پاسخ روسیه درباره اخراج از شورای امنیت
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد میگوید که بحثهای اخیر در خصوص اخراج این کشور از شورای امنیت سازمان ملل متحد، «حرفهایی بیمعنا» است.
به گزارش پارس به نقل از فارس،به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «ویتالی چورکین» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد روز گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیا-24 گفت که بحثهای اخیر در خصوص اخراج این کشور از شورای امنیت سازمان ملل متحد، «حرفهایی بیمعنا» است.
وی با خطاب قرار دادن منابع اینگونه اخبار و شایعات گفت: «کسانی که این حرفها را میزنند، باید پیش از اینگونه ادعاها، منشور سازمان ملل را مطالعه کنند و آنگاه خواهند فهمید که این امر در عمل غیرممکن است.»
«ویتالی چورکین» برای شفافتر شدن این بحث، به روند قانونی لازم برای اخراج یکی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل از این نهاد پرداخت و گفت: «بر اساس منشور ملل متحد، برای اخراج یکی از اعضای شورای امنیت باید این امر ابتدا در صحن عمومی به رأی گذاشته شود و در صورت کسب رأی موافق از سوی دو سوم اعضای 129 گانه این سازمان، این امر باید به تصویب هر 5 عضو شورای امنیت برسد که در این هنگام در حقیقت از روسیه برای اخراج خودش از این شورا رأیگیری خواهد شد.»
منشور ملل متحد که در حکم قانون اساسی این سازمان بینالمللی است، در سالهای پس از جنگ جهانی دوم نوشته شد و سنگ بنای تشکیل یک سازمان برای حفظ صلح و امنیت در سطح بینالملل شد.
پس از روی کار آمدن دولت غربگرا در اوکراین، روسیه و غرب بر سر همسویی و یا رویارویی با دولت جدید کییف به مشکل جدی برخوردهاند.
غربیها میگویند که روسیه از استقلالطلبان شرق اوکراین که روستبار هستند حمایت میکند، روسیه هم اوکراین را به باز شدن پای یک تهدید نظامی یعنی پیمان ناتو به مرزهای خود متهم میکند.
این درگیریها به عرصه اقتصادی نیز کشیده شده است و پس از تحریم مقامات و اشخاص روسی توسط اروپا و آمریکا، مسکو نیز واردات مواد غذایی از این کشورها را ممنوع کرد.
اخراج يك كشور از شوراي امنيت ، مگر كشكيه؟؟