به گزارش پارس به نقل از تسنیم، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مطلبی نوشت که دولت ترکیه و تصمیم‌های این کشور تنها نقطه ضعف دولت آمریکا در طرح این کشور برای مبارزه با داعش تلقی می‌شود.


به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، موفقیت روستای کوبانی در بقا و نجات یافتن از نزاعی که می توان گفت کردها در آن  درگیر شده اند و تنها درگیری مستقیم آنها با داعش به شمار می رود، اگر این روستا آزاد شود، کوبانی تنها چالشی خواهد بود که کردها به سلامت از آن خارج شده اند.

نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در این باره می‌نویسد: کردهای سوریه کوبانی را روستایی راهبردی برای خود می دانند از این رو هرگز از این روستا چشم پوشی نخواهند کرد ولو اینکه لازم باشد برای آزاد سازی آن همیشه بجنگند، البته در این نبرد تنها نبودند.

این نشریه می افزاید: نبرد در کوبانی تنها به منزله آزمایش قدرت آمریکا در نبرد با داعش در سوریه تلقی نمی شود، بلکه کوبانی در واقع آزمایشی برای اساس راهبرد آمریکا برای مبارزه با تروریسم داعش به طور کلی تلقی می شود.

مشکل اصلی در این باره یعنی در خصوص نبرد در سوریه و عراق به نبود توانایی لازم در نیروهای زمینی در این دو کشور مربوط می شود، یا حداقل باید گفت توان نظامی زمینی در این دو کشور برای مقابله با داعش از یکپارچگی لازم برخوردار نیست یا حتی می توان گفت نیروهای نظامی هم وارد دسته بندی های سیاسی شده اند.

نیویورک تایمز می افزاید: ناتوانی کردها و نیروهای سوریه در مبارزه با داعش در کوبانی در درازمدت ثابت خواهد کرد که آمریکا به صورت کلی برای مبارزه با داعش طرح پخته و مطالعه شده ای را ارائه نداده است از این رو حتی ممکن است داعش در نبرد کوبانی پیروز شود، چرا که این روستا با ترکیه هم مرز است و ترکیه همواره در عبور و تردد داعش به داخل خاک سوریه همکاری بسیاری کرده است.

هم اکنون دیگر بر کسی پوشیده نیست که در نبرد آمریکا با داعش و مبارزه این کشور با تروریسم تنها نقطه ضعف و ناتوانی آمریکا که تمام راهبردهای نظامی و سیاسی واشنگتن در این باره را متزلزل کرده دولت و نظام کنونی ترکیه است.

دولت ترکیه هنوز هم موافقت نکرده است تا کمک های نظامی و مسلزمات لازم برای اداره جنگ از سوی کردها ضد داعش در کوبانی را در اختیار نیروهای کرد قرار دهد، این درحالی است که تاکنون باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بارها از دولت ترکیه در این باره خواستار ارائه کمک های لازم و همکاری با نیروهای کرد شده است.

براساس مطالب نیویورک تایمز دولت ترکیه روز دوشنبه هفته گذشته با انتقال نیروهای کرد برای مبارزه با داعش در کوبانی موافقت کرده بود، اما یک روز بعد یعنی در روز سه شنبه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه تنها با انتقال و جابجایی 200 مبارز پیشمرگه کرد برای انتقال به کوبانی و نبرد با داعش موافقت کرد.

دولت ترکیه که تا پیش از این به دولت آمریکا برای مبارزه با تروریسم و داعش قول مساعدت و همکاری داده بود، و حتی آنکارا ً اخیراً از آمادگی برای همکاری در قالب ائتلاف بین المللی ضد تروریسم به سرکردگی آمریکا خبرداده بود، اما همین که بحث مربوط به نیروهای مبارز کرد مطرح شد ترکیه به صورت 180 درجه در این تعهدات خود تغییر ایجاد کرد چرا که از آن بیم دارد که تسلیح کردها به تقویت مواضع پ ک ک بینجامد.