به گزارش پارس به نقل از وطن امروز ، قیام مردم یمن، با همان شعارهای ابتدایی انقلاب و با داشتن همه معیارهای بیداری اسلامی دوباره جان گرفته است. در این دوره، دیگر بحث بر سر استقلال از یوغ استعمارگران خارجی نیست، بلکه خلاصی از استبداد داخلی و بازگشت به ارزش‌های انقلابی که در درون خود رد مداخله خارجی را دربر می‌گیرد، است. اگر در سال 2011 با ورود قبایل سهم‌خواهی همچون قبیله «الحاشد» و جریانات سیاسی منطقه‌ای از جمله عربستان‌سعودی، برای مدت کوتاهی خیزش مردم متوقف شد، این بار اما این قبایل نیستند که در صنعا تحصن کرده‌اند، بلکه صدها هزار مردمی هستند که با رهبری الحوثی‌ها، جریان شیعی و انقلابی از استان‌های مختلف از شمال و جنوب و مرکز خود را به پایتخت رسانده‌اند  و در اعتراض به افزایش بهای سوخت، فساد دولتی و سرسپردگی دولت به برخی عوامل خارجی، تظاهرات برگزار می‌کنند. تظاهرکنندگان همچنین مقامات دولت یمن را به فساد مالی متهم و تهدید کردند در صورت بی‌توجهی دولت به خواسته‌هایشان از همه گزینه‌های خود برای سرنگون کردن دولت استفاده خواهند کرد. هفته قبل این بازگشت رقم خورد و مردم یمن با برپایی تظاهراتی خواستار کناره‌گیری دولت شدند. روز جمعه مهلت الحوثی به دولت یمن پایان یافت و اعتراضات بار دیگر آغاز شد. اکنون تظاهرات اعتراضی یمن در حالی ششمین روز خود را سپری کرد که هیچ کدام از طرفین حاضر به کوتاه آمدن از موضع خود نیستند. جیش الحوثی که توسط حسین الحوثی تأسیس شد، از ابتدای تشکیل یمن متحد در روند حکومتی قرار داشت و بارها به درخواست حکومت مرکزی به مقابله با القاعده در یمن پرداخت. اما به دلیل مواضع ضدآمریکایی و ضدصهیونیستی این جنبش، حکومت مرکزی از جانب غربی‌ها تحت فشار قرار گرفت و در نهایت در سال 2004 به الحوثی اعلان جنگ داد.  رهبر الحوثی بارها اعلام کرده که هدف مردم فتح صنعا نیست و فقط به دنبال برکناری نخست‌وزیر و دولت ناکارآمد کنونی هستند.
‌بازگشت بی‌نتیجه تیم مذاکراتی دولت به صنعا
کمیته ریاست‌جمهوری یمن که مامور مذاکره با رهبر حوثی‌ها به منظور عقب‌نشینی آنها از مطالباتشان است، اعلام کرد این هیات پیش‌نویس توافق را در اختیار دولت و حوثی‌ها قرار داده است و فرستاده رهبر حوثی‌ها وعده داد پس از بررسی به آن پاسخ خواهد داد. یکی از اعضای این هیات تاکید کرد این پیش‌نویس آخرین فرصت حوثی‌هاست و یا یابد حوثی‌ها امتیازات داده شده را بپذیرند که به سود منافع عالی کشور است یا اینکه همان‌طور که رئیس‌جمهور تهدید کرده است شاهد اقدامات جنگی باشند. اما این کمیته روز یکشنبه  به صنعا بازگشت تا نتایج مذاکراتش با حوثی‌ها را به عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن ارائه کند. براساس این گزارش، هادی از چهارشنبه گذشته یک کمیته متشکل از 10 نفر را برای مذاکره با عبدالملک الحوثی تشکیل داد تا حوثی‌ها را مجبور کند که از مطالبات خود و حمایت انقلابیون در صنعا دست بردارند. اما حوثی‌ها که تا جمعه به صنعا فرصت تغییر دولت و پاسخگویی به مطالبات انقلابیون را داده بودند، از ظهر جمعه مرحله دوم اعتراضات مسالمت‌آمیز خود را آغاز کردند. اکنون با شکست مذاکرات، احتمال می‌رود موج جدیدی از درگیری در یمن رخ دهد.
امضای توافقنامه نهایی؟
یک مقام آگاه در کمیته مذاکره‌کننده عبدربه منصور هادی، رئیس‌جمهور یمن اعلام کرد توافق میان صنعا و حوثی‌ها به روزهای آینده موکول شد و مهم‌ترین نقاط مورد توافق که به صورت نهایی امضا خواهد شد عبارت است از: 1- تشکیل دولت وحدت ملی که نماینده تمام طرف‌های شرکت‌کننده در گفت‌وگوهای ملی باشد. 2- تشکیل یک کمیته از کارشناسان اقتصادی برای بررسی پیامدهای افزایش قیمت مشتقات نفتی 3- توقف اعتراض‌های مردمی در صنعا 4- اجرای بندهای توافق گفت‌وگوهای ملی. در این میان، حسن صعدی، عضو دفتر سیاسی گروه حوثی‌ها خاطرنشان کرد که امضای این توافقنامه به تحقق خواسته‌های سه‌گانه مردم یمن بستگی دارد که شامل اجرای نتایج مذاکرات ملی، سرنگونی دولت کنونی و لغو افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی می‌شود. وی گفت: دولت کنونی دولتی شکست‌خورده و از اجرای اصلاحات واقعی ناتوان است و ما خواهان مشارکت واقعی برای خارج کردن کشور از بحران هستیم.
حوثی‌ها کرسی وزارتی نمی‌خواهند
کمیته ریاست جمهوری 3 دیدار متوالی با گروه حوثی‌ها در شهر صعده در شمال یمن داشته و این کمیته در تلاش است تا حوثی‌ها را به پیوستن به دولت جدید قانع کند. اما محمد عبدالسلام، سخنگوی جنبش انصارالله یمن سهم‌خواهی حوثی‌ها از دولت و تاکیدشان بر گرفتن چند کرسی وزارتی را رد می‌کند.
این در حالی است که برخی رسانه‌های وابسته به صنعا ادعا کرده بودند که حوثی‌ها در روند مذاکرات با کمیته مذاکره‌کننده اعزامی ریاست‌جمهوری خواستار مشارکت در دولت آینده و گرفتن چند کرسی وزارتی بوده‌اند. عبدالسلام گفت: ما تاکید می‌کنیم که در دولت آینده شرکت نخواهیم کرد و مطالبات ما نیز آشکار است. اصلاح وضعیت موجود،  انتقال به مراحل مشارکت سیاسی به گونه‌ای که طرف‌های ذی‌نفوذ حقوق اقتصادی و سیاسی ملت را نادیده نگیرند. مطالبات ما همچنان مطالبات ملت عزیز یمن است.
تظاهرات مخالفان انقلابیون یمن در پایتخت
به گزارش رسانه‌های وابسته به دولت یمن، پس از چند روز تظاهرات مسالمت‌آمیز حوثی‌ها و انقلابیون یمن در صنعا، مزدوران و طرفداران دولت ناکارآمد، روز یکشنبه در پایتخت تظاهرات کردند.