سالگرد زندان بان به ياد ماندني

به گزارش پايگاه خبري تحليلي «پارس»، سيد مهدي دزفولي در صفحه اجتماعي خود نوشت:
انقلاب که پیروز شد محمد کچویی به واسطه معرفی سید اسدالله لاجوردی(دادستان انقلاب مرکز) می شود رئیس زندان اوین. کچویی از آن مبارزین خالص و خوش نام سال های قبل از انقلاب بود که در بازار امامزاده یحیی صحافی داشت و از این راه امرار معاش می کرد و با بسیاری از انقلابیون آن سال ها هم آشنا بود.چندین بار دستگیر شد و به کمیته مشترک ضد خرابکاری برده شده بود و زیر دست کمالی معروف بازجویی شده بود.سال ها بعد که انقلاب پیروز شد ، کچویی شد رئیس زندان اوین و کمالی هم شد زندانی کچویی، اما رفتارهای کچوئی کجا و رفتارهای کمالی کجا!؟
کچوئی از آن دست افرادی بود که شاید کسی فکرش را هم نمی کرد که تا بدین حد با زندانیان خوش رفتار و خوش برخورد باشد که سال ها بعد از شهادتش حتی منافقین هم اذعان کنند که او مردی خوش برخورد و خوش رفتار بود.
روزی که جنگ شروع شد(31 شهریور 59) با عده ای از اعضای موتلفه اسلامی می روند غرب کشور و بعد از آن هم جنوب!
فردای انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی، منافقین می خواستند در اوین حاکم شرع وقت (آیت الله محمدی گیلانی ) و دادستان انقلاب ( سید اسدالله لاجوردی ) را به شهادت برسانند. وظیفه این کار هم از طرف محمد رضا سعادتی بر عهده سید کاظم افجه ای(همان عضو نفوذی کمیته که توسط کچوئی توبه داده شده بود) گذاشته می شود.حوالی ظهر بود که افجه ای اماده می شود تا عده زیادی از مسئولین قضائی وقت را به شهادت برساند اما رئیس زندان که همان مرد خوش برخورد سال های بعد از انقلاب با زندانیان بود فداکاری می کند و با پریدن مقابل افجه ای نمی گذارد دوستانش ترور شوند.
حالا 33 سال از آن روزها می گذرد و کچویی اسطوره ای است از یک رئیس زندان که خوش برخورد بود و فداکار و جوانمرد. کچویی ( پدر توابین ) 31 سال بیشتر نداشت که شهید شد... .
سال ها بعد که سید اسدالله لاجوردی به شهادت رسید( 1 شهریور ماه 1377) او را کنار دوست قدیمش در قطعه 72 تن بهشت زهرا دفن کردند.
یادشان گرامی...
ارسال نظر