به گزارش پارس به نقل از فرجام، محمد‌کاظم انبارلویی درباره نشست اخیر حزب اعتماد ملی گفت: وقتی آقای خاتمی به آنجا پیام می‌دهد و سخنرانان هم برای آزادی سران فتنه شعار می‌دهند، نشان از همان فتنه دارد. برای خاتمه حصر راه حل وجود دارد. بارها به آنان گفتیم که از خیمه دشمنان اسلام به خیمه انقلاب بر گردید.

وی ادامه داد: آنان مدعی حضور در خیمه انقلاب‌اند؛ اما هنوز معترض انتخابات 88 هستند. هیچ مدرکی هم ندارند هرچقدر بهشان گفته شد صندوق ها را بازشماری کنند، نپذیرفتند. آنان معتقد تقلب هستند؛ یعنی به نظام و جمع 700 و 800 هزار نفری معتمدین مردم که در هر انتخابات آن را برگزار می کنند، تهمت فعل زشت‌زدند. برای هر انتخابات این حرف را می‌توان بیان کرد و مثلاً در همین انتخابات سال 92 هم می‌توانستیم بگوییم تقلب شده است.

نگاه برخی اصلاح‌طلبان به دموکراسی، فاشیستی است

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه افزود: سران فتنه معتقدند به آنان ظلم شده است. انتخابات از نظر آنان دو نوع است اگر در انتخاب رأی بیاورند، انتخابات درست و سالم بوده و اگر رأی نیاورند، تقلب شده است. این نوع نگاه به دموکراسی، فاشیستی است. به خصوص اینکه سر این جماعات به بیگانگان می‌رسد و کسی که پشت تریبون بی بی سی بوده انگلیسی نیست و ایرانی است که پناهنده شده است؛این یعنی براندازی خاموش، جنگ نرم، فتنه و ما هم موضعمان در موضوع جنگ نرم مشخص است.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: میتینگی که آن‌ها در مؤسسه الهادی برگزار کردند، پیامی ملی و اسلامی نداشت که مبتنی بر منافع و مصالح و اقتدار ملی باشد و از درون آن محصول نوکری اجانب و وابستگی در می‌آید. به همین دلیل است که نتانیاهو می‌گفت: این‌ها به نمایندگی از ما در ایران می‌جنگند و حال این جماعت باید مرز خود را با این گونه حرف‌ها مشخص کنند.

سردبیر روزنامه رسالت ادامه داد: آنان خود را در داخل نظام می‌دانند؛ اما باید دید منظورشان کدام نظام است؟ اگر منظور همان نظامی است که ولایت فقیه دارد، نهادهای مسئولی مثل شورای امنیت ملی ، شورای نگهبان ، مجلس و دولت دارد، پس معنی این حرفا چیست؟

وی ادامه داد: اما اگر خود را در نظامی تعریف می‌کنند که مطلوبشان است و می‌خواهند نظام را به آن سمت ببرند، همان براندازی است و احتیاج به ترجمه ندارد. در حال حاضر نظام با آنان مدارا می‌کند. نخبگان سیاسی نیز دست آنان را خواندند و می‌دانند که این حرکت‌ها تداوم همان فتنه 88 است.

اصلاح‌طلبان می‌توانند از گوگوش تا سروش را کنار هم بنشانند

انبارلویی درخصوص وحدت اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس گفت: اصلاح‌طلبان توفیقی دارند که به تعبیر من از گوگوش تا سروش را می‌توانند کنار هم بنشانند؛ یعنی می‌توانند اتحادی از خارج نظام اعم از، منافقین، سلطنت‌طلبان، بهایی‌ها، کمونیست‌ها تا مجمع روحانیون مبارز، مجاهدین انقلاب و مشارکت را دربر بگیرد.

وی با بیان اینکه این مهارت دشمنان نظام است که همچین خطی را ترسیم کردند ادامه داد: البته این جریان نمی‌تواند خیلی موفق باشد؛ چون گرایش‌های متفاوتی بین آنان وجود دارد. اتحاد این گروه‌ها صرفاً براساس نه به رقیب شکل گرفته است و نه براساس اتحادی فکری و ایدئولوژیک و بر پایه‌های عقلانی. یعنی اگر رقیب نباشد همدیگر را می‌بلعند.

سردبیر روزنامه رسالت اضافه کرد: همین اتفاق در زمان به قدرت رسیدنشان در انتخابات شورای شهر افتاد که خود، آن را منحل کردند. در آن زمان هرچقدر به آنان توصیه کردند اختلاف نکنید که اصولگرایان پیروز می‌شوند؛ اما آن‌ها گفتند، اصولگرایان مرده‌اند؛ در حالی که اصولگرایان پیروز آن انتخابات شدند.

این فعال رسانه افزود: اصلاح‌طلبان از آن تجربه یاد گرفتند که دیگر از این حرف‌ها نزنند و زیر اتحاد نانوشته‌ای بروند که این اتحاد براساس نه، به رقیب شکل می‌گیرد. حال تا چه حد موفق باشند، این اتحاد را حفظ کنند به مهارت سیاسی و هنرشان بستگی دارد که به نظر من این اتحاد شکننده است و این شکننده‌ای خود را نشان خواهد داد.

آقایان هاشمی و خاتمی و عارف، نقش تعیین‌کننده‌ای در وحدت اصلاح‌طلبان ایفا می‌کنند

دبیر سیاسی حزب مؤتلفه درباره اینکه اطلاح‌طلبان توانستند آقای هاشمی را به‌عنوان بزرگ‌تر خود نشان دهند، گفت: این‌ها الان در همان ضلع رقابت دیده می‌شوند؛ اما باید دید پایبندی مثلاً حزب مشارکت یا مجاهدین انقلاب چقدر به آقای هاشمی یا خاتمی باشد. ظاهر قضیه نشان می‌دهد که آن‌ها اتحاد بزرگی را تشکیل داده‌اند اگر موفق شوند همین دکور را حفظ کنند، ممکن است در انتخابات آینده توفیق نسبی داشته باشند؛ اما بعید است بتوانند استخوان‌بندی این دکور را حفظ نمایند.

وی افزود: آقایان هاشمی ، خاتمی و عارف در به وحدت رساندن اصلاح طلبان نقش تعیین‌کننده‌ای دارند و همه اضلاع اصلاح‌طلبان زمامت آنان را پذیرفتند که مهم‌ترین موفقیت آنان انتخابات اخیر ریاست جمهوری بود.

انبارلویی درباره حضور عارف به‌عنوان سرلیست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس گفت: در اضلاع آن‌ها گفت‌وگوهای زیادی در جریان است. چه آن‌هایی که از زندان آزاد شدند و چه کسانی که الان در بیرون مدیریت می‌ کنند، اگر این گفت‌وگوها به نتیجه برسد توفیق نسبی دارند. البته هنوز چیزی مشخص نیست که بتوان از حالا پیش‌بینی کرد.

انتقال قدرت نهادهای اصلاح‌طلبی به نسل دوم با چالش مواجه است

این کارشناس حوزه سیاست در خصوص استعفای هاشمی از حزب کارگزاران خاطر نشان کرد: این استعفا ظاهراً نشان و دلیل اعتراض به ترکیب جدید کارگزاران است. نهادهای اصلاح‌طلبی در انتقال قدرت به نسل دومشان با چالش‌ها رو‌به‌رو شده‌اند و این استعفا محصول آن چالش‌هاست.

وی افزود: آنان در حال نوسازی تشکل‌های سیاسی خودشان بوده و به دنبال جوان‌ها هستند و این نوع واکنش‌ها از نسل گذشته‌شان به انتقال طبیعی است.