پايگاه خبري تحليلي «پارس»- محسن صابر- رصد، بعد از روی کار آمدن دکتر حسن روحانی به عنوان یازدهمین رئیس‌جمهور منتخب، عده‌ای از سیاسیون تندرو، از ناکارآمدی و ناکامی جریان اصول‌گرایی سخن به میان آوردند. آن ها رأی ۵۰.7 درصد مردم و استقبال آنان از جریان اعتدال را در این راستا تعریف کردند. البته شاید از یک زاویه، نگاه منتقدان به شکست گروه‌های اصول‌گرا در صحنه کارزار انتخاباتی درست باشد. در حقیقت تشتت آراء، عدم اجماع در بین بزرگان اصول‌گرا و نداشتن استراتژی مشخص، سرنوشت این جریان را تغییر داد.

اما نکته قابل ذکر و مهم این است که در صحنه رقابت‌های انتخاباتی ۲۴ خرداد ۹۲، گروه‌ها و نخبگان سیاسی اصول‌گرا ناکام میدان شدند، نه «جریان و اندیشه اصول‌گرایی». در واقع اندیشه و گفتمان اصول‌گرایی که خط اصلی خود را از آرا و فرمایشات رهبر معظم انقلاب وام گرفته است، به مثابه موج فزاینده‌ای، دامنه آن هر روز گسترده‌تر می‌شود و یقیناً شأنیت آن بسیار فراتر از آن است که دستمایه رقابت های این چنینی قرار گیرد.

در حقیقت گفتمان اصول‌گرایی مفهومی است که وارد حوزه ادبیات سیاسی کشور شده و آثار و برکات این پارادایم برای جامعه اسلامی ـ انقلابی‌ و کارآمدی آن در اداره و مدیریت کشور بر همگان اثبات شده است. لذا اینکه احزاب و اشخاص اصول‌گرا نتوانسته‌اند از فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان یک سرمایه گران‌بها استفاده کنند و از آن عقب افتاده‌اند ضعف بزرگی است که این گروه‌ها باید به آن اقرار کنند و تاوان آن را هم بپردازند.

اما در این بین عده‌ای مغرضانه، درصددند تا تعاریف جدیدی از اصول‌گرایی ارائه دهند و در این میان از هرگونه تخریب و تهمت علیه اصول‌گرایان روی‌گردان نبوده‌اند. تا جایی که تابلوی اصول‌گرایی را در تقابل با جریان اعتدال تعریف می‌کنند، هرچند که پروژه تفرقه‌افکنی آنان نخ نما شده است.

به هر شکل می‌توان از اندیشه اصول‌گرایی و تبیین و شاخص‌گذاری آن به عنوان یک جریان اصیل انقلابی که توانسته به سرعت جای خود را در جامعه و دنیای سیاست بازکند، نام برد. چرا که جریان اصول‌گرایی حول محور اصول جمع شده که توانسته حرکتی عظیم و تأثیرگذار را برای اداره صحیح و اصولی جامعه خلق نماید. در واقع مکتب و اندیشه اصول‌گرایی در حد فلان حزب و یا شخصیت سیاسی تعریف نمی‌شود و گستره این اندیشه بسیار فراتر از قواره‌های سیاسی موجود است.

در حقیقت این اندیشه اصولی مبتنی بر ارزش‌ها و اندیشه‌های الهی و دینی حرکت می‌کند و هر گروه یا فردی که این اعتقاد را با محوریت ولایت فقیه دنبال می‌کند در ذیل جریان اصول‌گرایی تعریف می‌شود. به طور حتم رویکردها و مواضع شخص دکتر روحانی در حمایت و تبعیت بی‌چون و چرا از رهبر معظم انقلاب در این راستا تعریف می‌شود. همچنانی که معظم‌له در دیدارهای مختلف، دعای همیشگی خود را بدرقه راه دولت و شخص رئیس جهمور محترم می‌دانند.