در زمان مدیریتش در پردیس دانشکده فنی دانشگاه تهران بود. وی یک معاون خانم داشت که در عین اینکه حجاب خود را رعایت نمیکرد با مردان نامحرم نیز دست میداد.
وی افزود: برگزاری اردوهای مختلط از جمله سفر به ترکیه و برگزاری مراسمهای مختلط از جمله عملکردهایی است که ما در زمان مدیریت نیلی در این دانشکده شاهد بودهایم.
نبویان تصریح کرد: نیلی به اندک بهانهای برای برگزاری کارهای مختلط دانشجویان مجوز صادر میکرد مانند جشنوارهها، کنسرتهای موسیقی، اردوهای تفریحی.
وی گفت: آرامش در دانشگاه نیاز است. وقتی آرامش باشد باعث رشد و تولید علم میشود. آرامش لازمه اساسی برای دانشگاه و تولید علم است. اگر عدهای بخواهند با کارهای سیاسی آرامش را بر هم بزنند، کار خلافی انجام دادهاند.
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: علیرغم اینکه در دولت شعار اعتدال داده میشود اولین کسی که برای وزارت علوم معرفی شد نیلی منفرد است که خودش میگوید من در تحصنی که بعد از فتنه در دانشگاه بود حضور داشتم و دستگیر شدم. آیا ایشان میتواند آرامش را به دانشگاه بیاورد.
وی ادامه داد: بعد از نیلی توفیقی معرفی شد که سخنران همایشی بود که در آن سخنرانی به نظام تهمت دستکاری در آرا را زد و بعد فرجی دانا که سوابقش مشخص است و بعد نجفی که امضاء کننده نامهای است که در آن نوشته نظام جمهوری اسلامی وحشی است و مدرک آن هم وجود دارد البته خودش هم امضای این نامه را قبول دارد.
وی در خاتمه اظهار داشت: سوابق نیلی نیز برای ما روشن و موجود است. وی نامهای را که اغتشاشگران به رهبری میدهند امضا میکند و بسیاری دیگر از کارهایی که مدارک آن موجود است.
نجفی امضای یک نامه در سال 88 درباره نظام اسلامی را تکذیب کرد
محمود نبویان نماینده مردم تهران در جریان بررسی صلاحیت و برنامههای محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی امروز مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی علوم، گفته بود در جریان فتنه 88 آقای نجفی سرپرست فعلی وزارت علوم نامه ای را امضا کرده که در آن نامه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را وحشی معرفی کردند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت در سخنانی اعلام کرد: نقلی شده که آقای نجفی نامهای را امضا کرده است، آقای نجفی به ما پیغام داده که نامهای را امضا نکرده که البته قبلا هم این موضوع را گفته بود.
حضور نیلی در وزارت علوم انقلابی در حوزه علم و دانشگاه به پا خواهد کرد/ وزیر پیشنهادی خواست مقام معظم رهبری را محقق میکند
ابراهیم نکو نماینده مردم رباطکریم در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی خانه ملت در جلسه علنی امروز چهارشنبه پارلمان در موافقت با محمود نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری همه نمایندگان را به رعایت آئیننامه داخلی مجلس دعوت کرد و گفت: دوستان و همکاران همگی ما قسم یاد کردهایم و باید به این قسم عمل کنیم.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید از نظام، کشور و ملت دفاع کرده تا حقوق آنها تضییع نشود ابراز تاسف کرد «ما برخی مواقع اظهارنظرهایی که از سوی افراد مطرح میشود را محکوم میکنیم اما خود ما بعد از زمان معرفی وزیر پیشنهادی علوم از طریق رسانهها و خبرگزاریها خواب راحت را از نمایندگان میگیریم.»
نماینده مردم رباطکریم در مجلس اضافه کرد: از زمانی که نام این وزیر پیشنهادی محترم مطرح میشود خبرگزاریها طی خبرهایی یک تفکر و اظهارنظر را به کل کمیسیون تعمیم میدهند، البته در یک جا دروغ آشکار میشود اما این اقدام به صلاح نیست.
نکو با بیان اینکه تعمیم نظر یک نفر به کل کمیسیون غلط است تصریح کرد: تا آنجا که من میدانم کمیسیون آموزش با وزیر پیشنهادی موافق است.
وی عمل به وظیفه نمایندگی را تعهدی دانست که ملت به وکلای خود سپردهاند و در همین زمینه گفت: نمایندگان باید هوشیار باشند زیرا قطعا اظهارنظر یک فرد ملاک نظر همگان نیست.
نماینده رباطکریم در مجلس با تمجید از برنامههای وزیر پیشنهادی علوم خواستار رای مثبت همکاران خود به محمود نیلی احمدآبادی شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه دولت نهایت تعامل با مجلس شورای اسلامی را مدنظر دارد تصریح کرد: برخی قضاوت میکنند که در آینده چنین خواهد شد، حال من میپرسم آیا چنین رویکردی صحیح است؟
وی ادامه داد: ما ابزارهایی برای نظارت داریم و اگر کسی روزی از خط قرمزها عبور کرد مقابلش میایستیم اما در حالت کلی باید برنامهها و سوابق افراد را بررسی کنیم.
نماینده مردم رباطکریم در مجلس با بیان اینکه رئیسجمهور امروز یکی از نامآورترین روسای جمهور دنیا شده است تصریح کرد: امروز فضای تعامل فراهم است و من در همین زمینه از نمایندگان میخواهم در لبیک به خواست مردم، دانشگاهیان و دانشجویان به وزیر پیشنهادی علوم رای مثبت دهند.
نکو رای مثبت به وزیر پیشنهادی علوم را محققکننده خواست مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری دانست و تصریح کرد: حضور آقای نیلی انقلابی در حوزه دانشگاهی به پا خواهد کرد و امیدواریم این موضوع محقق شود.
رئیس جمهور فردی کارآمدتر را برای وزارت علوم معرفی کند
عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در مخالفت با انتخاب نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: پیام عاشورا دفاع از ارزشهای الهی و قوامبخشی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پرهیز از هر نگاه و عملی است که میتواند زمینه تضعیف نظام جمهوری اسلامی را رقم بزند.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند ما مجلسی میخواهیم که سالم و صالح و در کنار دولت باشد، همچنین ایشان فرمودند که دولتی میخواهیم که نقاط مثبت دولتهای گذشته را داشته باشد، منهای سوابق منفی آن.
نماینده بوشهر تصریح کرد: اگر ما مجلسیان و دولتیان به اوامر رهبری نه در ظاهر بلکه در عمل، عمل کنیم با هماهنگی بیشتر میتوانستیم امور را سامان دهیم و آرامش و آسایش مردم را به وجود آوریم.
جمیری با اشاره به لزوم هماهنگی بیشتر دولت و مجلس برای معرفی وزیر علوم گفت: چه ایرادی دارد دولت هنگامی که قرار است یک وزارتخانهای سامان یابد با هماهنگی با نهادهای مربوطه از جمله مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به معرفی وزیر کند تا همه از عملکرد ما راضی شوند.
وی افزود: اگر هماهنگیها اتفاق میافتاد ما شاهد معرفی یک وزیر کارآمد، توانمند، عالم و با سابقه درخشان در دفاع از ارزشهای الهی در نظام جمهوری اسلامی بودیم و دیگر جای نگرانی برای کسی وجود نداشت.
نماینده مردم بوشهر ادامه داد: اگر هماهنگیهای ما بین دولت و مجلس رقم میخورد موضوع استیضاح وزیر علوم سابق به بورسیهها ارتباط داده نمیشد.
جمیری در ادامه خاطرنشان کرد: چرا میخواهیم به اسم اعتدال اینگونه نشان دهیم که ما برای آرامش دانشگاهها به این جناح و آن جناح توجه نداریم، این درست است که دانشگاه به هیچ جناحی ارتباط ندارد، اما دانشگاه میدان دفاع از ارزشهای الهی و دفاع از مقام معظم رهبری است، دانشگاه جایی است که باید در آن نیروهای متدین تربیت شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه چرا باید به اسم اعتدال میدان را برای نیروهای ارزشی ببندیم، گفت: ما باید میدان را برای نیروهایی که علم دفاع از ارزشهای انقلابی را بلند کردند باز کنیم، ما نباید به اسم اعتدال متدینان و معتقدان به نظام را از میدان خارج کنیم.
جمیری در پایان گفت: ما از رئیس جمهور میخواهیم وزیری کارآمدتر و ارزشیتر را برای وزارت علوم به مجلس معرفی کند.
وزیر پیشنهادی به طور روشن درباره فتنه اظهارنظر کند/گویی برنامه نیلی به دست برخی مخالفان نرسیده است
محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه) در صحن علنی در جریان جلسه رأی اعتماد به محمود نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در موافقت با وی پس از تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان اظهار داشتت: این جلسه، جلسه رأی اعتماد به وزیر علوم است، اما گویی به جلسه محکومیت جریان فتنه تبدیل شده است.
وی با تأکید بر اینکه جریان فتنه محکوم است، افزود: اینکه صحبت هر وزیری که میشود ما بحث فتنه را پیش بکشیم بحثی انحرافی است، اگر آقای نیلی خود را از فتنه مبرا نمیدانست، قطعاً رئیس جمهور ایشان را به مجلس معرفی نمیکرد.
عثمانی با درخواست از نیلی احمدآبادی برای اظهارنظر شفاف در قبال موضوع فتنه به منظور برطرف شدن سوءتفاهمها خاطرنشان کرد: وزیر علوم باید وزیری علمی، مستقل و غیرسیاسی باشد تا بتواند سکان مهمترین وزارتخانه دولت را برعهده بگیرد.
وی با اشاره به سخنان اکبریان ـ مخالف وزیر پیشنهادی ـ که گفته بود نیلی برنامهای برای وزارت علوم ندارد، خاطرنشان کرد: حدس میزنم برنامه آقای نیلی به دست برخی مخالفان نرسیده است، چراکه اتفاقاً ایشان دقیقترین و اجراییترین برنامه را برای وزارت علوم دارد. نماینده بوکان در مورد دست دادن خانمی با آقایان در زیرمجموعه نیلی احمدآبادی که مورد استناد یکی از مخالفان قرار گرفته بود، گفت: این موضوع چه ربطی به ایشان دارد؟ مگر جاهای دیگر این طور نمیشود؟ در زیرمجموعه همه آدمها تخلف صورت میگیرد، ولی اگر قرار باشد به خاطر هر تخلفی افراد را عزل کنیم که دیگر مسئولی باقی نمیماند.
وی با اشاره به مراسم دانشجویان جدیدالورود بیان داشت: مگر مراسم جدیدالورودها همه جا مختلط نیست؟ مگر در ایران زندگی نمیکنیم؟ مراسم فارغالتحصیلی همه جا مختلط است. مگر کنسرتهای موسیقی در کشور مختلط نیست؟
عثمانی با تأکید بر اینکه اگر نگاه سیاسی را بزداییم وزیر پیشنهادی هیچ مشکلی ندارد گفت: البته با عینک سیاسی به هر وزیری که معرفی شود رأی اعتماد نمیدهیم.
وی از شرایط سخت دولت به واسطه انبوه مطالبات مردم، انبوه مشکلات، بدهیها و کاهش درآمدهای دولت سخن گفت و تصریح کرد: این دولت چیزی را به ارث برده است که هر دولت دیگری به ارث میبرد دوام نمیآورد.
نماینده بوکان ادامه داد: اگر پاسدارهای گذشته را قبول نداشته باشیم دیگر چه کسی باقی میماند؟ آقای نیلی که همه عمرش را صرف علم و صنعت کرده است و 90 مقاله علمی و پژوهشی دارد؛ دیگر چه میخواهیم از وزیر علوم؟
وی با تقاضا از نیلی احمدآبادی برای پاک کردن وزارت علوم از نیروهای جناحی برای کمک به نظام در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس، تصریح کرد: برخی به نامه امضا شده از سوی ایشان به رهبری اشاره کردند؛ چرا متن آن نامه را نمیخوانند، در این نامه تقاضای جلوگیری از برخورد خشن با دانشگاهیان شده است، مگر برخورد خشن نشد؟ مگر حمله شبانه نشد؟ مگر لشگرکشی نیروهای غیردانشگاهی به دانشگاه صورت نگرفت؟ آیا اینها فتنه است؟ عثمانی با تأکید بر اینکه وزیر پیشنهادی علوم نه به فتنه ربط داشته و نه ربط پیدا خواهد کرد، گفت: من از ایشان میخواهم به طور واضح موضع خود را نسبت به فتنه روشن کند تا آنها که کمر همت برای زمین زدن دولت بستهاند موفق نشوند زیرا موافقان و مخالفان بر این نکته اتفاق نظر دارند.
ادعای نظر مثبت کمیسیون آموزش نسبت به وزیر پیشنهادی علوم تکذیب شد
در پی اعلام خبری مبنی بر اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نظر مثبت خود را نسبت به معرفی محمود نیلیاحمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری مطرح کرده است، محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این خبر را تکذیب کرد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه خانه ملت) و در جریان بررسی صلاحیت و برنامههای وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، به نقل از محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: آقای زاهدی اعلام کرده که کمیسیون متبوعش نظر مثبتی را نسبت به معرفی نیلی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، اعلام نکرده است.
پس از این سخنان لاریجانی، نمایندگان با صدای بلند احسنت احسنت میگفتند.
نادران: دولت راستگویان یعنی همین/ امان از دست مشاورین/ ما موضع نمیخواهیم ما عملکرد میخواهیم
الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که به عنوان مخالف در امروز (چهارشنبه) در جلسه بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری سخن میگفت با اشاره به اینکه امیدوار است تصمیم امروز مجلس خیر و صلاح مملکت و دانشگاه در آن باشد، اظهار داشت: وقتی آقای نیلی به مجلس معرفی شد با هیأت رئیسه صحبت کردم و استدعا کردم اگر آئیننامه داخلی مجلس اجازه میدهد بعد از فرمایشات آقای رئیس جمهور بدون بحث رأی بگیریم و در این صورت هم وقت مجلس گرفته نمیشود، هم بعضی کدورتها ایجاد نمیشود تا برویم روی بحث اصلی که انشاءالله دولت معرفی خواهد کرد.
وی افزود: مسائل بینالمللی و مشکلات مردم و مسائل معیشتی کشور و طرح و لوایحی که در دستور کار مجلس است، برای ما اولویت داشت، مجلس تماموقت هم لوایح تقنینی دولت در حوزه اقتصادی و هم طرحهایی که در اختیار دارد را پیگیری میکند، اما متاسفیم که وقت اعضای هیأت دولت گرفته میشود که چنین بحثهایی انجام شود.
نماینده تهران با اشاره به سخنان روحانی تصریح کرد: کاش وی در این جلسه حضور داشت و ما آن را میگفتیم، کاش ما این فرمایشات خوب آقای رئیس جمهور را در جمع نخبگان میشنیدیم، ای کاش ما این فرمایشات را در جمع مردم زنجان میشنیدیم.
نادران گفت: گفتهاند حرفهایی که باید اینجا میزدی، جای دیگری گفتهای و حرفهایی که جای دیگر باید میزدی اینجا میگویی، شما در بین مردم باید از مردم و مجلس دفاع میکردید، در جلسه استیضاح از شما خواهش کردیم که تشریف بیاورید، نمایندگان استیضاحکننده پذیرفتند که جلسه به جای روز چهارشنبه سهشنبه تشکیل شود، شما هم به سفر اردبیل برسید اما آقای رئیس جمهور شما خودتان بعد، از روز سهشنبه به چهارشنبه انداختید.
وی افزود: کاش لااقل معاونان آقای رئیس جمهور مذاکرات روز استیضاح را به رئیس جمهور میدادند تا میخواندند، بین خود و خدا موضوع محوری استیضاح کنندگان بورسیهها بود؟ امان از دست مشاوران و ما ادراک مشاور.
نماینده تهران ادامه داد: میگویند گزینه اصلی ما آقای نیلی است، اگر کسی یک وزیری را به مجلس معرفی میکند و رأی میخواهد آتش تهیه ایجاد میکند و در هر نقطهای تریبون گیر آورد به حق و ناحق به مجلس حمله میکند؟ شما در مجلس نماینده دارید بیاید حرفش را بزند. چرا مجلس را متهم میکنید؟ چرا برای مجلس حاشیهسازی میکنید؟ بورسیهها چه ربطی به استیضاح فرجی دانا داشت؟ همان موقع استیضاح به ما گفتند اگر وی را استیضاح کنید ما بدتر میآوریم و به وعده خود عمل کردند و اتفاقا در این مورد صادق بودند. دولت راستگویان یعنی همین ولی مجلس فارغ از این حاشیهسازیها به وظیفه خود عمل میکند.
نادران گفت: جناب آقای نیلی اگر شما گزینه اصلی هستید امتیاز شما به آقای فرجی دانا چیست؟ مدیرتر، متدینتر و یا توانمندتر هستید؟ سابقه مدیریتی شما در دانشگاه مشخص است. چرا چنین فضایی ایجاد شد که برخی بتوانند از این کارها بکنند؟
نادران گفت: رهبر معظم انقلاب بارها به شورای عالی انقلاب فرهنگی گفتند که اردوهای مختلط نبرید. به کشور ترکیه اردوی خارج از کشور ببریم که آن اتفاقات بیفتد که از تریبون مقدس حیف است چنین مطالبی گفته شود و بعد آن را با یک اردوی مختلط داخل مقایسه میکنند.
وی افزود: آقای نیلی اگر شما گزینه اصلی بودید این فرمایشات آقای آشنا که به مجلس حمله کردند و میگویند یک اقلیتی میخواهد مجلس را اداره کند از کجا در آمده است؟ آیا این حرفها برای خیرخواهی و کمک به رای شماست. مجلس با این حرفها تضعیف نمیشود. شما ترکیب مخالفین آقای نیلی را ببینید. آیا اینها پایداری هستند؟ آیا آقای حداد پایداری است؟ آیا آقای لاریجانی پایداری است؟ شما در مجلس بگردید. اصلا پایداری باشند آیا کفر است؟
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شما که به ضدانقلابهای خارج از کشور متوصل شدهاید. شما که جرأت نمیکنید که علیه اصلاحطلبانی که خط قرمز نظام را نفی کردهاند صحبت کنید. شما مرزبندی با ضدانقلاب ندارید. شما ما را متهم میکنید. مجلس زیر بار این حاشیهسازیها نخواهد رفت و منفعل نخواهد شد. مطمئن باشید.
وی افزود: شکل معرفی وزیر نیز اینگونه بود که وی 35 سال اخیر انقلاب اول حکم معرفی وزیر را به رسانهها میدهند این جدی گرفتن است؟ ما که صحنه را میبینیم.
نماینده مردم تهران با اشاره به مباحث مدیریتی وزیر پیشنهادی علوم گفت: دوستان از ایشان پرسیدند که چرا برای شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی نشدید که ایشان جواب دادند من قرار بود برای وزارت معرفی شوم. شما در برج 3 سرپرست شدید و هنوز آقای فرجی دانا رئیس بود. مگر در مجموعه دولت غیبگو و رمال است؟ همان موقع میدانستم که قرار است آقای فرجی دانا استیضاح شود و بعد استیضاح رای بیاورد تا شما را معرفی کنند؟ نهادهای نظارتی نمایندگان مجلس و نهاد نمایندگان مقام معظم رهبری نظرشان چه بود؟ صادقانه صحبت کنید.
نادران گفت: ما فرض میگیریم که از اول نیز همین مسئله یعنی معرفی شما به عنوان وزیر مطرح بوده است چرا زمانی که آقای فرجی دانا استیضاح شد شما به عنوان وزیر معرفی نشدید؟ مگر کاندیدای اصلی نبودید؟ چرا شخص دیگری را گذاشتند، لااقل وزارتخانه را دو ماه مدیریت میکردید و بعد امروز قضاوت میکردید. ما میگفتیم دو ماه خوب مدیریت کرد انشاءالله چند ماه دیگر نیز به خوبی مدیریت میکند.
وی افزود: در بحث فتنه اساسیترین نکته این است که عدهای برای دلسوزی و دفاع از ارزشها آمدند جریان را مدیریت کردند و یک عده روی این فتنه بنزین ریختند. آقای نیلی در دیماه 88 آن نامه را مینویسد. بعد از 16 آذر و زمانی که در همان دانشکده فنی به عکس امام جسارت شد و شما مدیر همان دانشکده بودید.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما موضع نمیخواهیم ما عملکرد میخواهیم. آقای نیلی بفرمایید در موضع فتنه عملکرد شما چه بوده است. ما گفتم نمیخواهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: آقای رئیسجمهور فرمودند که این حرند، توبه کردهاند و ببخشید. حر زمانی که جلوی امام حسین (ع) را گرفت با لشکر خود پشت امام حسین نماز خواند و بعد هم توبه کرد. کسانی که امروز حرف از توبه آنها گفته میشود امروز پشت رهبری نماز میخوانند نه حتی سال 88.
اکنش انصاری به نطق نادران
در حین مذاکرات علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با به دست گرفتن برگهای خطاب به نمایندگان گفت: «چیزی را (در صحن علنی مجلس) توزیع نکنید مگر اینکه اجازه آن را از هیأت رئیسه گرفته باشید.»
لاریجانی پس از بیان جمله فوق اظهار داشت: آقای انصاری هم اعلام کردند که در ساعت 11و 55 دقیقه نامه معرفی وزیر پیشنهادی علوم تحویل دفتر رئیس مجلس شده است، ایشان راست میگوید نامه در این زمان تحویل شده، اما مجلس تعطیل بود، البته من پرسیدم که چرا اینقدر نامه را دیر آوردید، گفتند چون میخواستیم برنامهها و سوابق را نیز ضمیمه کنیم.
اظهارنظر مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در واکنش به نطق الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت.
نادران در نطق خود در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم گفته بود که برای اولین بار شاهد این هستیم که نامه معرفی وزیر پیشنهادی ابتدا در رسانهها منتشر شده و سپس چند روز بعد در مجلس قرائت میشود.
نجفی با حکم سرپرستی نمیتواند وزارت علوم را اداره کند/دانشگاهها سرگردان هستند
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مردم شهر رشت در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه رأی اعتماد به نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در موافقت از وی گفت: از صبح امروز تمام صحبتهای موافقان و مخالفان را گوش کردم، خدا را شاکرم همه افرادی که صحبت کردند اعم از موافق و مخالف از دلسوزان نظام و سرباز مقام معظم رهبری بودند و امیدوارم هیچ صحبتی سبب ایجاد کدورت نشود زیرا تمام حرفها از روی دلسوزی حامیان شهدا و امام شهدا است و همه یک هدف مشترک داریم.
وی افزود: امیدواریم انقلاب مراحل رشد و تعالی خود را طی کند و تحویل صاحب اصلی آن امام زمان(عج) بدهیم.
جعفرزاده عنوان کرد: ما باید بپذیریم که با وجود تمام سلایق مختلف در حال حاضر رئیس دولت یازدهم نظام جمهوری اسلامی حسن روحانی است که حکم تنفیذ خود را از دستان مبارک مقام معظم رهبری گرفته است و ما هم باید قبول کنیم کسی که رئیس دولت میشود باید تیم خودش را خودش انتخاب کند و ما به عنوان نمایندگان مجلس باید این اجازه را به رئیسجمهور بدهیم.
وی اضافه کرد: شاید سؤال مطرح شود که با این وجود نقش مجلس چیست، نقش مجلس این است که اگر فرد معرفی شده با اصول مشخصه نظام و انقلاب مغایرت داشت مخالفت شود.
نماینده مردم رشت در مجلس اظهار داشت:انصافاً تا کنون چه دلیل مستند و متقنی ارائه شده است که نیلی احمدآبادی شایسته وزارت علوم نیست؟
وی ویژگیهای مختلفی دارد که در رزومهاش در صحن علنی مجلس هم پخش شد، نیلی احمدآبادی از نیروهای ارزشی نظام و انقلاب بوده و حضور وی در سپاه، همکاری با نیروی دریایی سپاه، سابقه انقلابی و تجربه مدیریتی دارد و از همه مهمتر از جنس دانشگاه است و اعتماد دانشگاهیان هم به همراه دارد.
جعفرزاده عنوان کرد: ناراحتیهایی ابراز شد که از دیگران بود ولی نیلی احمدآبادی باید پاسخ آن را بدهد، هر فردی مسئول پاسخگویی به اعمال خودش است، اگر در جلسهای اتفاقی افتاد نیلی پاسخگوی آن نیست.
نماینده مجلس اظهار داشت: نیلی احمدآبادی چهارماه مجموعه بزرگترین دانشگاه کشور را بدون تشنج اداره کرد و حادثه پردیس کرج نیز از سوی رئیس این پردیش اتفاق افتاد که اجازه عزل یا تغییر آن را به نیلی احمدآبادی ندادند، دانشگاه تهران با مدیریت این فرد مخالف بود ولی اجازه عزل ندادند و حالا نیلی احمدآبادی باید پاسخگوی رفتار این رئیس باشد.
وی اضافه کرد: برخی به سوابق نیلی احمدآبادی ایراد گرفتند، به گذشته برگردید و ببینید بسیاری از افرادی که همین مجموعه وزارت علوم را اداره کردند و بعضاً همکار ما در مجلس هستند سابقه مدیریت آنچنانی نداشتند.
جعفرزاده گفت: فردی مطالب اشتباهی را بیان کرده است که حتماً رئیسجمهور باید آن را اصلاح کند ولی آیا نیلی احمدآبادی باید پاسخگوی سخنان این فرد باشد؟
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر 4.5میلیون جوان دانشجو در دانشگاهها رها شدهاند، گفت: مگر یک سرپرست چقدر اختیار دارد؟ نجفی با اختیارات محدود سرپرستی نمیتواند وزارت علوم را مدیریت کند، اجازه دهید وزارت علوم ساماندهی شود، البته به رأی مجلس هم باید احترام گذاشته شود و باید بدانند که فرجیدانا پذیرفته نشده است.
وی عنوان کرد:4.5میلیون دانشجو که باید آینده کشور را بسازند و کرسیها مدیریتی آینده را تحویل بگیرند در حال حاضر سرگردان هستند و نباید با سرپرستی اداره شوند، نیلی احمدآبادی از طرف رئیسجمهور به مجلس معرفی شد و تمام مراحل آن هم قانونی بود، اینکه برخی مطبوعات اطلاعاتی را مطرح میکنند باید از سوی دستگاههای نظارتی بررسی شود.
جعفرزاده ادامه داد: نیلی احمدآبادی به مجلس احترام گذاشت و در تمام کمیسیونها حاضر شد و نظرات خود را بیان کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه فتنه خط قرمز نظام است و مقام معظم رهبری هم بر این مسئله تأکید دارند، گفت: نیلی احمدآبادی نقش خود را در فتنه قطعاً بیان میکند ولی خواهش و استدعای من با توجه به خروج نخبگان از کشور و رها شدن دانشگاهها این است که به نیلی احمدآبادی کمک کنید تا با توجه به اینکه از جنس دانشگاه است وزارت علوم را ساماندهی کند.
وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اجازه ندهید زمان بگذرد، تکلیف وزارت علوم را مشخص کنید زیرا وقت مجلس باید صرف کارهای مهم کشور مانند اشتغال و رکود شود.
وی با بیان اینکه هنوز پاسخ متقنی برای افکار عمومی در رابطه با استیضاح ارائه نشده است، گفت: مردم میگویند چطور 4.5میلیون جوان را در روزهای نخست آغاز سال تحصیلی مدیریت نکردید بنابراین امروز که نیلی احمدآبادی به مجلس معرفی شده است کمک کنیم و به وی رأی بدهیم که دانشجویان را مدیریت کند.
نیلی احمدآبادی جایگاه علمی، مدیریتی و سوابق ارزشی مثبتی دارد و ما هم وظیفه داریم به دولت کمک کنیم.
وی ادامه داد: اگر مطالبی گفته شد از روی دلسوزی بود و ابهامات نیز در صحبتهای نیلی احمدآبادی برطرف میشود ولی از رئیس مجلس هم میخواهیم به این ابهام پاسخ دهد که آیا در برابر معرفی نیلی احمدآبادی به مجلس موضعگیری کرده است یا خیر؟ زیرا برخی نام لاریجانی را در بین مخالفان بیان کردند در حالیکه رئیس مجلس هیچگاه در برابر مسائل موضعگیری نداشت، رئیس مجلس در این مورد رفع ابهام کند.
مجلس به نیلی رأی دهد تا گزینه اصلی دولت شود/فتنه خط قرمز ماست
مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) خانه ملت و در جریان بررسی صلاحیت و برنامههای پیشنهادی محمود نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، طی سخنانی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی علوم، اظهار داشت: یکی از همکاران گفت که آقای نیلی در جریان فتنه سکوت کرده است، آیا واقعا این موضوع به معنای دست داشتن و همکاری آقای نیلی در فتنه است؟ این چه قضاوتی است؟
وی با بیان اینکه آقای نیلی خواهد گفت که چه نظری درباره فتنه 88 دارد، افزود: فتنه خط قرمز ماست و مگر میشود آقای روحانی، وزیری را به مجلس معرفی کند که در فتنه نقش داشته است؟! اینگونه سخن گفتن برخی دوستان از عجایب روزگار است.
نماینده لنگرود در مجلس بر همین اساس خاطرنشان کرد: یکی از همکاران گفته بود چه طور ممکن است آقای نیلی در جبهه حضور داشته باشد اما یک بسیجی در کنار او به شهادت نرسیده باشد؟ بنده در زمان جنگ تحمیلی تکتیرانداز بودم اما مگر همه باید تکتیرانداز میشدند، آقای نیلی فرمانده بوده، حتما باید یک بسیجی در کنار او به شهادت میرسید تا ثابت شود که آقای نیلی انقلابی است؟ آیا همه باید آن زمان تفنگ به دست میگرفتند تا ثابت شود که در جنگ نقش دارند؟ همه مردم حتی کسانی که پشت صحنه جنگ بودند نیز در دفاع مقدس نقش داشتند.
لاهوتی خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات آقای نیلی را تأیید کرده است، از کجا میدانید آقای نیلی گزینه اصلی دولت نیست؟ رأی دهید تا گزینه اصلی دولت شود، آقای نیلی هفت سال در جنگ تحمیلی حضور داشته است.
آشنا با وساطت جمعی از نمایندگان مجلس وارد صحن علنی شد
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامي گفت: حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور که برای حضور در جلسه رأی اعتماد به نیلیاحمدآبادی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در پارلمان حضور یافته بود، به توصیه هیأت رئیسه و با استقبال دولت در لابی پارلمان و از تلویزیون در حال تماشای جلسه رأی اعتماد به نیلیاحمدآبادی است.
وی در ادامه با اشاره به اظهارات توهینآمیز شب گذشته آشنا که مطلبی را علیه مجلس در صفحه شخصی خود نوشته بود، گفت: دولت به جای اینکه از ورود آقای آشنا به مجلس جلوگیری کند، اجازه دهد او وارد صحن علنی پارلمان شود و از نمایندگان ملت به خاطر اظهارات روز گذشتهاش عذرخواهی کند.
رسایی تصریح کرد: هر چند آقای آشنا به مجلس و نمایندگان ملت توهین کرده است، اما مجلس مهماننواز است و ما خیلی دوست نداریم آقای آشنا از لابی پارلمان، جلسه رأی اعتماد را تماشا کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هماکنون آقای آشنا با وساطت بنده و آقای حسینیان، وارد صحن علنی مجلس شد.
نیلیاحمدآبادی: دانشگاه نباید باشگاه سیاسی باشد/تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد از مهمترین وظایف وزارت علوم
محمود نیلی احمدآبادی گزینه پیشنهادی وزارت علوم تحقیقات و فناوری پس از اظهارات موافقان و مخالفان رای اعتماد با حضور در تریبون مجلس ضمن قدردانی از اعتماد رئیسجمهور برای معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اظهارداشت: من متاسفم که فرصت محدودی را در اختیار داشتم تا خدمت نمایندگان برسم اما خوشحالم که در این مدت کوتاه با دقت نظر نمایندگان روبرو شدم.
وی ادامه داد: من همواره به این کلام امام (ره) معتقد بودهام که مجلس در راس امور است و در این مدت یک هفتهای بیش از پیش بر این موضوع واقف شدم و دقت نمایندگان اهمیت این سخن امام(ره) را بیشتر برای من روشن کرد.
گزینه پیشنهادی وزارت علوم با اشاره به برنامههای خود برای اداره این وزارتخانه گفت: من وزیر پیشنهادی وزارتخانهای هستم که بیش از 4 میلیون دانشجو و متفکر علمی تحت پوشش آن هستند و یکی از مهمترین سرمایههای کشور در اختیار آنهاست.
وی با اشاره به نقش محوری وزارت علوم در رشد علمی هدفمند برای رسیدن به جایگاه پیشبینی شده در سند چشمانداز گفت: وزارت علوم یکی از مجریان سیاستهای علم و فناوری ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری است.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه امروز سرمایه و نیروی کار در درجه دوم اهمیت قرار دارد گفت: آنچه خالق اصلی قدرت و ثروت بر شمرده میشود علم است و دیدگاه رهبری نشان میدهد که کشور باید در چه جهتی گام بردارد.
گزینه پیشنهادی وزارت علوم تقویت نیروی انسانی مومن و متخصص را از جمله وظایف این وزارتخانه خواند و افزود: تحقق نقشه جامع کشور و سند جامع علمی دانشگاهها و ارتقاء علوم انسانی از مهمترین وظایف این وزارتخانه است.
وی جلوگیری از غوغا سالاری در فضای دانشگاهها را یکی از شرایط تحقق وظایف وزارت علوم خواند و افزود: دانشگاهها نباید باشگاه سیاسی جریانهای مختل اعم از چپ و راست باشند.
وی ایجاد فضای بانشاط علمی، اعتقاد به فرهیختگان و بهرهگیری از توانمندی آنها در تصمیمسازی، تناسب میان نیازهای جامعه و رشتههای دانشگاهی، ارتقاء دانشگاهها به دانشگاههای کارآفرین را از مهمترین راهکارهای عملی شدن وظایف وزارت علوم دانست.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه ساز و کار فعلی اداره دانشگاهها جوابگوی تحقق مطالبات رهبری از این وزارتخانه نیست، گفت: علیرغم نیروهای زبردستی که در دانشگاهها حضور دارند تحول در ساختار و اداره دانشگاه ضروری است.
نیلی احمدآبادی ادامه داد: نگاه یکپارچه و هماهنگ در سیاست پژوهشی مالی، اداری از ضروریات است که توجه جدی به موضوع کیفیت در دانشگاه، گریز از کمیتگرایی و توجه به اقتصاد آموزش عالی و توجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه ارتباط دانشگاه با دستگاهها اعم از دولتی و خصوصی از نکات مورد توجه دولت و مورد انتقاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی بوده است، خاطرنشان کرد: علیرغم ارتباطهایی که تاکنون شکل گرفته است اما هنوز فاصله زیادی تا ایجاد راهبرد منطقه وجود دارد. من شخصا در این سالها بر روی این موضوع کار انجام دادم و تجربه مفیدی در این زمینه دارم که دانشکده فنی دانشگاه تهران که دو دوره مسئولیت آن را بر عهده داشته است میتواند مورد پیشنهاد و بررسی قرار داده شود.
نیلیاحمدآبادی اظهار داشت: به گمان من توجه به سازمانها و دانشگاههایی که بتوانند نیاز مشترک دستگاههای اجرایی را بر عهده بگیرند از جمله اولویتها باید قرار بگیرد و نکته دیگری که بسیار مورد توجه است توسعه متوازن و عدالت و آموزش عالی و توجه به مناطق محروم به عنوان زیرساخت توسعهای است که در صورت توفیق رأی اعتماد نمایندگان آن را انجام خواهم داد اما شرط دیگر تحقق برنامههای وزارت علوم تحقیقات و فناوری این است که این وزارتخانه صاحب وزیر شود و امیدوارم که نمایندگان این نقص را به هر شیوهای که صلاح میدانند رفع کنند.
وی در پاسخ به انتقادات وارده به خود، گفت: اجازه دهید به نکاتی در خصوص برنامه ها، مدیریت و شخص من ذکر شد پاسخهایی را در حد وقتی که برای من در نظر گرفته شده است بدهم.
نیلیاحمدآبادی اظهار داشت: اولین نکته توان مدیریتی من بود که باید بگویم آقای نادران از همکاران من در دانشگاه تهران هستند که به خوبی مدیریت من را در این زمینه مدنظر داشتند و میدانم اداره دانشگاه تهران با این اهمیت و وسعت بدون سابقه مدیریتی لازم امکانپذیر نیست و معمولا اگر کسی توانایی لازم را برخوردار نباشد در آغاز به مشکل برمیخورد.
وی با اشاره به وسعت دانشگاه تهران و با یش از 8000 دانشجو و بیش از 500 عضو هیأت علمی این دانشگاه اظهار داشت: مدیری که برای دو دوره و بر اساس هیأت علمی انتخاب میشود نمیتواند دارای ضعف مدیریتی خاصی باشد.رئیس دانشگاه تهران که با نظر بیش از 2100 هیئت علمی به این منصب به وزیر علوم پیشنهاد می شود، نمیتواند سابقه مدیریتی ضعیفی داشته باشد
وزیر پیشنهادی علوم ادامه داد: نکته دیگر در خصوص اردوی آشنایی دانشجویان دانشگاه پردیس کرج بود که خدمت آقای اکبریان گفتم که اگرخلافی بر خلاف مجوز داده شده باشد صورت گرفته باشد دانشگاه برخورد میکند و اگر سندی در این زمینه دارند آن را اعلام کنند اما من تاکنون سندی ندیدم.
وی اظهار داشت: تنها گزارش مکتوب معاون فرهنگی و رئیس پردیس کشاورزی و منابع دانشگاه تهران موجود است.که همه وی را میشناسند و رئیس پردیس کشاورزی و منابع دانشگاه تهران است.
نیلی احمدآبادی گفت: گزارش مکتوب آنها که در سایت دانشگاه تهران نیز موجود است هیچگونه تخطی از مجوز داده شده صورت نگرفته و مراسم در کمتال آرامش و در برابر مقررات برگزار شده است، بله عزای عمومی بوده و به همین دلیل مراسم در شروع با ادای احترام به آیتالله مهدوی کنی شروع شده و با قرائت فاتحه بوده و هیچگونه خلافی صورت نگرفته است.
وی افزود: اگر چیزی خلاف این هست، به من ارائه کنند وظیفه دارم برابر مقررات حتما اقدام کنم. ولی من به دانشجویان و اساتید و مدیران دانشگاه اعتماد و ایمان دارم که هرگز برخلاف مصالح کشور و مصالح انقلاب و خطوط قرمز ترسیم شده از طرف رهبر معظم انقلاب عمل نخواهند کرد. اصل آنها حفظ نظام و خدمت در دانشگاه است.
وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه درباره نامه 88 عضو هیئت علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران صحبت کردند، اولا شما عزیزان زمان و مکان را در نظر بگیرید، گفت: در سال 88 دوبار به دانشگاه تهاجم شد که مورد تقبیح مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت. در 16 آذر به دانشکده فنی دانشگاه تهران به شکل بسیار بدی تهاجم شد و تاثیر بسیار منفی در روحیه جوانان و دانشجویان داشت.
وی گفت: متاسفانه کسانی که پیشرفت مملکت را نمیخواهند و بر خلاف مصالح کشور قدم برمیدارند و از دشمنان کشور هستند، همواره میخواهند به جوانان القا کنند که ملجا و پناهگاه شما در خارج از مرزهای کشور است، این نامه به جوانان نشان داد آنکه باید به او پناه برده و شکایت برد و آن که نقش پدرانه برای آنها دارد، رهبر معظم انقلاب است، در این نامه به هیچ کس تعدی نشده بلکه فقط بیان آنچه که بر دانشگاه رفته، ذکر شده است و اگر دوستانی که در آن زمان در دانشگاه بودند مراجعه کنند، ملاحظه میکنند که تاثیر بسیار جدی بر روحیه جوانان داشت و مانع جداشدن این سرمایههای انقلاب از کشور و انقلاب شد.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: این نامه یک فضای آرامی را در دانشگاه به دنبال داشت، نکته دیگر به امضاکنندگان این 88 نفر نگاه کنید، وابسته به هیچ جریان سیاسی نیستند و هیچ خط سیاسی را در این امضاکنندگان نمی بینیند. همه این افراد از اساتید برجسته هستند، هیچگونه شائبه سیاسی در این بین نیست.
وی افزود: گفته شده که من از جمع کنندگان و تهیه کننده این نامه بودم، خیر، من یکی از امضاکنندگان بودم. نه تهیه کننده بودم و نه جمع کننده امضا.
همینطور که عرض کردم، اقدامی بسیار موثر و مفید در جهت مصالح انقلاب بود. درباره اردوهای مختلط صحبت کردند؛ دوستان عزیز، احتمالا این اردو که میگویند زمانی است که من مسئول دانشکده فنی بودم، اصلا مجوز اردوهای خارج کشور به عهده رئیس پردریس فنی نیست. به عهده رئیس دانشگاه است؛ اگر آنگونه که میگویند اتفاق افتاده باشد، مجوزش را دانشکده فنی صادر نکرده است.
وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: درباره شورای انقلاب فرهنگی هم که نمایندگان ناطق توضیح فرمودند. ولی حتما اگر به متوسط معرفی سرپرستان دانشگاه به شورای انقلاب فرهنگی توجه فرموده باشید، معمولا یک دوره چند ماهه لازم است.
نیلی ادامه داد: آن گونه که من شنیدهام تقاضای شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که تا فرصتی داده شود تا مدیر یا سرپرست عملکرد خودش را به این شورا نشان دهد تا این شورا بتواند تصمیم بگیرد و اگر این زمان نیاز نبود از همان ابتدا حکم ریاست را برای سرپرست دانشگاه میزدند.
وی گفت: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز دارند عملکرد مدیر را بررسی کنند و براساس آن تصمیم بگیرند.
نیلی افزود: قانون اجازه میدهد تا 6 ماه سرپرست اداره دانشگاه را به عهده بگیرد و من از زمانی که سرپرست دانشگاه تهران هستم سعی کردم مسیر منطقی طی شود و مسیر منطقی طی شده است.
وی به سابقه خود در دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: من 8 سال در دفاع مقدس از شروع تا پایان جنگ در خدمت انقلاب بودم. از بورسیه تحصیلی که به من داده شد به منظور در شرکت در دفاع مقدس صرف نظر کردم و به این موضوع افتخار میکنم.
نیلی تصریح کرد: عملکرد 8 ساله من به خوبی بیانگر دیدگاه و نظرات من است. من 7 سال مسئولیت پردیس دانشکدههای فنی تهران را داشتم. اساتید، دانشجویان و هیات علمی وجود دارند و عملکرد من را میتوانید از آنها سراغ بگیرید. در زمان مدیریت من تحولات زیادی شکل گرفت.
وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: من یک مدیر اجرایی صفر نیستم اگر نتوانم تحول ایجاد کنم هیچ مسئولیتی را نمیپذیرم. آموزش عالی نیازمند تحول است.
وی ادامه داد: کافی است به سابقه ارتباط صنعت و دانشگاه در زمان مدیریت من مراجعه کنید و تحولاتی را که من ایجاد کردهام ببینید.
وی در رابطه با حضور در فتنه تصریح کرد: من و همکارانم چه در گذشته و چه امروز خطوط قرمز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری را زیر پا نگذاشتیم.
نیلیاحمدآبادی اظهارداشت: تا امروز یک مورد هم پیدا نمیکنید که در زمان مسئولیت من چه من یا همکارانم خطوط نظام را زیر پا گذاشته باشیم و همکارانم حتی امروز هم که مسئولیت ندارند این کار را نمیکنند.
نیلی احمدآبادی تاکید کرد: همکارانی که من در دانشگاه تهران انتخاب کردم حداقل تغییرات ایجاد شده است مگر کسانی که مدت مسئولیت آنان تمام شده است. در مورد مدیران فعلی نیز از نمایندگان میخواهم درباره آنان مطالعه کنند که همه از معتقدان به نظام و در چارچوب نظام و رهبری عمل کردند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر افتخار خدمت در سمت وزارت نصیبم شد که خدا را شاکرم اما اگر مصلحت دیگری شما نمایندگان اندیشیدید باز خدا را شاکرم که همه امور در دستان با اراده اوست و تنها او میداند که خیر و صلاح ما چیست.
پاسخ امثال نیویان ونادران ها را ما ملت ایران در اسفند 94 با صلابت خواهیم داد
باز هم خدا پدر اقای احمدی نژاد را بیامروزد . احسنت به نماییدگان محترم مجلس که به این طرفدار فتنه گران رای ندادن .
احسنت به مجلس اصول گرایان .باز هم به اقایان نیویان -نادران - رسایی - حسینیان - کوچک زاده -بذرباشی و بقیه اصول گریان در اسفند 94 رای خواهیم داد . متاسفم برای دولت تدبیر و امید با این همه نیروهای با وفا نظام که برای مجلس معرفی نمی شود .
فتنه گران لایق هیچ مسئولیتی نیستند...
عملکرد دولت در این یک سال و اندی چنان ضعیف بوده که روز به روز هواداران خود را از دست می دهد . در روز اول که آقای روحانی ریئس جمهور شده اکثر نمایندگان از او حمایت کرده و حتی عنوان می شد که در اکثریت هستند و همه خود را عتدال گرا می نامیدند . در شورای شهر تهران هم همین اتفاق افتاد بعد از یک سال ریاست شورای شهر تهران را از دست می دهند . انتخاب مشاوران ناکار آمد و سخنرانی های حاشیه دار آقای روحانی و متهم کردن مخالفین و سخن گفتن از سر غرور همه و همه باعث شده است که این دولت بعد از گذشت بیش از یک سال به اینجا برسد . آنهایی که فکر می کنند در اسفند 94 مجلس به دست اصلاح طلبان می افتد ، با این رویه هیچ شانسی برای آنها متصور نیست حتی با این رویه در انتخابات ریاست جمهوری پای آقای روحانی لرزان است ؟؟؟
به این میگن همدلی مجلس ودولت احسنت احسنت