ظریف:قول اوباما محترم و آن را می پذیریم
وزیر امور خارجه کشورمان گفت اگر رئیس جمهوری آمریکا به ما قول انجام کاری را دهد، آن را محترم شمرده و می پذیریم.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شکبه پی بی اس آمریکا گفت ما به نیویورک نیامده ایم که تصمیمات آمرانه را بپذیریم.
وی ادامه داد: ما محدودیت هایی که پرزیدنت اوباما برای وادار کردن کنگره به لغو تحریم ها با آن مواجه است را درک می کنیم و همانطور که ما نمی پذیریم آنها از ما امری غیرممکن را بخواهند، ما هم از آنها نمی خواهیم که اقدامی غیرممکن انجام دهند.
ظریف افزود: ما در امور داخلی امریکا دخالت نمی کنیم، اگر اوباما به ما قول می دهد که کاری بکند، ما آن را می پذیریم و به قولش احترام می گذاریم.
وزیر امور خارجه اداکه داد هیچ فرد جدی ای در ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست، چرا که مردم محاسبات استراتژیک بسیار جدی دارند. مردم ایران به آمریکا اعتماد ندارد، ما می توانیم آن را تغییر دهیم و این برای همه ما مهم است که به جای زندگی در گذشته، تاریخ جدیدی را رقم زنیم. رقم زدن این تاریخ جدید با تلاش برای ایجاد سازوکاریهایی است که به طور علمی مانع از ساخت بمب هسته ای توسط ایران می شود.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که اگر دولت ایران به دنبال متقاعد کردن جهان است که نیاتش منحصرا صلح آمیز است چرا با سطح پایین تر سانتریفیوژها که آمریکا و غرب اصرار دارند موافقت نمی کند گفت: زیرا ما اینجا نیستیم که تصمیمات آمرانه را بپذیریم، اینجاییم که گفتگو کنیم. آنچه ما می گوییم این نیست که شما باید این را داشته باشید و آن را نه! ما می گوییم بیایید با یکدیگر ببینیم چگونه می توان این کار را به بهترین وجه انجام داد. ما موافقت کرده ایم که برای چند سالی تعداد سانتریفیوژها را کاهش دهیم. این اقدام تنها برای اعتمادسازی صورت می گیرد. اما من آماده پذیرش هر گونه تعداد (سانتریفیوژ)تحمیلی نیستم.
ظریف درباره احتمال تمدید دوباره مذاکرات گفت: فکر نکنم اینگونه شود، و در این مرحله برای پذیرش این پیشنهاد آماده نیستم. نمی گویم که ۲۴ نوامبر روز قیامت است، بلکه بایستی تمام انرژیمان را برای دستیابی به توافق تا آن روز به کار گیریم.
معلوم نیست اگر ، اگر ما بمب هسته ای داشته باشیم همسایه شمالی باید نگران باشد یا امریکا آنور دنیا
اول از همه بازگشایی سایت را تبریک عرض می کنم . کدام قول اوباما قول بوده که وزیر ما این قدر با قول اوباما اعتماد دارد .منت کشیدن تا کی .؟؟؟
1- بنابر نقل قول مندرج در خبر از قول وزیر محترم امور خارجه کشورمان فرمودند
- هیچ فرد جدی ای در ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست،
- چرا که مردم محاسبات استراتژیک بسیار جدی دارند.
- مردم ایران به آمریکا اعتماد ندارد،
- ما می توانیم آن را تغییر دهیم
- این برای همه ما مهم است که به جای زندگی در گذشته تاریخ جدیدی را رقم زنیم.
-رقم زدن این تاریخ جدید با تلاش برای ایجاد سازوکاریهایی است که به طور علمی مانع از ساخت بمب هسته ای توسط ایران می شود.
2- یعنی معتقدند که افرادی هر چند غیر جدی! می توانند در حال پیگیری ساخت سلاح هسته ای باشند؟ محاسبات استراتژیک بسیار جدی مردم ایران چیست؟ چگونه و با چه ساز و کاری بعنوان یک وزارتخانه فاقد مسئولیت در حوزه داخلی می توانند عدم اعتماد مردم ایران به آمریکا را تغییر دهند؟ کسب اطمینان لازم از عدم تکرار جنایات مشابه گذشته زندگی در گذشته نیست بلکه احتیاط و توأم با عقلانیت است؟
3- معتقدم وزیر محترم امور خارجه به دقت به این نکات توجه داشته و دارند اما ضروری است در بکارگیری کلمات با بار سیاسی و ارزشی همچون گذشته دقت و توجه بیشتری داشته باشند.
4- همانطور که یکی از خوانندگان نیز به درستی فرمودند اعتماد به دشمن خلاف آموزه های قرآنی است اما اقای ظریف از اعتماد به دشمن نمی گویند سخن از ایجاد و بکارگیری ظرفیتهای جدید در حوزه دیپلماسی با هدف حداکثر سازی منافع و امنیت ملی و کاهش آسیب های احتمالی است همانطور که بلا تشبیه رسول مکرم اسلام(ص) تفاهم نامه تنظیمی فی مابسن معظم له و نماینده مشرکان مکه را بعنوان مبنا پذیرفتند ، آقا علی ابن ابی طالب(ع) به حکمیت مورد حمایت برخی جاهلان و معاندان تن دادند و اقا امام حسن مجتبی(ع) با علم کامل بر خباثت ، کینه ورزی و نفاق معاویه صلح را مورد پذیرش قرار دادند و بسیاری دیگر از موارد مشابه که در شرایط خاص و دفع افسد به فاسد مورد توجه قرار گرفتند.
4- بررسی عملکرد ونقاط مثبت و منفی موضوعی بنام مذاکرات بعنوان پروسه بسیار پیچیده ، دشوار و طولانی نیازمند صبر و پرهیز از ارزشگذاری های به لحظه و کلمه کلمه است چرا که بسیاری از اظهارات و راهکارهای اتخاذی می توانند بر خلاف روند کلی و استراتژی اصلی و برای رفع موانع فرعی اتخاذ یا تبلیغی شوند بنابراین نباید در لحظه و زمان عمل مورد پرسش یا راستی آزمایی و ارزشگذاری و قضاوت قرار گیرند بلکه با صبر و در شرایط مناسب . قابل قبول قابل ارزیابی خواهند بود.
5- نکته دوم اینکه باید دقیقا به میزان اصرار بر بی اعتمادی به کشورهای مقابل به رهبری آمریکا باید از هر نوع تردید آفرینی در اعتماد به فرزندان در حال مذاکره کشورمان یا بفرمایش مقام معظم رهبری ارتش منظم کشور در نبرد با دشمن جبهه دیپلماسی به جدیت پرهیز کرد.
ميترسم از بس به اين بد قولها اعتماد مي كنيد يه وقتي رودون بيفتد
کاش مذاکره کنندگان ما شهامت بیشتری داشتندومیز مذاکرات را ترک می کردند
خاک بر سر ما ک کیا دارن از هسته ای دفاع می کنن