به گزارش پارس به نقل از فرهنگ نیوز، در حالی که استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فردا و پس از مهلت چندین باره مجلس به این وزارت خانه برای اصلاح رویه، برگزار خواهد شد، تلاش دولتی‌ها و رسانه‌های حامی ایشان این است که این استیضاح را صرفاً به مسئله بورس‌های تحصیلی دولت قبل متوجه کنند و طوری وانمود کنند که تنها علت پیگیری‌های کمیسیون آموزش مجلس، لغو بورسیه‌های دولت پیشین است.
 
حجت الاسلام دکتر سید محمود نبویان در گفتگو با خبرنگار فرهنگ نیوز ضمن رد این شائبه به توضیح دلایل پافشاری مجلس بر استیضاح وزیر علوم پرداختند که در ذیل مشروح نظرات ایشان آورده شده است:
 
 ** مسئله لغو بورس‌های قانونی دولت قبل تنها یک پنجم مشکلات این وزیر را تشکیل می‌دهد**
 
حجت الاسلام نبویان در پاسخ به این سؤال  خبرنگار فرهنگ نیوز که آیا علت اصلی استیضاح فرجی دانا لغو بورس‌های قانونی دولت پیشین است، گفت: «مسئله بورسیه‌های تحصیلی و لغو آن‌ها توسط وزیر دولت فعلی تنها یکی از از مشکلات فرجی دانا است و شاید یک پنجم یا یک ششم کل مشکلات مجلس با وزارت علوم باشد.
 
وظیفه اصلی مجلس دفاع از حقوق ملت ایران است که نباید توسط هیچ نهادی تضییع شود و ما نگران خانواده‌هایی هستیم که با فشارهای اقتصادی فرزندان خود را به دانشگاه می‌فرستند و اما مسئولان دولتی در حال سیاسی بازی در دانشگاه و تبدیل دانشگاه به باشگاه سیاسی هستند.»
 
** انتصاب مجرمان فتنه ۸۸ در بدنه وزارت علوم و بدقولی‌های مکرر فرجی دانا **
 
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در بیان علل واقعی استیضاح وزیر علوم اذعان داشت: «متأسفانه وزیر علوم اشخاصی را در سمت‌های مختلف منصوب می‌کند که بسیار مسئله دار هستند و نقش آن‌ها در فتنه ۸۸ غیرقابل انکار است.
 
این افراد در سطوح مختلف وزارت خانه حضور دارند و افراد و مناصبی چون مشاور وزیر علوم (که در تجمع دانشگاهیان در مسجد دانشگاه تهران سخنرانی داشته است)، معاون آموزشی وزارت علوم (که در جریان فتنه ۸۸ دستگیر شده بود) از جمله آن‌ها هستند.
 
خوب سؤال اساسی اینجاست که آیا کسانی که سردمدار فتنه و اغتشاش بوده‌اند باید در وزارت علوم چنین پست‌های کلیدی داشته باشند؟
 
چندین بار برادرانه از وزیر علوم خواستیم که از انتصاب این قبیل افراد در وزارت علوم بپرهیزد و ایشان نیز در جواب می‌گفتند که استعلام می‌گیریم و به آن عمل می‌کنیم اما هر بار که پیگیر می‌شدیم می‌گفتند استعلام نکرده‌ایم و هنوز هم این کار را انجام نداده‌اند.
 
نتیجه آن شد که در ۱۶ آذر در چند دانشگاه اغتشاش و ناآرامی به وجود آمد و پس از آن بود که مجبور شدیم در قالب سؤال ایشان را به مجلس بیاوریم و ایشان هم قول داد که اگر جواب استعلام در مورد افراد منتصب منفی بود آن‌ها را عزل کند. اما پس از مدتی که استعلام این افراد آمد نه تنها این افراد را عزل نکردند بلکه رفتند و کسی را که استعلام این افراد را در اختیار ما قرار داده بود، پیدا کردند و آن شخص را به جای مجرمان فتنه ۸۸ عزل کردند.»
 
** آیا جریان اصلاح طلب آدم غیره مسئله دار ندارد؟ **
 
نبویان در مورد ادامه روند انتصاب افراد مسئله دار در سایر ساختارهای وزارت علوم تصریح کرد: «انتصاب افراد مسئله دار تنها به وزارت علوم ختم نشد و دیدیم که افرادی چون جواد اطاعت به عنوان نماینده وزیر در دانشگاه شهید بهشتی منصوب شد و ریاست دانشگاه چمران نیز به فرد خاصی سپرده شد و همین موضوع موجب آن شد که به وزیر گفتم چرا فقط افراد مسئله دار را منصوب می‌کنید؟ آیا جریان اصلاحات نیروی غیر مسئله دار ندارد؟
 
نتیجه این سیاسی بازی هم این شد که رتبه علمی کشور در جهان ۲ پله سقوط کرد و مسئولان وزارت علوم باید در این رابطه پاسخ بدهند»
 
** وزیر علوم در انتصاب روسای دانشگاه ها غیرقانونی عمل کرده است **
 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد عدم تمکین وزیر علوم به قانون گفت: « نکته دیگری که در رابطه با وزیر علوم وجود دارد عدم قانون گرایی ایشان است؛ برای مثال فرآیند و روش انتخاب روسای دانشگاه‌ها را قانون مشخص کرده است که بر اساس آن رییس دانشگاه پس از معرفی وزیر علوم باید به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد اما انتخاب روسای دانشگاه در دوره وزارت فرجی دانا شکل دیگری داشت.
 
در یک دانشگاه از طریق ایمیل دانشجویان نظر سنجی می‌کنند، در یک دانشگاه با پیامک و در دانشگاه دیگر از طریق تماس تلفنی نظر افراد را در مورد رئیس جدید دانشگاه جویا می‌شوند. یک نفر را با پیامک عزل می‌کنند، یک نفر را با ایمیل و عذر یک نفر دیگری را تلفنی می‌خواهند!
 
برای حل مسئله بورسیه‌ها قرار شد که شورای جذب بورس هر دانشگاه به صورت مستقل عمل کند که این را هم عملی نکردند»
 
** یکی از معاونان وزیر گفت: «چرا به فرجی دانا ایراد می‌گیرید؟ این مسائل و اقدامات که دست خودش نیست! **
 
نبویان ضمن ابراز تأسف از فضای کلی حاکم بر نشریات کشور و به تبعان وزارت علوم و اعطای مجوز به مارکسیست‌ها و تجزیه طلبان برای تأسیس نشریه، در مورد عدم تسلط وزیر علوم بر وزارت خانه متبوعش گفت:
 
«تا کنون بیش از ده جلسه با وزیر و مسئولان وزارت علوم داشتیم و در این جلسات حاضر به عقب نشینی نشدند تا اینکه در یکی از این جلسات یکی از معاونان وزیر به من گفت که «چرا به فرجی دانا ایراد می‌گیرید؟ این مسائل و اقدامات که دست خودش نیست!» در ادامه نیز مجدداً به قول‌هایی که دادند عمل نکردند.
 
** در مجموعه افرادی که بورس شده‌اند زیر ۱۰۰ نفر مشکل قانونی داشتند **
 
عضو کمیسیون آموزشی مجلس در مورد جنجال آفرینی و حاشیه سازی ها بی دلیل در مورد بورسیه‌های دولت قبلی توضیح داد: «از مجموعه افرادی که بورس شدند ۷۰۰ نفر از آن‌ها هم اکنون در خارج از کشور تحصیل می‌کنند که هیچ مشکلی در مورد آن‌ها نیست. در میان باقی افرادی که مانده‌اند نیز کمتر از ۱۰۰ نفر آن‌ها مشکل قانونی داشتند که قوانین جدید این مشکل را در مورد این ۱۰۰ نفر نیز مرتفع می‌سازد.
 
نبویان به خبرنگار فرهنگ نیوز گفت: بر خلاف آنچه که اظهار می‌کنند افرادی بورس تحصیلی دریافت کرده‌اند که معدل آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد بالای ۱۷،۱۸ و حتی ۱۹ بوده است و اشخاص زیادی از این‌ها با خود من تماس گرفتند و مشکلات خود را با من در میان گذاشتند و گفتند که وزارت علوم با این اقدام خود با زندگی آن‌ها (که خیلی‌ها متأهل و دارای فرزند نیز می‌باشند) بازی کرده است.»
 
**  چرا اسناد محرمانه و نامه‌های وزارت علوم امروز سر از فیس بوک در آورده است **
 
نبویان ضمن ابراز تأسف از خروج اسناد محرمانه وزارت علوم گفت: «سؤال اساسی ما این است که چرا اسناد محرمانه و نامه‌های وزارت علوم امروز سر از فیس بوک در آورده است و با آبروی افراد بازی می‌کنند؟
 
کسانی که خود را سردمدار مبارزه با بورس‌های غیرقانونی معرفی می‌کنند در درجه اول خودشان متهم هستند و باید نسبت به بورس شدن فرزند آقای صدیقی و فرزند رئیس هیات جذب وزارت علوم در این دولت پاسخگو باشند»
 
در پایان این گفتگو نبویان در رابطه با امکان رأی آوردن استیضاح وزیر علوم اذعان داشت: به احتمال خیلی زیاد مجلس به استیضاح وزیر علوم رأی مثبت خواهد داد چرا که این یک مسئله فرافراکسیونی است و همه نماینده‌ها بر روی این مسئله اتفاق نظر دارند»