ماجراهای سازمان بازنشستگی از 89 تا امروز
در شرایطی که روز به روز قدرت خرید حقوقهای بازنشستگی در برابر حداقل هزینه زندگی رنگ میباخت و بازنشستگی نیز مفهوم خود را از دست داد، با انبوهی از اعتراضات و انتقادات فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس مواجه شدیم که همواره مشکل اصلی بازنشستگان را عملکرد ضعیف مدیریتی در سازمان بازنشستگی کشوری میدانستند و خواستار تغییرات جدی در این سازمان بودند.
به گزارش پارس، در ادامه گزارش پارسینه میخوانید: در هر حال کاملا مبرهن است که سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی زیر مجموعه، نهادهای مردمی و غیر دولتی بوده و سرمایه آنها متعلق به دولت نیست، بلکه از طریق حق بیمهای که کارگران و کارفرمایان هر ماه پرداخت میکنند تامین میشود، لذا تضعیف صندوقهای بازنشستگی و کسری بودجه آنها میلیونها بازنشسته کم بضاعت را مورد تهدید قرار میدهد .
اما در این سازمان عریض و طویل چه گذشت؟ در دولت احمدینژاد بعد از ابراهیم طوبایی و فرید اجلالی، خانم ایراندخت عطاریان در سال 1389 و در زمان وزارت صادق محصولی در وزارت تعاون، کار و رفاه به عنوان رئیس سازمان بازنشستگی کشوری انتخاب شد.
عملکرد وی که به دلیل ضعفهای بسیار در سالهای اخیر با سیل انتقادات همراه بود، با روی کار آمدن دولت یازدهم و سیر نزولی در شرکتهای زیرمجموعه این سازمان با انتقادات بیشتری همراه شد و با توجه به اختلاف نظرهای جدی مدیران دولت تدبیر و امید با سیاستهای ایراندخت عطاریان رئیس سازمان بازنشستگی، بحث تغییر رئیس سازمان قوت گرفت تا اینکه روز گذشته خبر برکناری وی و جایگزین شدن محمود اسلامیان، مدیر اسبق فولاد مبارکه اصفهان و عضو سابق اتاق بازرگانی استان اصفهان در این سازمان منتشر شد.
پارسینه در گفتگوهایی کوتاه با برخی از نمایندگان مجلس نظرات این وکلای ملت را در خصوص عملکرد سالهای گذشته سازمان بازنشستگی کشوری جویا شد که مشروح این گفتگوها را در ادامه میخوانید.
نادر قاضیپور: از هیئت امنای صندوق بازنشستگی تشکر میکنم که بالاخره مدیر این سازمان را عوض کردند
نادر قاضیپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار پارسینه از وضعیت بد بازنشستگان گلایه کرد و اظهار داشت: من پیش از این نیز در صحن مجلس این موضوع را عنوان کردهام. سازمان بازنشستگی متعلق به افراد کمدرآمد کشور و بازنشستگان است که سی سال برای این کشور و مردم کار کردهاند ولی دستمزدی بسیار کمتر از حقشان دریافت نمودهاند.
وی افزود: حقوق بازنشستگان حتی کفاف نان خالی را هم نمیدهد. در خارج از کشور برای سالمندان و بازنشستگان تورهایی میگذارند و از طرق مختلف از این قشر قدردانی میکنند اما در کشور ما بازنشستگان با حقوقی که دریافت میکنند حتی مشهد هم نمیتوانند بروند.
این نماینده مجلس ادامه داد: دادن افطاری در برج میلاد با حقوق بازنشستگان مورد پسنده بنده نیست. من حرامش میدانم و تحریمش هم کردم.
وی تصریح کرد: من از هیئت امنای صندوق بازنشستگی تشکر میکنم که بالاخره مدیر این سازمان را عوض کردند و از آنها میخواهم که در این صندوق حفظ بیتالمال کنند و حقوقهای 10 میلیون تومانی و 50 میلیون تومانی به برخی افراد اعطا نکنند. این اموال متعلق به بازنشستگان عزیز است. از اموال شرکتهای زیرمجموعه سازمان بازنشستگی کشوری به نحو احسنت صیانت به عمل بیاورند. این اموال متعلق به پدرانشان نیست. اینها خونبهای این مستمریبگیران عزیز است.
نماینده مردم ارومیه در خانه ملت خاطرنشان کرد: من تاکنون رضایت کاملی نداشتم و امیدوارم مدیرعامل جدید بتواند موفقیتهایی کسب کند.
قاضیپور در پاسخ به این سوال که مدیریت خانم عطاریان را در این چند ساله چگونه دیدهاید به یک جمله بسنده کرد و گفت: آنچه تاکنون مشاهده شده است شبهه بسیار در سالهای فعالیت ایشان در این سازمان بوده است.
علیلو: به دلیل ضعف مدیریتی، بیش از 90 درصد واحدهای اقتصادی مربوط به سازمان بازنشستگی کشوری زیانده میباشند
علی علیلو، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای در اسلامی در گفتگو با پارسینه به بررسی مشکلات بازنشستگان کشوری پرداخت و گفت: عملکرد سازمان بازنشستگی کشوری در بخش خدماتی یعنی ارائه خدمات و پیگیری مشکلات بازنشستهها بوده تقریبا و به صورت نسبی قابل قبول بوده است، اما در زمینه بخشهای اقتصادی به شدت ناکارآمد و مشکلدار عمل کرده است.
وی در ادامه توضیح داد: ما گزارشاتی در این خصوص داشتیم که نشان میداد بیش از 90 درصد واحدهای اقتصادی مربوط به سازمان بازنشستگی کشوری زیانده میباشند که تمام این مشکلات به دلیل مدیریت ضعیف این سازمان است.
این نماینده مجلس افزود: امید داشتیم با عوض شدن بعضی مولفهها و شرایط اوضاع رو به بهبود بگذارد و به همین امید نیز صبر کردیم، اما گذشت زمان تاثیر گذار نبود.
وی تصریح کرد: امروز دوباره گزارشی فرستادیم که نشان میدهد باز نیز یک میزان بالایی که البته دقیق نیست یعنی چیزی بیش از 90 درصد از بنگاههای اقتصادی و زیرمجموعههای سازمان بازنشستگی کشوری ناکارآمد، زیانده و زمینگیر هستند که همه اینها به این دلیل است که مدیریت این سازمان نتوانسته عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
ندیمی: باید از سرمایههای راکدی که در اختیار سازمان بازنشستگی کشوری قرار گرفته است، استفاده حداکثری شود
ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل از دیگر نمایندگانی است که در گفتگو با پارسینه به عملکرد ضعیف مدیریتی سازمان بازنشستگی کشوری اشاره کرد و اظهار داشت: موضوع سازمان بازنشستگی کشوری یک موضوع خدمت جمعی است چرا که این افراد از جهات مختلف حق به گردن کشور دارند.
وی افزود: متاسفانه این افراد از جهت خدماتی که انجام دادهاند، از جهت هزینههایی که به آنها تحمیل شده است، از لحاظ انتظاراتی که دارند و همچنین نابرابری که با شاغلین دارند، مورد اجحاف قرار گرفتهاند. بنابراین بر این اساس رویکرد عمده بازنشستگان تعیین میکند که سازمان از وضعیت مناسبی برخوردار باشد.
ندیمی در ادامه اضافه کرد: در مورد سازمان بازنشستگی ما با سه وضعیت روبرو هستیم. یکی نظم و ترتیب و زمان پرداخت حقوقی و مستمریهاست که نسبتا موفق بوده است. بخش دیگر از باب کمکهای ضمن خدمت و وامها و مانند آن است که به نسبت اقداماتی داشتهاند اما موفقیت آنچنانی حاصل نشده است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: مهمترین مسئله در سازمان بازنشستگی کشوری نبود تحولات اساسی است. واقعیت این است که در این سازمان تحولات اساسی بیشتری انتظار میرود. به تعبیری دیگر باید از این سرمایههای راکد که در اختیار سازمان بازنشستگی کشوری قرار گرفته است، استفاده حداکثری شود.
وی تصریح کرد: نباید در راستای مباحث مربوط به آینده جامعهای که از نظر سلامت، تعدد و تکثر خانواده و همچنین هزینه اداره خود و خانواده نیاز بیشتری دارند، به شکل فعلی عمل شود.
ندیمی در پایان خاطرنشان کرد: توقع این است سازمان رو به آینده باشد. برای اینکار باید اولا از مشاوران مختلف استفاده کند. ثانیا رابطهاش را با دولت و وزارت کار، تعاون و رفاه اجماعی افزایش دهد و ثالثا برای بهبود امور و مباحث مربوط به تامین و بیمهای بازنشستگان، تلاش متناسب با توجه به کمبودهایی که دارند را داشته باشد.
دهقانی: سزا نیست بازنشستگان به غیر از مشکلات کهنسالی و پیری مشکلات دیگری داشته باشند
خبرنگار پارسینه از الهویردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن کشور نیز از عملکرد سازمان بازنشستگی کشوری پرسید. وی گفت: سازمان بازنشستگی تاکنون فعالیت بدی نداشته است اما با توجه به شرایط جامعه، تورم و گرانی و مشکلات عدیدهای که عزیزان بازنشسته با آن مواجه هستند، لازم است مقداری خدمات این سازمان به روز باشد.
وی افزود: این به روز کردن خدمات باید بر اساس حقوق، خدمات رفاهی و خدمات اجتماعی باشد.
این نماینده مجلس ادامه داد: امیدواریم یک مقدار تلاش بیشتری شود چرا که عزیزانی که یک عمر برای کشور و در سطح جامعه فعالیت کردهاند، سزا نیست بازنشستگان در اواخر عمر به غیر از مشکلات کهنسالی و پیری مشکلات دیگری داشته باشند.
جلیلی: شرایط عملکردی سازمان بازنشستگی کشوری مورد تایید جامعه هدف یعنی بازنشستگان نیست
اسماعیل جلیلی، عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با پارسینه در بیان عملکرد سازمان بازنشستگی کشوری گفت: من خیلی از آمار و ارقام اطلاعاتی ندارم، اما با توجه به رویکردی که صندوقهای بازنشستگی پیدا کردهاند، میتوان عملکرد این سازمان را نامطلوب عنوان کرد.
وی افزود: در بحث ایجاد رفاه برای بازنشستگان و مشکلات مالی که پیدا کردهاند و همچنین مباحثی که در خصوص تبعیض برای پرداختها وجود دارد، نشان میدهد که شرایط عملکردی این سازمان خیلی مورد تایید جامعه هدف یعنی همان بازنشستگان نیست که این از عملکرد نامناسب مدیریتی نشات میگیرد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: نیاز است برنامه جامعی در شرایط جدید برای رعایت نیازهای این قشر از جامعه که سرمایههای ملی هستند تدارک دیده شود و منتظر باشیم تا شرایط جدید برای تغییرات مدیریتی و برنامههایی که صندوقها در پیش خواهند گرفت، چگونه خواهد بود.
ارسال نظر