محسن غرویان: سیگنال هایی که از طرف بزرگان اصولگرا می رسد، نشان از وحدت ندارد
بهطور طبيعي معمولا افرادي كه از سن و سال بالايي برخوردارند و تجربه و دانشي دارند جايگاه و مقام خاصي در بين كوچك ترها و مريدان و اطرافيان پيدا ميكنند.
به گزارش پارس روزنامه اعتماد گفت وگوی زیر را با حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان منتشر کرده است:
آيا امروز شيخوخيت نسخه مناسب وحدت در جريان اصولگرايي است؟
بهطور طبيعي معمولا افرادي كه از سن و سال بالايي برخوردارند و تجربه و دانشي دارند جايگاه و مقام خاصي در بين كوچك ترها و مريدان و اطرافيان پيدا ميكنند. اين مساله از گذشته تحت عنوان شيخوخيت در اصولگرايان مطرح بوده است ولي به نظر من اين حرمت و جايگاه تا وقتي است كه خود شيوخ و بزرگان جايگاه و مقام خود را حفظ كنند و الا اگر خود آن بزرگان يكديگر را بكوبند و حرفهاي متناقض بزنند كم كم در نظر مريدان جايگاه خود را از دست ميدهند. الان متاسفانه در بين اصولگرايان چنين اتفاقي افتاده است و ادامه هم دارد. به هر حال بايد اصولگرايان به عقل جمعي مراجعه و مشورت كنند تا بتوانند به يك وفاق و اجماع نسبي برسند.
آيا ميتوان اميدوار بود كه آيتالله مصباحيزدي و آيتالله محمد يزدي به عنوان دو راس طيفهاي مختلف اصولگرايي به وحدت نظر برسند؟
ما اميدواريم كه به هم نزديك شوند اما سيگنالهايي از طرف بزرگان ميرسد كه علامت ميدهد خيلي نميتوانيم اميدوار باشيم. ما هم دوست داريم كه بزرگان به وحدت و اتفاق نظر نزديك شوند ولي روحياتي كه وجود دارد و تجربهيي هم كه گذشته داريم ما را نا اميد ميكند.
فكر ميكنيد آقاي مصباحيزدي به عنوان پدر معنوي جبهه پايداري با جريان اصولگرايي به يك توافق جامع برسد؟
من بنا ندارم روي اشخاص با اسامي صحبت كنم. بهطور كلي عرض ميكنم جريان افراطيون كه من ميشناسم روحيه تعامل و همكاري و مشورت ندارند و اين روحيه اگر قرار باشد ادامه پيدا كند نتيجه و محصولش تفرقه و جدايي بين اصولگرايان است. روي شخص خاصي صحبت نميكنم اما جريان افراطيون انحصار طلب و تك رو است و توجهي به آرا و افكار و نظرات ديگران ندارد و قايل به شور و مشورت نيست.
اين جدايي به كدام يك از دو طرف بيشتر ضربه ميزند
قطعا به افراطيها بيشتر آسيب ميزند. الان گروههاي اصولگرا متعدد هستند و به هر حال وقتي ببينند يك گروهي تفرقه ايجاد ميكند آنها هم تمايل پيدا ميكنند كه با هم توافق و افراطيها را منزوي كنند
آيا خود جامعتين فارغ از جريانات تندرو ميتوانند با يكديگر به اشتراك نظر برسند؟
جامعتين ميتواند محور باشد به شرطي كه وحدت حقيقي و باطني را نشان دهند. در انتخابات رياستجمهوري گذشته از آنها آزمايش خوبي نديديم و تفرقهيي در بين اعضاي جامعه مدرسين به وجود آمد كه نشاندهنده اختلافات بنيادين بود.
يعني اين دو جريان هم نميتوانند به حدت برسند؟
فكر نميكنم جامعه مدرسين و جامعه روحانيت مبارز بتوانند ليست مشترك بدهند. اختلاف مشرب و نظر بين اينها به وضوح ديده ميشود.
جريان احمدينژاد را به عنوان يكي ديگر از اضلاع اصولگرايي چگونه ارزيابي ميكنيد؟
براي آنها وزن و جايگاه درخور توجهي نميبينم. آنها نه در بين مردم و نه در ميان اصولگرايان وزن خاصي ندارند. به نظر ميرسد آنها هم منزوي خواهند بود و چندان شانسي در جريان سياسي كشور و موفقيت در انتخابات نخواهند داشت.
احتمال ائتلاف جريان حامي احمدينژاد و حامي آيت الله مصباح با يكديگر را چقدر ميدانيد؟
احتمال ائتلاف افراطيها با احمدينژاديها وجود دارد اما ضعيف است. بين آنها علي الظاهر يك شكافي ايجاد شده اما ممكن است در انتخابات وحدت پيدا كنند كه اگر اين اتفاق بيفتد افشاگر بازيهاي زيادي خواهد بود و بسياري از اتفاقات گذشته معنا پيدا ميكند.
ارسال نظر